Profile cover photo
Profile photo
Vraticemo Se
180 followers
180 followers
About
Posts

Post has attachment
Смеју нам се због пророчанства које је, узгред речено, под великим знаком питања и које вели да ће Срба остати толико да стану под једну шљиву. Кажу, тако сте и заслужили, а заборављају да се у том пророчанству други уопште не помињу.
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
СРБИЈА НИЈЕ ИЗАБРАНА СЛУЧАЈНО ИЛИ КОЛИКО ПУТА МОРАЈУ ДА ТЕ УДАРЕ ДА БИ СХВАТИО ДА СИ НАПАДНУТ

Оно што господин Јанковић још увек не зна или није обавештен је да су и сајтови са хостингом попут овог на коме се налази СРБСКИ, такође започели тешку рестрикцију и шпијунажу. Вебли је управо направио измене (25.10.2017.) и забранио низ скрипти и кодова којима су се могле убацити неке занимљиве информације, књиге или видео клипови. На тај начин су многе алатке укинуте или делимично оштећене па тако, рецимо, и Пресловљавање на овом сајту. Дозвољено је постављати само оно што је под глобалном контролом (Гугл, Јутјуб итд.). Такође од 2018. године сваки сајт ће по закону морати да укључи ССЛ протокол, да скупља ''колачиће'' и прослеђује ко зна коме. Једноставно, речено, све што погледате на интернету, укључујући и овај сајт, ће покупити ваше податке, тако да ће знати сва ваша интересовања и без проблема направити ваш профил личности. Немојте се заносити идејом да ћете прављењем лажних профила или давањем лажних података успети да заштитите своју анонимност. Оправдања да хостинг компаније желе да заштите своје интересе, да су колачићи ту да би вам помогли у коришћењу сајтова и да би њима помогли да вам пруже ''баш оно што ви желите'' су лаж. Они купе информације о вама и на основу њих могу да знају више него што можете и да замислите.

Рестрикција информација постоји већ неколико година, али је управо ушла у нову фазу. Гугл је подигао филтере информација на највиши ниво, а ви то наравно не можете да приметите. Ако укуцате неки појам у претраживач, он вам показује само ''безбедне'' одговоре, односно оне за које процени да ни на који начин не оштећују ''нечије интересе''. Једноставно речено, претраживачи вам више не нуде све у вези траженог појма, него само оно што сматрају да није ''опасно''. Запитајте се ко одлучује шта је безбедно и шта није безбедно, односно код кога се налазе сервери. Па тако, ако сматрају да су неке информације у вези србске историје ''небезбедне'', ви их нећете видети или ће бити маргинализоване. О томе сам већ писао.

Наравно, увек ће се наћи неки начин и протурити нека информација, али је сигурно да ће се пратити и елиминисати све што глобалистима не одговара.

​Интернет-рат је почео!
Add a comment...

Post has attachment
„Ја сам уверен да је Г. Вук Караџић, кад је Писменицу своју писао, роду свом добро учинити хтео и да није мислио, да ће с преиначењем кирилице такову реформу у књижеству нашем учинити, која ће за народ србски неугодна, а може бити, и опасна следства имати.

Г. Вук и његови последоватељи нису проникнули, пак јошт ни данас неће да увиде, да радом својим на руку иду онима, који на кирилицу мрзе, и који с пореметењем наше кирилице за себе повољне последице изводе...''
Add a comment...

Post has attachment
Апстракт: У овом раду је приказан један средњовековни надгробни споменик (стећак) из Зворника, до сад непознат у стручној литератури. По облику и рељефним украсима спада у сам врх уметности стећака. Посебну вредност даје му натпис који садржи један од првих помена имена града – старог Звоника. На почетку текста дат је кратак приказ четири средњовековна натписа из околине Зворника који су од раније познати у литератури.
Add a comment...

Post has attachment
''Ипак смо ми браћа рођена!

И ево шта мрзе код нас!

Вама се не опрашта Русија,

Русији не праштају вас!''
Add a comment...

Post has attachment
Многи Срби[1] су чули за Стоунхенџ[2], митско светилиште у јужној Енглеској[3], али вероватно мало њих зна да је најстарији (по имену познат) народ, који је живео на овом подрчју носио назив – СРБИ!

То је подручје у коме се налази и Сорбиодунум[4] (данашњи Солсбери[5]), односно град-тврђава Срба.

Уобичајени латинско-германски назив за Србе био је Сораби,[6] или чешће – Сорби[7] (http://de.wikipedia.org/wiki/Sorben или http://en.wikipedia.org/wiki/Sorbs).

Овај назив се појављује паралелно са називом Венди[8].

Иначе, сами Срби никада себе нису називали Сорби, нити Венди.
Add a comment...

Post has attachment
Хиландарски спис из 14-15 века, о Светом Ахилију (3-4 век н.ере) у коме се Срби називају Тривалима… што потврђује строседелаштво Срба на овим просторима
Add a comment...

Post has attachment
Јутро у Београду. Можда и није јутро, можда је баш вече. Београд никада не тоне потпуно у сан. Многи кафићи и ресторани раде до последњег посетиоца. У штампаним водичима за мало глупље грађане Западне Европе специјално се објашњава да у Србији не постоји посебан дан, рецимо петак, када сви „загину“ у кафани. У Србији је уобичајено да се „загине“ кад год се пожели, тј. свакодневно! Срби умеју да се провеселе, и ако бисмо се такмичили у томе, могли би свима нама да дају сто бодова форе. Преко дана је кафић тихо место, али што се више ближи вече, гужва је све већа. Дим на све стране, пиво и ракија теку потоцима, музика трешти: џез, рок, турбо-фолк, српско колце… Музика може бити која год, али готово увек је жива. Добра журка! – кажу Срби.
Add a comment...

Post has attachment
То је пасија наше најближе браће да путем братства присвајају и оно, што није њихово. Њихове књиге кипте таким жељама. Често пута човек да се насмеје, кад их чита...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded