Profile cover photo
Profile photo
Fizioterapija Corpus Izidor Ivanovič
14 followers -
... kjer gibanje postane umetnost in znanost dobi svoj pomen.
... kjer gibanje postane umetnost in znanost dobi svoj pomen.

14 followers
About
Posts

Post has attachment
Spondilolisteza
je pomik enega vretenca preko drugega. Obstojajo 4 stopnje spondilolisteze. Blaga in zmerna spondilolisteza je posledica osteohondroze hrbtenice in jo z manualno terapijo lahko zdravimo. Če gre za težjo obliko je to kontraindikacija zdravljenja z manualno terapijo, tu je potreben obisk ortopeda. Običajno se pomaga ali z ortopedskimi pasovi ali s kirurško operacijo.
Z manualno terapijo pri spondilozi predvsem izboljšamo aktivnost mišic, ki so sedaj preveč sproščene in nimajo moči, da bi obolela vretenca držala na pravem mestu.
Pokličite in rezervirajte termin.
☎ 031 331 819
📧 izidor.ivanovic@corpus.si
Photo
Add a comment...

Post has attachment
SINDROM »PISARNIŠKEGA VRATU«

Prepoznamo ga po tipični topi ali pekoči bolečini med lopaticami in v vratu. Temu se pridruži še omejena gibljivost, včasih pa se lahko razvije bolečina in mravljinčenje po roki vse do prstov (najpogosteje hrbtišče roke in srednji trije prsti oziroma palec in kazalec). Sidrom se ne razvije nenadoma, ampak je posledica nepravilnega dolgotrajnega sedenja – več kot dve uri na dan.

Zelo uspešna metoda pri lajšanju ali odpravi teh težav so osteopatske tehnike, ki so del manualne terapije v fizioterapiji. Ob pravočasnem ukrepanju so rezultati zelo učinkoviti.

☏ 031 331 819
📧 izidor.ivanovic@corpus.si
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Ali veste, da z nošenjem visokih pet tvegate nastanek t.i. hallux valgus?
Deformacija palca na nogi hallux valgus pesti predvsem predstavnice nežnejšega spola, ki si z visokimi petami in modnimi, spredaj stisnjenimi čevlji ne delajo usluge.
Težave povzročajo predvsem trdi čevlji, ki so preozki in v sprednjem delu zašiljeni, neprimerne velikosti in s previsoko peto. Ob nošenju takšne obutve se palec sčasoma umika vse bolj vstran, proti malim prstom stopala. Ob notranjem delu stopala ob palcu pa se zaradi pritiska obutve pojavita rdečina in oteklina, sledi zadebelitev kosti in mehkih tkiv. Postopno se pojavita vse hujša bolečina in omejena gibljivost.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
| Spondiloza |

je obolenje, ki opisuje kostne izrastke na robu vretenc, kjer mejijo na medvretenčne diske. Je degeneracijsko obolenje, kar pomeni, da za njo običajno zbolijo osebe starejše od 50 let. Najpogosteje se kostni izrastki pojavijo v ledvenem predelu hrbtenice -lumbalna spondiloza ali v vratu-cervikalna spondiloza, saj sta ta dva odseka hrbtenice najbolj podvržena obrabi.

Kako pomagamo fizioterapevti?
Važne so vaje za preprečevanje atrofij stabilizacijskih mišic in ohranjanja gibljivosti. Najpogosteje uporabljam manualno terapijo in mišično elektrostimulacijo.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Vsakodnevno sedenje z leti povzroči vse ohlapnejše hrbtne mišice. Če k temu prištejemo še pomanjkanje telesne aktivnosti, so težave s hrbtenico kmalu del našega vsakdana.
Vaje za hrbtenico lahko služijo kot del preventivnega programa, lahko pa tudi pomagajo omiliti ali popolnoma odpraviti že nastale težave s hrbtenico. Vaj se lotite postopoma, brez naprezanja in predvsem redno. Vse vaje izvajajte počasi, brez hitrih in nepredvidljivih gibov.
V kolikor imate težave s hrbtenico, se oglasite v moji ordinaciji, da se pogovorimo in načrtujemo vaje, ki pridejo za vas v poštev.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
"TEKAŠKO KOLENO"
Iliotibialni sindrom velja za eno najpogostejših tekaških poškodb, saj naj bi se večina tekačev z njo v svoji karieri sreča vsaj enkrat. Od tukaj izvira tudi izraz »tekaško koleno«. Najpogosteje se odraža kot bolečina na zunanji strani kolena.
Govorimo o stanju, ko se iliotibialni trakt drgne ob lateralni kondil stegnjenice, kar povzroči vnetje in poškodbe lokalnega tkiva. Bolečina na zunanjem delu kolena, se pojavi po nekaj minutah teka ali hoje.
S pomočjo fizioterapije se stanje lahko popravi po 2 – 3 terapijah. V praksi največkrat uporabljam:
• terapijo z miofascialnimi prožilnimi točkami (da zmanjšam napetost mišičnih skupin),
• kinezioterapijo (kot dodatek k terapiji, v procesu zdravljenja in v fazi vrnitve v trening teka),
• cyriax metodo (namen je doseči optimalno gibanje sklepov in zmanjšati lokalno bolečino).
Za termin pokličite 031 331 819 ali pišite na izidor.ivanovic@corpus.si
Photo
Add a comment...

Post has attachment
ELEKTRO-MIŠIČNA STIMULACIJA
S pomočjo električnih pulzov nizke jakosti stimuliram različne mišične skupine. Z dodatno gibalno terapijo tako vzpostavim hitro rast mišičnega volumna ali odpravo poškodb mišice na povsem nov revolucionaren način v rehabilitaciji. Zelo primerne terapije za tiste, ki se želijo hitro vrniti na športne terene.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
DUPUYTRENOVA KONTRAKTURA
je obolenje, ki povzroči zadebelitev in skrajšanje fascialnega tkiva dlani. Posledica krčenja fascije je v končni fazi skrčenje prstov proti dlani. Obolenje največkrat prizadene prstanec in mezinec. Vzrok obolenja ni znan.
Kako vam pomagamo fizioterapevti?
Na začetni stopnji Dupuytrenove kontrakture in med rehabilitacijo po operaciji je fizioterapija skoraj da obvezna. Fizioterapevti vam namreč pokažemo posebne vaje, ki vzpodbujajo raztezanje dlančne fascie.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
HERNIJA
Degenerativne spremembe z leti pripravljajo teren in okoliščine, v katerih pride do hernije medvretenčne ploščice. To se najpogosteje zgodi v trenutku, navadno zjutraj, ko je ploščica hidrirana – čez dan namreč vsebnost vode v ploščici pada. Simptom hernije diska je bolečina, ki se širi po nogi navzdol, pod kolenom po zadnji strani okončine, pridruži pa se ji lahko mravljinčenje in morda tudi izguba mišične moči.
Priporočamo zdravljenje z manualno medicino in tudi druge oblike fizioterapije. Priporočamo tudi hojo, fitnes pod strokovnim vodstvom, plavanje (najbolj priporočljivo hrbtno), predvsem vaje, ki ne povzročajo sprememb v ledvenem predelu hrbtenice.
https://www.youtube.com/watch?v=VuamNApEDYI
Add a comment...

Post has attachment
MANUALNA TERAPIJA
V primeru, da imate težave s kalcinacijami v rami, trnom v peti, teniškim komolcem, skakalčevim kolenom ... je terapija z globokimi udarnimi valovi prava izbira.
Znanosti je s to obliko terapije uspelo odpraviti vzrok bolečine v samem izvoru in to brez kirurškega posega ali zdravil. Zelo dobro pomaga predvsem pri kroničnih bolečinah, bodisi pri športnih bodisi pri preobremenitvenih poškodbah.
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded