Profile cover photo
Profile photo
Skåbu Fjellgrend AS
9 followers
9 followers
About
Posts

Post has attachment
Ny dronefilm fra Skåbu Fjellgrend. Her får du se at hytteområdet ved Jotunheimen skiller seg klart ut fra andre hyttesteder. De stilrene hyttene i naturens egne farger føyer seg godt inn i landskapet. På de 2000 kvm store hyttetomtene er den opprinnelige vegetasjonen bevart. Fra hyttene går du rett ut i køfrie skiløyper med utsikt mot Jotunheimtindene. Fjellbygda Skåbu regnes som Nord-Europas høyest beliggende bygdesamfunn med fast bosetting. Kontakt oss for visning når som helst, tlf 92605101, post@skabuhus.no. Les mer på www.skabuhus.no
Add a comment...

Post has attachment
Alle er velkommen til Skåbu-standen på Hyttemessa 20.-23.april 2017. Sted: Exporama ved Hellerud. Standnr. er 45, som ligger i området for Gudbrandsdalen. Se etter G-rosa i taket.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
https://www.youtube.com/watch?v=-r87VugnvAA&feature=youtu.be

Makeløs mars i Skåbufjellet. Stille, strålende sol og godt føre. Kjør igang den vesle videoen, så får du se og høre navnet på de mest markante tindene: Tjønnholstind, Besshø, Surtningssui, Meurutindene, Veotindene, Sjugurdsjøpiggen og Heidalsmuen. Fra hytteområdene våre, Skardfjellgrenda og Heimstulen, er du bare en kort skitur unna herligheten. Video: Anne Mari Lo
Add a comment...

Post has attachment
FABELAKTIG FEBRUAR: Vi ønsker dere alle god vinterferie! Hel sol og fine forhold i Skåbufjellet nå. Endeløse skiløyper 1000 moh. med Jotunheimen i sikte. Bygger du hytte i Skardfjellgrenda, kan du gå rett fra hytta og innover til dette synet. Kontakt Pål Hallvard Virik (tlf 92605101) for tomte- og hyttevisning. FOTO: Anne Mari Lo
Photo
Add a comment...

Post has attachment
De som har hytte i Skardfjellgrenda får avbrekk fra svevestøv og dårlig luftkvalitet. Du puster i ren og klar fjelluft, og om kvelden ser du stjernehimmelen. Her får du fri fra bilkøer og stress. I skiløypene er det god plass sammenlignet med andre skisteder, der du opplever å gå i kø. Snøsikre skiløyper 1000 moh. Stillhet, ro og fred. Godt nytt år!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Gledelig jul til alle med levende bilder fra "winter wonderland" i Skåbu! Fjellbygda er både et levende lokalsamfunn og hyttested. Her opplever du alltid ekte "white christmas". Takk til Skåbu oppvekst som står bak filmen! Håpet er å få engelske skoleelever fra England til å besøke Skåbu.
https://www.facebook.com/skabutradisjonsbygg/?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf
Add a comment...

Post has attachment
Skåbu Fjellgrend har solgt ni tomter i 2016 (tomtene 32, 35, 31, 40, 30, 38, 52, 59 i Skardfjellgrenda og tomt 4 på Heimstulen). Skåbu Tradisjonsbygg har bygd eller er igang med å bygge ut halvparten av tomtene. For å bevare egenarten til området, stiller vi krav til hvordan hyttene skal se ut. Mellom hyttene råder naturen, freden og stillheten. God plass i skiløypene 1000 moh. Utsikt rett inn i Jotunheimen. I framtida tyder alt på at lavereliggende hyttestrøk vil oppleve lite naturlig snø og kort vinter.
Nå bygger vi ut infrastrukturen i Skardfjellgrenda, del 3. To tomter (52 og 59) er allerede solgt. Pål Hallvard Virik (tlf 92605101) viser deg gjerne de to mål store utsiktstomtene. På Heimstulen er nå fire av sju tomter solgt. (Gå inn på www.skabuhus.no for å se større kart).
Photo
Add a comment...

Post has attachment
De siste tre månedene har vi solgt tomt nr 21, 32 og 35 i Skardfjellgrenda i Skåbu. Og under påskesnøen ligger grunnmuren klar til hytta som skal reises her på tomt nr 43. Hytta bygges for salg, så denne utsikten kan bli din. Byggestilen er stav, og hytta vil minne om et gammelt vikinghus. Store vinduer i utsiktsretningene vil fange inn skuet mot Rutenfjella og ned på fjellbygda Skåbu. Se mange bilder, også innebilder fra ei tilsvarende hytte i FINN-annonsen her http://m.finn.no/realestate/leisuresale/ad.html?finnkode=70920913 
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Januar i Skåbufjellet. Klarvær etter nysnø, med Jotunheimen mot himmelen. Ingen kø i løypa. Kaldt, vakkert, stille. 
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2016-01-21
8 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Artikkel om Skåbu Fjellgrend i vedlegg til Dagbladet i dag: 

Der du hører stillheten

I fjellbygda Skåbu lever du det stille, rolige hyttelivet, side om side med bygdefolket. Midt i Sør-Norge, høyt under himmelen, ligger Skåbu. Hyttene i Skåbu Fjellgrend har Jotunheimen som bakteppe. 
Skåbu finner du en god times kjøretur nord for Lillehammer, med både Sikkilsdalen, Besseggen og Glittertind innen rekkevidde. Det hevdes at Skåbu er Nord-Europas høyestliggende bygdesamfunn. Hvorfor bor det fortsatt folk i Skåbu, mens andre fjellbygder er avfolka for lengst? 
– Naturen, sier Pål Hallvard Virik, som leder Skåbu Fjellgrend. - Det er noe eget med fjellnaturen her. Samtidig har Skåbu en sterk bygdekultur. 
Kontrasten til steder som Hafjell og Sjusjøen er åpenbar. I Skåbu Fjellgrend føyer hyttene seg naturlig inn i fjellbygda. Fargene på hyttene er naturens egne, og fjellnaturen vokser fritt mellom hyttene. Det stilles krav til helhetlig byggestil. Hyttegrenda framstår harmonisk og underordnet naturen. Dette er ikke stedet for dem som ønsker høy profil og alpinfaktor.
- God plass er viktig i Skåbu. Hytteeiere vil se naturen både utendørs og innendørs, ikke rett inn til naboen. I Skåbu slipper vi kø langs veiene og skiløypene. Vi kan fortsatt høre stillheten. Noen bor flere måneder på hytta, og jobber like godt fra her. I Skåbu opplever folk at de får tid og ro til å gjøre det de egentlig vil, sier Pål Hallvard.
- Så stille det er her, sier hytteeierne andektig. 
Et fredelig sted på jord er Skåbu. Fjellbygda opplever ikke konflikter rundt tett hyttebygging eller horder med sykkelryttere langs turstiene. I Skåbufjellet er det god plass til alle. Selveiertomtene i Skåbu Fjellgrend er romslige.
Naturlig snøsikker er visst Skåbu Fjellgrend, opp mot 1000 moh. Her hører du ingen støy fra snøkanoner. Det har ikke vært ei snøfri jul i manns minne. Noen feirer også nasjonaldagen på ski, forteller Pål Hallvard.
Se lyset, sier mange vi møter i Skåbu. Det er kan hende noe spesielt med lyset i fjellbygda. Fargene, skiftningene, gjennom dagen og året. Den internasjonale landskapskunstneren Patrick Huse bor og lever nettopp i Skåbu. 
Fjellandskapet er det samme, som da veidefolket levde her i steinalderen. Arkeologiske funn viser at mennesker jaktet elg for 10000 år siden ved den store innsjøen i Skåbu. 
Naturen lever, kulturen lever. Menneskene lever fortsatt uten de store faktene og støyen. Med tid og rom rundt seg. I fred og ro.

Tekst og foto: Anne Mari Lo

En versjon av artikkelen og flere bilder ligger også på http://www.tidforhygge.no/vinterhygge/der-du-hrer-stillheten
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded