Profile cover photo
Profile photo
Martí Morta
www.vintiun.net/martimorta
www.vintiun.net/martimorta
About
Martí's posts

Post has attachment

Post has attachment

Polimorfisme en C++
Proposta de'n Joan Solà a la llista developers:
----
Bon dia,

El projecte Wolf, en marxa a l'IRI amb acoromin, asantamaria, jvallve, cetto, i jo mateix, fa un ús exhaustiu del polimorfisme.

Com que cap de nosaltres és expert en el tema, vam començar implementant el polimorfisme dinàmic, que es el més senzill i pel qual C++ té una sintaxi definida mitjançant el keyword "virtual". Es basa en crear mètodes virtuals en classes base i sobrecarregar-los en classes derivades. Llavors -- i per dir-ho molt curt i inexacte -- en cridar el mètode de la classe base, s'executa el de la classe derivada.

Llegint tutorials i etcèteres, he après que el C++ anomenat "modern" aconsegueix polimorfisme estàtic gràcies a l'ús intensiu i intel·ligent de templates i herències. Malauradament, això és una qüestió de disseny i la sintaxi de C++ no ens ajuda gaire.

Evidentment, el polimorfisme estàtic té grans avantatges en execució, ja que la resolució dels tipus correctes per determinar el mètode a executar es fa en tems de compilació i no en temps d'execució. Boost i Eigen, per exemple, estan enterament programades amb polimorfisme estàtic. El codi és illegible, com molts sabeu, probablement (i això és una hipòtesi) perquè no tenim ni idea del polimorfisme estàtic i la forma d'aconseguir-lo amb C++.

No és la nostra intenció migrar Wolf al polimorfisme estàtic, que ja tenim prou feina, però "for the sake of it" fa ja setmanes que estic intrigadíssim sobre com s'implementa el polimorfisme estàtic.

M'agradaria doncs proposar dos temes per a les xerrades ¨developers¨.

1. Polimorfisme dinàmic.
2. Polimorfisme estàtic.

M'agradaria no ser l'speaker de cap de les dues, tot i que podria ser-ho per la primera si cap expert en la matèria s'hi presta. L'interès, a més, és fer 1 i 2. Si no trobem ningú per al 2, i si hi ha interès en 1, podem fer 1 igualment, i jo em quedaré amb les ganes de 2.

Donada l'agenda atapeïda que tenim, aquest és un tema que no corre pressa i em semblaria bé fer-ho al desembre com a molt d'hora, o fins i tot al gener.

En fi, si algú està disposat a explicar-nos (2), i si hi ha quòrum i interès per part del públic, doncs aneu dient i ho organitzem.

Gràcies,

Joan

Hola a partir d'ara tota la informació estarà a Twitter, Mail list i Meetup!

Twitter: News & announcements
twitter.com/BarRobotics

Mail list: Propostes, presa de decisions, etc
groups.google.com/forum/?fromgroups=#!forum/bar-robotics

Meetup: Events
meetup.com/BarRobotics

Post has attachment
Una comparativa entre diferents plaques, algunes de les quals en vam parlar a la Bar Robotics 2.
És molt interessant, a l'esquerra hi ha les diferents categories de la comparativa. 

Post has attachment
Hola!
Després de l'aturada vacacional ja toca posar-nos a treballar per la propera trobada, a part d'això, veient que hi ha diversos projectes entre els membres del grup he pensat que seria una bona idea tenir un lloc on poder veure aquests projectes, comentar-los, etc.
No se si coneixeu el gestor de tasques Trello, és molt flexible i crec que podria anar molt bé. He fet una taula pública de prova, entreu-hi i si teniu un projecte en mans o idees pel grup no dubteu en afegir-ho, per fer-ho us podeu loggejar amb el compte de google.
https://trello.com/b/PbeYsKiT/bar-robotics

Google Spreadsheets + Google Scripts
Petits tricks d'spreadsheets, com fer servir scripts amb els fulls, compartir els fulls sense que sigui un kaos...

Post has attachment
This documentary recorded by the +RTVE's program Lab24 shows a lot of work done at Institut de Robòtica i Informàtica Industrial! And a photo of Teo is the cover image :) It is worth a look!
Robots sociales y Posidonia

Hola a tots!
al tenir les dues coses veig que pot ser una mica liós, ara mateix tenim correus oberts i posts a google+,
Potser estaria bé decidir on pengem les coses, a mi google+ em sembla bé, així està tot aquí.
Salut!

ROS Nodelets _Què són? Quan poden servir? Com?_
Faltaria trobar un speaker, Sergi Hernandez ? +Sergi Foix ?
Wait while more posts are being loaded