Profile

Cover photo
Ann Markström
2,485 followers|134,004 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

 
"Integritet handlar inte om att man som medborgare ska ha rent mjöl i påsen, och därmed inte behöver oroa sig för insyn. Det handlar om att vi inte ska behöva tolerera smutsiga fingrar i vårt mjöl. Bristande respekt för integriteten – från både offentliga och privata aktörer – skadar vårt tillitsberoende samhälle."

#svpol #eupol #nyheter #massövervakning #debatt #integritet #Piratpartiet #val2014 #valet2014
 ·  Translate
Medborgarnas acceptans för säkerhetsrelaterad övervakning är begränsad. Exempelvis tycker 55 procent av svenskarna inte att det är acceptabelt att FRA samlar in och bearbetar data om internetvanor, skriver forskare från Lunds universitet.
4
Add a comment...
 
~Kristna budskapet har konkurrens av ägg och påskris~

Birgitta Halvarsson: "Vi i Sverige firar på ett annorlunda sätt" Lyssna här: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=5838024&playaudio=4921172

För många är påsken några dagar ledigt. Påskris, ägg, godis och häxor hör också till. I den konkurrensen är det inte alltid lätt för kyrkan att nå ut med sitt budskap om vad påsken innebär.

– Vi firar ju påsk på ett lite annorlunda sätt. Åker du ut i Europa eller andra kristna länder är ju budskapet om Jesu död och uppståndelse det man har klart för sig. Här har vi påskkycklingar, påskharar, påskris och allt vad det är, säger Birgitta Halvarsson som är kyrkoherde i Övre Älvdals församling.

Men kyrkan får draghjälp om budskapet om påsken, till exempel sänder tv filmer på temat.

Och antalet besökare i kyrkorna ökar under påskhelgen, även det inte är den allra största helgen sett till besöksantalet.

– Påsken är egentligen den största kristna helgen. Men jag tror att man går mer i kyrkan när det är jul, och kanske allra mest under allhelgona, säger Birgitta Halvarsson.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=5838024

#påsk #påskfirande #nyheter #ÖvreÄlvdal #KdStiftsInfo #svenskakyrkan #Värmland
 ·  Translate
2
Add a comment...

Ann Markström

Shared publicly  - 
 
Konsert: "Mysterium - En mässa om livets insida"

Mysteriemässan av Ingmar Johánsson http://sv.wikipedia.org/wiki/Ingmar_Joh%C3%A1nsson framförs av Övre Älvdals församlings konfirmander och körer.

Tid/Datum/Plats: Kl. 20:00, skärtorsdag den 17 april 2014, i Dalby kyrka, Övre Älvdals församling.

Läs gärna mer om påsken i Övre Älvdals församling i skidprästen Karin Johannessons blogginlägg:

http://skidprasten.wordpress.com/2014/04/12/pask-i-pisten/

‪#‎ÖvreÄlvdal‬ ‪#‎KdStiftsInfo‬ ‪#‎svenskakyrkan‬ ‪#‎Värmland‬

Arrangör:
Övre Älvdals församling
Långav 24
680 60 Sysslebäck 
OvreAlvdal@svenskakyrkan.se
0564-411 25

https://www.facebook.com/events/1403545969919579/?source=50

http://www.visitvarmland.se/sv/evenemang/konsert-i-dalby-kyrka-mysterium-en-massa-om-livets-insida-36767
 ·  Translate
1
Add a comment...

Ann Markström

Shared publicly  - 
 
 
Rent matematiskt borde ett parti med så många män ha mer balls.
 ·  Translate
Ungefär så här liten är fiolen jag vill plocka fram och spela på varje gång någon säger att Piratpartiet "aldrig syns" i media. Speciellt när påståendet sedan följs av oändliga spekulationer kring ...
2
Add a comment...

Ann Markström

Shared publicly  - 
2
Add a comment...
In her circles
4,158 people
Have her in circles
2,485 people
Yuriy Zhyromskiy's profile photo
 
Om demokratin och offentlighetsprincipen:

"Något allvarligt håller på att hända. Något som många kanske inte har lagt märke till ännu, eller tänkt på. För det kan vara svårt att upptäcka även stora förändringar, om de sker i många små, små steg.

Inte desto mindre håller vi på att förlora något som är viktigt och värdefullt. Något som har tagit hundratals år att bygga upp. Något som människor har offrat sin frihet och sina liv för.

Jag talar om vår demokrati. Men jag tänker inte på allmänna val eller på det dagliga politiska spelet. Jag talar om demokratins innehåll. Jag talar om att våra politiker har blivit det största hotet mot demokratin. Jag talar om dina fri-och rättigheter.

Om demokratin och offentlighetsprincipen:

Demokratin har en inbygd paradox. Den kan avskaffa sig själv. Och den kan göra det i god demokratisk ordning, med majoritetsbeslut som har fattats av folkets egna valda representanter.

Därför måste vi vara vaksamma och uppmärksamma på vad som sker. Alltid!

Låt mig ge ett exempel. Ett av många...

För bara några månader sedan begränsade vår borgerliga regering, Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna den flerhundraåriga svenska offentlighetsprincipen. Det vill säga att de begränsade medborgarnas och medias rätt och möjlighet att få veta vad våra makthavare sysslar med.

Man kan fråga sig vad det alls är för vits med allmänna val, om vi ändå inte får veta vad de politiker som vi har att välja mellan håller på med.

När makthavarna tar sig rätt att hålla sig med hemligheter, då inskränks med nödvändighet folkväldet och demokratin.

Grundlagen säger att all makt utgår från folket. Men om folket hålls ovetande om vad politikerna gör, då blir detta en tom och meningslös fras, en omöjlighet. Då ersätts principen om att makten utgår från folket med en arrogant politisk arbetsmetod – som inebär att all makt går ut över folket.

Detta är inställningen hos politiker som inte ser människor som fria medborgare, utan som undersåtar. Detta är inställningen bland de flesta svenska politiker i dag. Detta är inte acceptabelt.

Som sagt, detta är bara ett av många exempel på hur vår demokrati långsamt urholkas.

Frågan är hur länge detta kan fortsätta, innan något går fel på allvar? Innan det blir farligt på riktigt? För det finns en gräns. Man kan bara tömma demokratin på värde, mening och innehåll så länge. Och när gränsen passeras, då är det inte alls säkert att det går att vända tillbaka igen.

Demokratin måste alltid försvaras. Det är en sanning lika väl i dag som under svunna, mörka tider. Det är en sanning lika väl i Sverige som i skurkstater.

Demokratin är nämligen alltid under attack. Den hotas av våra makthavare, av den politiska klassen, av byråkrater och av särintressen.

Demokratin måste alltid försvaras. Och den måste försvaras av folket självt. Någon annan kommer nämligen inte att göra det."

#svpol #eupol #nyheter #debatt #Piratpartiet #val2014 #valet2014
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Adult Health Outcomes of Childhood Bullying Victimization: 

Abstract:

Objective  The authors examined midlife outcomes of childhood bullying victimization.

Method  Data were from the British National Child Development Study, a 50-year prospective cohort of births in 1 week in 1958. The authors conducted ordinal logistic and linear regressions on data from 7,771 participants whose parents reported bullying exposure at ages 7 and 11 years, and who participated in follow-up assessments between ages 23 and 50 years. Outcomes included suicidality and diagnoses of depression, anxiety disorders, and alcohol dependence at age 45; psychological distress and general health at ages 23 and 50; and cognitive functioning, socioeconomic status, social relationships, and well-being at age 50.

Results  Participants who were bullied in childhood had increased levels of psychological distress at ages 23 and 50. Victims of frequent bullying had higher rates of depression (odds ratio=1.95, 95% CI=1.27–2.99), anxiety disorders (odds ratio=1.65, 95% CI=1.25–2.18), and suicidality (odds ratio=2.21, 95% CI=1.47–3.31) than their nonvictimized peers. The effects were similar to those of being placed in public or substitute care and an index of multiple childhood adversities, and the effects remained significant after controlling for known correlates of bullying victimization. Childhood bullying victimization was associated with a lack of social relationships, economic hardship, and poor perceived quality of life at age 50.

Conclusions  Children who are bullied—and especially those who are frequently bullied—continue to be at risk for a wide range of poor social, health, and economic outcomes nearly four decades after exposure. Interventions need to reduce bullying exposure in childhood and minimize long-term effects on victims’ well-being; such interventions should cast light on causal processes.
1
Add a comment...

Ann Markström

Shared publicly  - 
 
"Irish TV is Ireland’s newest and most exciting live digital media platform.

Broadcasting 24 hours a day, IRISHTV.ie is all about connecting Irish communities all over the world and bolstering Irish businesses everywhere.

Irish TV promotes Ireland as a wonderful place to live in, to do business and to visit."
2
Add a comment...
 
Så tycker partierna i EU-valet:

~Christian Engström, Piratpartiet~

#svpol #eupol #nyheter #debatt #Piratpartiet #integritet #val2014 #valet2014

Piratpartiets viktigaste valfrågor handlar om att försvara det fria internet, att släppa fildelningen fri och att göra EU mer demokratiskt och transparent.

Anser du/ditt parti att det ska bli möjligt för flyktingar att – under vissa omständigheter – söka asyl i EU utanför EU:s gränser?

– Ja. Ofta är den som behöver skydd i en situation där hen inte har möjlighet att åka till Europa på vinst och förlust. Vad händer en hbtq-flykting som nekas asyl och sänds tillbaka till Uganda, när myndigheterna där får veta att hen rest till Europa för att försöka få en fristad? Och hur skulle Edward Snowden våga sätta sin fot i ett EU-land utan garantier på förhand?

Anser du/ditt parti att EU – under vissa omständigheter – ska kunna tvinga medlemsländer att ta emot flyktingar?

– Går inte att svara ja eller nej. Vi tycker att alla rika länder ska hjälpas åt att ta emot dem som är på flykt, men vi har inte tagit ställning till om tvång från EU mot medlemsländerna är rätt sätt att uppnå det.

Anser du/ditt parti att utländska företag som verkar i Sverige ska tvingas att teckna svenska kollektivavtal?

– Piratpartiet har inte tagit ställning i den frågan.

Anser du/ditt parti att EU bör anta ett tilläggsprotokoll till EU-fördraget, för att stärka EU-medborgarnas fackliga rättigheter?

– Går inte att svara ja eller nej. Vi vill se ett helt nytt grundfördrag för EU. Det är enda sättet att komma till rätta med det demokratiska underskottet. Ett nytt fördrag ska först antas i en folkomröstning i hela EU, och därefter får varje land bestämma om de vill vara med i det nya. Om vi först kan bli eniga om processen, blir det rätt grund för att diskutera innehållet.

Anser du/ditt parti att EU ska ges beskattningsrätt på något område, till exempel så kallad tobinskatt på finansiella tjänster?

– Nej. Så länge EU är så odemokratiskt som det är ska vi inte föra över mer makt dit. Piratpartiet vill se ett helt nytt grundfördrag för EU som ska antas i en folkomröstning. I samband med det får vi föra en diskussion om vad EU ska och inte ska göra.

Anser du/ditt parti att EU:s polissamarbete bör fördjupas – till exempel genom ett ökat registerutbyte?

– Nej. Polismyndigheterna i de olika länderna ska naturligtvis samarbeta när det behövs, som de alltid har gjort. Men det ska inte ske genom att känsliga personuppgifter om människor i Sverige sprids till andra länder om de inte är under konkret brottsmisstanke.

Anser du/ditt parti att EU:s försvarssamarbete bör fördjupas på något sätt?

– Nej. Så länge EU är så odemokratiskt som det är ska vi inte föra över mer makt dit, och definitivt inte ge det en egen armé. Piratpartiet vill se ett helt nytt grundfördrag för EU som ska antas i en folkomröstning. I samband med det får vi föra en diskussion om vad EU ska och inte ska göra.

Anser du/ditt parti att det är bra att EU kan påverka svenska jaktregler på varg?

– Piratpartiet har ingen åsikt om jaktfrågor, men det är i och för sig ett område där man verkligen kan ifrågasätta om den bästa kunskapen om hur det ser ut i olika länder finns centralt i Bryssel eller ute i de olika länderna.

Anser du/ditt parti att en svensk skola ska kunna vägra att servera kött från EU-länder med svagare djurskyddsregler än vad som finns i Sverige?

– Går inte att svara ja eller nej. Den inre marknaden, där varor som är godkända i ett EU-land automatiskt är godkända i alla, är en av de positiva sakerna med EU. Vi får inte riskera att det skapas tekniska handelshinder som sätter den inre marknaden ur spel. Vid upphandlingar ska skolor och andra offentliga verksamheter följa de regler som finns om vad som ska och får vägas in.

Anser du/ditt parti att EU bör agera på något sätt för att färre EU-medborgare ska komma till Sverige för att tigga?

– Nej. Absolut inte, om det som avses är att EU skulle göra begränsningar i den fria rörligheten för medborgare. Däremot vill Piratpartiet att EU:s jordbruksstöd minskas, och att en del av pengarna läggs på infrastruktursatsningar, speciellt i de fattigare EU-länderna. På så sätt skulle EU kunna bidra till att Europa bli en världsdel där ingen behöver ta det desperata steget att åka till ett främmande land för att tigga.

Anser du/ditt parti att det är rätt av EU att förhandla med USA om ett frihandelsavtal, utan att ställa motkrav efter avslöjandena om NSA:s omfattande övervakning?

– Nej. TTIP-avtalet mellan USA och EU handlar inte i första hand om frihandel, utan är ett sätt att försöka smyga igenom tvingande lagstiftning bakom ryggen på de folkvalda lagstiftarna i EU-parlament och riksdag. NSA-skandalen visar att USA inte bryr sig det minsta om europeiska lagar för skydd av personuppgifter. Vi bör avbryta TTIP-förhandlingarna omedelbart.

Anser du/ditt parti att både Turkiet och Ukraina ska kunna bli EU-medlem?

– Ja, båda. Under förutsättning att de lever upp till EUs krav på demokrati och respekt för de fundamentala rättigheterna, och om befolkningen i respektive land vill det, ser vi gärna att de kommer med i EU.

Vilka bindande mål anser du/ditt parti att EU bör sätta upp för klimatpolitiken till år 2030?

– Piratpartiet har inte tagit ställning i den frågan.

Vilka tre frågor anser du/ditt parti är de viktigaste i EU-valet – och vilket är ert bästa förslag för att åstadkomma förändringar i respektive fråga?

– Att försvara det fria och öppna internet. Den här frågan innehåller många delfrågor, från att få stopp på massövervakningen som kränker våra fundamentala rättigheter, till att försvara nätneutraliteten som gör att alla företag, stora som små, kan konkurrera på lika villkor på nätet.

– Att reformera upphovsrätten och släppa fildelningen fri. Nästa mandatperiod vet vi att EU-parlamentet kommer få ta ställning till en reform av upphovsrätten. Piratpartiets mål är att få den reformen att gå i rätt riktning, så att vi dels släpper fildelningen fri och avslutar kriminaliseringen av en hel ungdomsgeneration, dels skapar förutsättningar för en digital inre marknad. Det kommer att gynna både konsumenter och kreatörer.

– Att göra EU demokratiskt och mer transparent. Det demokratiska underskottet i EU är en realitet, och det går bara att lösa genom att skapa ett helt nytt grundfördrag som ersätter Lissabonfördraget. Piratpartiet vill att det nya fördraget först ska antas av medborgarna i en folkomröstning i hela EU. Därefter får varje land avgöra om de vill vara med eller inte. Om vi kan komma överens den processen garanterar det att det nya fördraget måste vara begripligt och demokratiskt för annars kommer medborgarna rösta nej, och respektera medlemsländerna och inte föra mer makt än nödvändigt till Bryssel för annars finns risken att viktiga länder inte vill vara med.
 ·  Translate
2
Add a comment...