Profile

Cover photo
Ann Markström Ⓟ
2,553 followers|410,856 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

Ann Markström Ⓟ

Shared publicly  - 
 
Åh, nej, låt inte detta ske!!! Finns det inte någon som kan ta över driften??? http://webbkatalog.molndal.se/20-ar.htm #svpol #kunskap #bildning #folkbildning #bibliotek #databas #databaser 
 ·  Translate
2
1
Jens Odsvall's profile photo
Add a comment...

Ann Markström Ⓟ

Shared publicly  - 
 
Festmässa i Norra Finnskoga kyrka:

#ÖvreÄlvdal #KdStiftsInfo #svenskakyrkan #Värmland

Festmässa med Biskop Esbjörn Hagberg i Norra Finnskoga kyrka i Övre Älvdals församling söndagen den 10 maj 2015 kl. 11:00.

Övre Älvdals körer, under ledning av Britta Nordberg,  medverkar.

Invigning av utomhusaltare och kyrklunch i församlingshemmet. 

https://www.facebook.com/events/910512965637610/
 ·  Translate
Festmässa i Norra Finnskoga kyrka: #ÖvreÄlvdal #KdStiftsInfo #svenskakyrkan #Värmland Festmässa med Biskop Esbjörn Hagberg i Norra Finnskoga kyrka i Övre Älvdals församling söndagen den 10 maj 2015 kl. 11:00. Övre Älvdals körer, under ledning av Britta Nordberg, medverkar.
1
Add a comment...

Ann Markström Ⓟ

Shared publicly  - 
Äldre kvinnors livsmönster har förändras över tid. De dricker i dag nästan tjugo gånger så mycket alkohol som äldre kvinnor gjorde för 40 år sedan. Det visar ny forskning.
1
Add a comment...

Ann Markström Ⓟ

Shared publicly  - 
 
Dags att vända upp och ned på arbetslinjen:

'Tänk om enskilda i utanförskap skulle vara bättre än myndigheterna på att skapa meningsfull sysselsättning? Hur farligt kan det vara att försöka, undrar Åsa Moberg.

Socialförsäkringsutredningen har kommit. 1 200 sidor utan några särskilda nyheter. Tänk om det vore möjligt att göra något praktiskt i stället? Varför inte ”socialförsäkringslaboratorier” där grupper slumpmässigt väljs ut för att pröva nya system?

Det är förlegat att indela mänskligheten i arbetande och arbetslösa, friska och sjuka. De flesta är friska och sjuka på en samma gång, för att inte tala om hur tilltrasslad relationen till arbete har blivit. Arbete ska ge inkomst, men vissa arbetsplatser är så attraktiva att folk betalar för att få arbeta där.

Även sjuka kan arbeta. En påminnelse kom senast i nekrologen över Veronica Murray, en läkare som var 65 år när hon dog. 1979 fick hon ett diskbråck som ledde till en svår ryggsjukdom: ”Hon blev till stor del liggande resten av livet.”

Mer än hundra operationer och svår smärta hindrade henne inte från att arbeta. Ett citat ur vännernas minnesord, formulerade av sonen: ”Skrivande i sängläge disputerade hon 1985, och hon ledde stora globala forskningsstudier, flygande liggandes runt världen. Hennes karriär var fortfarande på väg uppåt, då hon fick ett forskningsanslag på 31 miljoner kronor 2014.”

Vad kan Försäkringskassan ha tyckt om det? En ”fördel” med en så tydlig sjukdom måste ha varit att den ingav respekt. Men hon kanske ofta måste förklara varför hon envisades med att arbeta?

De som är utbrända eller lider av kroniska psykiska sjukdomar kan vara lika förlamade utan att omgivningen fattar det. Framför allt vänds allt som de klarar mot dem: om du klarar det där så klarar du ju att arbeta också! 

När funktionshinder eller sjukdomar inte syns anser sig alla ha rätt att ge goda råd, trots att ingen kan veta vad någon annan klarar eller tål. Stress kan vara utmattande eller stimulerande på ett för andra obegripligt vis. ”Kontakt med andra människor är det som stressar mig mest, fast jag älskar människor”, som en kroniskt utmattad person förklarade för mig. 

Forskaren Lena-Karin Erlandsson har utvecklat en metod för att hjälpa människor att reda ut vad som stressar dem. Ofta är det små saker som ingen tänkt på innan de går in i väggen och får sin vardag kartlagd. 

Arbetsterapeuter vet mycket om stress på allmänt plan, men enligt Lena-Karin Erlandsson är det individen som vet bäst vad som behöver förändras ”och vad som är möjligt att förändra”. Att förändra är svårt, det vet alla som försökt, vare sig det gäller ens egna brister eller socialförsäkringssystemets. 

”Att ha ett eget jobb ger försörjning vilket ger rörelsefrihet i livet”, har Jan Björklund sagt. Men om vi vänder upp och ner på arbetslinjen? Det är grundligt bevisat att det inte fungerar att kräva skötsamhet av de fattigaste innan de får sin försörjning tryggad. Ett revolutionerande koncept som ”Bostad först” (före nykterhet och drogfrihet) bygger på det. 

Är det inte dags för ett fullskaleförsök med ”Försörjning först”? Tänk om det visar sig att människor i utanförskap är bättre än myndigheterna på att ordna meningsfull sysselsättning till sig själva? Hur farligt kan det vara att försöka?'                                                   

~Åsa Moberg 

http://www.dagenssamhalle.se/kronika/dags-att-vaenda-upp-och-ned-pa-arbetslinjen-14242
 ·  Translate
1
Add a comment...

Ann Markström Ⓟ

Shared publicly  - 
 
Twittercensus '15

Twittercensus är den mest omfattande mätningen av Twitter i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

För att genomföra årets undersökning behöver vi din hjälp. Allt du behöver göra är att logga in med ditt twitterkonto. Om du är med och hjälper till med datainsamlingen garanterar vi också att ditt konto kommer med i körningen och kommer att finnas med i grafen, även om du skriver på engelska.

#twittercensus

http://twittercensus.se/2015/connect.php
 ·  Translate
Twittercensus '15. Twittercensus är den mest omfattande mätningen av Twitter i Sverige, Norge, Finland och Danmark. För att genomföra årets undersökning behöver vi din hjälp. Allt du behöver göra är att logga in med ditt twitterkonto. Om du är med och hjälper till med datainsamlingen garanterar ...
1
Add a comment...

Ann Markström Ⓟ

Shared publicly  - 
 
"VI BARA LYDER"
Sociologen Roland Paulsen har forskat kring arbetets tomhet. Hans tes är att vi borde jobba mindre än vi gör idag med tanke på den tekniska utveckling vi haft. I februari utnämndes han till en av Sveriges 101 supertalanger i kategorin opinionsbildare.

Med hjälp av ett sorts wallraffande på ett arbetsförmedlingskontor har han nu synat Sveriges minst omtyckta myndighet i sömmarna.

Det hela mynnar ut i boken Vi bara lyder, som är en undersökning av byråkratiska ekorrhjul, och vad som får tjänstemän att nitiskt följa absurda regelverk de själva inte tror på. Resultatet är en personlig uppgörelse med hela idén om lönearbetets nödvändighet.
 ·  Translate
”Efterblivenheten vet inga gränser. Arbetsförmedlingen är verkligen helvetet på jorden.” Sociologen Roland Paulsens nya bok genomlyser en arbetsmarknad i förändring och Sveriges minst omtyckta myndighet.
1
Add a comment...

Ann Markström Ⓟ

Shared publicly  - 
 
"Det handlar inte om att tycka som tecknarna på satirtidskriften. Det handlar inte om att dela Vilks åsikter. Det handlar om att stöda rätten att uttrycka dem.

Makten måste gå att ifrågasätta, också när någon ser den som helig.

Som författaren Elisabeth Åsbrink konstaterar (DN 19/2), med hänvisning till Galileo Galilei:

”Vi ska vara rädda om den ädla konsten att häda, och beundra dem som vågar utföra den. Utan blasfemi skulle vi fortfarande tro att solen och stjärnorna kretsar runt jordklotet, och fortfarande insistera på att vi människor är centrum av universum.”

Kritiken handlar ofta om att den som ser yttrandefriheten som absolut tänker på tok för teoretiskt. Att friheten i praktiken behöver begränsas, av folks känslor, av det ena och det andra.

Men ska yttrandefriheten vara äkta får den begränsas bara av det lagen uttryckligen pekar ut, som hets mot folkgrupp.

Det betyder inte att allt som är tillåtet måste sägas – det bestämmer var och en själv. Eller att all konst som är tillåten måste visas – som Vilks verk. Eller att en tidning måste trycka allt som får publiceras – utgivaren avgör vad tidningen vill förknippas med.

Att säga nej är inte att vara "frasliberal"; yttrandefriheten är inte ett yttrandetvång.

Poängen är ändå att bara för att någon inte vill se profeten som rondellhund så betyder inte det att andra inte får teckna den."
 ·  Translate
Det kunde inte ha gjorts skarpare med thrillermanus i hand:”Yes, it is freedom of speech, but … And the turning point is but. Why do we still say but when...
1
Add a comment...
In her circles
4,085 people
Have her in circles
2,553 people
michelle ross's profile photo
Gobba Godfrey's profile photo
Vijay Parmar's profile photo
majid ali khan's profile photo
Johnny Warrent's profile photo
Jørn Tillnes's profile photo
ARTIST BOOK's profile photo
George Hadjikyriacou's profile photo
Gheorghe George's profile photo

Ann Markström Ⓟ

Shared publicly  - 
 
"The Dutch are generally a pretty content bunch. The Netherlands consistently ranks as one of the best places in the world to live. Dutch kids are among the happiest in the world, according to Unicef. Some attribute their high quality of life and general good nature to a rather laid-back approach to work: more than half of the Dutch working population works part time, a far greater share than in any other rich-world country. On average only a fifth of the working-age population in EU member states holds a part-time job (8.7% of men and 32.2% of women); in the Netherlands 26.8% of men and 76.6% of women work less than 36 hours a week."
1
Add a comment...

Ann Markström Ⓟ

Shared publicly  - 
Som nattklubbsdrottning levde Alexandra Charles i en värld där mycket cirkulerade kring alkohol och drickande. Nu arbetar hon för kvinnors hälsa. Att äldre kvinnor dricker mer bekymrar henne.
1
Add a comment...

Ann Markström Ⓟ

Shared publicly  - 
 
Självklart är tiggeriet organiserat:

"Varje gång ledarsidan skriver om de tiggande EU-migranterna får vi mängder av reaktioner. Många av dem handlar om att tiggeriet är organiserat. Och att detta med nödvändighet är något dåligt, och att tiggeriet bör förbjudas. Ofta kryddat med hat direkt mot de människor som tigger.

Inför EU-valet förra året kampanjade Sverigedemokraterna med devisen "Förbjud det organiserade tiggeriet".

Några exempel på organisationer som tigger pengar: Röda Korset, Cancerfonden, Amnesty, Greenpeace, Rädda Barnen, Radiohjälpen. Listan kan göras hur lång som helst. Tiggeriet är mycket välorganiserat. Jag har hittills inte hört många röster höjas för att förbjuda detta organiserade tiggeri. Inte en enda faktiskt.

Självklart organiserar sig EU-migranterna. De samarbetar med varandra, med sina familjer. De har inte sällan stora familjer. De samordnar sina resor till Sverige för att ha råd. De fördelar platser mellan varandra och ger varandra tips. De samåker. De bor tillsammans. Ja, de organiserar sig.

Andra hävdar att tiggarna är otrevliga. Det är inte ett hållbart argument. Jag skulle inte orka vara trevlig om jag bar på ständig oro för att inte kunna betala veden för att värma upp mitt hus åt mina nio barn, oron över att ha en sjuk släkting som inte får vård, oron över att mina barns framtid ska bli lika usel som mitt eget liv. Jag tycker att det är otroligt att de flesta tiggarna ändå är trevliga, ödmjuka, tacksamma och uppför sig, med tanke på vilka bördor som vilar på deras axlar.

Det är märkligt detta att den som är som mest utsatt tycks ha högre krav än andra på sig från omgivningen. Krav på sig att vara perfekt, uppföra sig oklanderligt, buga med mössan i hand. Tiggarna som kommer hit är som folk är mest. En del är trevliga, andra inte. Somliga uppför sig oklanderligt, andra strular till det ibland.

Några av dem är till och med kriminella. Det är inte kriminellt att tigga. Att tiggeriet sedan för med sig kriminella element, personer som i desperation använder de verktyg som finns till hands är inte unikt för de EU-migranter som nu kommer till Sverige.

För jo, det förekommer bråk mellan olika grupper av tiggare. Ibland allvarliga sådana. Det förekommer att vissa EU-migranter utsätter sina landsmän för hot och utpressning, och tar betalt för deras sittplatser. Det är kriminellt. Sådant beteende bör givetvis polisanmälas och lagföras. Men det är inte ett argument för att förbjuda tiggeri, eftersom ett förbud inte löser de problem som finns med fattigdom, misär och diskriminering av romer.

De som kommer hit har blivit trampade på i hela sina liv. De har i omgivningens ögon inte något människovärde. De hör till världens mest diskriminerade grupp människor. Fundera en stund på hur du själv skulle agera om du utsatts för det som romer i långa tider utsatts för. Fundera en stund på vad du själv skulle göra om du aldrig fått någonting gratis. Om du aldrig hade känt trygghet, inte haft någon att lita på. Inte något förtroende för myndigheter eller andra än din familj.
Om du kommer fram till att du skulle uppföra dig oklanderligt, till och med kunna göra dig själv osynlig – grattis! Om inte – du är uppenbarligen en människa."
 ·  Translate
Varje gång ledarsidan skriver om de tiggande EU-migranterna får vi mängder av reaktioner. Många av dem handlar om att tiggeriet är organiserat. Och att...
2
Add a comment...

Ann Markström Ⓟ

Shared publicly  - 
 
 
The biggest webmail providers in Germany will soon encourage their customers to use full-blown end-to-end email encryption. The providers, including Deutsche Telekom and United Internet, will next month roll out a browser plugin that’s supposed to make traditionally laborious PGP technology easier to use – and in the process, they’re addressing a key concern about…
View original post
2
Add a comment...

Ann Markström Ⓟ

Shared publicly  - 
 
"Music that incorporates everything from purrs to meow-like sounds is gaining feline fans, according to a new study that suggests cats enjoy tunes that are crafted just for them. http://www.musicforcats.com/21-listen.htm

The study, which has been accepted for publication in the journal Applied Animal Behavioral Science, adds to the growing body of evidence that many animals respond favorably to species-specific music. This is music that takes into account a particular animal's favorite sounds, hearing range, commonly used tones and other factors.

"Here we found that cats showed orientation and approach behavior toward the speaker with the cat music, often rubbing against the speaker while the music was on," lead author Charles Snowdon of the University of Wisconsin, Madison, told Discovery News."
Human music usually annoys cats, but felines gravitate to new compositions that incorporate everything from purrs to meowy greetings.
2
Add a comment...