Profile cover photo
Profile photo
ZVarga.NLP
1 follower -
Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, mély belső átalakulás, nlp coach, life coach,
Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, mély belső átalakulás, nlp coach, life coach,

1 follower
About
ZVarga.NLP's posts

Post has attachment
Szép új világunkban még a Mesterséges Intelligencia is depressziós lesz... :(

Post has attachment
A pszichológiai kutatások alapján az látszik, hogy a nárcisztikus személyiség kialakulásának hátterében két tipikus, látszólag egymásnak ellentmondó szülői viselkedés áll. Az egyik esetben a közeli felnőtt hozzátartozók feltétel nélkül támogatják a gyerek viselkedését, anélkül, hogy ezért bármit is tennie kellene.

Post has attachment
A legboldogabb magyar emberek Vas, Zala Veszprém és Komárom-Esztergom megyékben élnek. Városi bontásban egyébként a boldogságlistán Győr vezet, míg Miskolcon a legboldogtalanabb a nép. Mondjuk az, hogy a megyeszékhelyek közül vajon miért Tatabányán vallják magukat a legtöbben boldognak, nem derül ki egyértelműen a kutatásból.

Post has attachment
15 évvel ezelőtt még úgy gondoltuk, hogy az agy fejlődésének legjelentősebb része életünk első pár évében megy végbe. Csakhogy, ma már az agyi képalkotó technikáknak köszönhetően a tudósok belelátnak az emberek agyába, és nyomon tudják követni az agy szerkezetének és funkcióinak változásait. Kiderült, hogy egyáltalán nincs vége a fejlődésnek a kora gyermekkorban, hanem ellenkezőleg, az agy igenis továbbfejlődik a kamaszkoron át, egészen a 20-as, 30-as évekig is.

Post has attachment
Az átkeretezés nem új dolog. Sok mítosz és tündérmese tartalmaz viselkedésmintákat vagy történéseket, melyeknek megváltozik az értelme, ha megváltoztatjuk a körítést. A furcsa kinézetű madár rút kiskacsának tűnhet, de aztán hattyúvá változik, gyönyörűbbé bármelyik kacsánál, melyhez hasonlítgatta magát. Rudolf, a rénszarvas nevetséges, világító piros orra hasznosnak bizonyul, mikor a Télapó szánja sűrű ködön halad át.

Post has attachment
Lényegi önmagunk egyetlen fegyvere a figyelem akarata. Kis fegyver, kényes fegyver, de huzamosabb periódusban nagyon hatékony fegyver. Gyengéd, de ugyanolyan feltartóztathatatlan, mint az óceán hullámai egy sziklán. Végül mindegyik szikla porrá lesz. Pusztán a víz gyengéd, de szüntelen tevékenységének köszönhetően. A lankadatlan figyelem tevékenységének ugyanígy képes még a Gibraltár sziklát is porrá őrölni, előbb vagy utóbb…legtöbbször utóbb, de ez a helyzet az összes nem katartikus módszerrel.

Post has attachment
Tegyük fel, hogy azt látjuk, a harag a tipikus állapotunk.... ^VZ

http://zvarga.com/a-kronikus-vedelmi-mechanizmus/

Post has attachment
A nagyon rövid, de meghatározott ideig tartó munka olyan, mintha egy támaszpontot, egy hídfőállást létesítenénk idegen területen. ^VZ

http://zvarga.com/tamadas-hajnalban-tamaszpont-a-negyedik-dimenzioban/

Post has attachment

Post has attachment
Az elme és a test kettőssége talán annak ügyetlen magyarázatából ered, hogyan irányítja önmagát egy intelligens szervezet. ^VZ
http://zvarga.com/test-es-lelek/
Wait while more posts are being loaded