Profile cover photo
Profile photo
Siti Hajar Aminuddin
31 followers -
no tagline maybe hihi
no tagline maybe hihi

31 followers
About
Siti Hajar's posts

Post has attachment
Family always awesome.
There are some reasons, why I love to be at home. 1st. Adik. Aleeya. Kalau aku bosan tak tau nak buat apa. Aku panggil je dia. 'Adik jom main carrom' 'Adik jom main sahibba' 'Adik jom main tu.. main ni..' Tanpa membantah lajuuu je dia balas. Naaak! Tapi tim...

Post has shared content
Ajal maut, jodoh pertemuan ditangan Tuhan.
3.30am baru aku rasa mengantuk. Tarik selimut then aku tidur.  4.40am ada orang ketuk pintu. Aku ingatkan si Ayue ketuk pintu untuk solat subuh sebab semenjak dua menjak ni dia jadi alarm subuh. 'Tok tok tok.' diam kejapp... 'tok tok tok...' aku tersedar. p...

Post has attachment
Ajal maut, jodoh pertemuan ditangan Tuhan.
3.30am baru aku rasa mengantuk. Tarik selimut then aku tidur.  4.40am ada orang ketuk pintu. Aku ingatkan si Ayue ketuk pintu untuk solat subuh sebab semenjak dua menjak ni dia jadi alarm subuh. 'Tok tok tok.' diam kejapp... 'tok tok tok...' aku tersedar. p...

Post has attachment
Freedom
Alhamdulillah. Finally! Sem 4 dah hampir menutup tirai minggu belajar. Tinggal minggu exam je lagi. Dan yang paling penting, dah lega dengan semua assignment, kuiz dan presentation semua tu. Alhamdulillah. Carry mark letak tepi dulu buat masa sekarang. Focu...

Post has shared content
Eyebag! Mata panda.
Aku dah dua tiga empat lima hari tak dapat tidur malam. Dah lama tak minum nescafe tapi minggu lepas teringin nak minum. Kesan dia sangat kuat untuk aku. Pukul 5 pagi baru boleh tidur but then esoknya kelas 8.30. No wonder laa mata aku dah macam panda ketig...

Post has attachment
Eyebag! Mata panda.
Aku dah dua tiga empat lima hari tak dapat tidur malam. Dah lama tak minum nescafe tapi minggu lepas teringin nak minum. Kesan dia sangat kuat untuk aku. Pukul 5 pagi baru boleh tidur but then esoknya kelas 8.30. No wonder laa mata aku dah macam panda ketig...

Post has attachment
Great Day, Great Moments & Cuak Days
Assalamualaikum,  Lama tak update blog. Busy sikit. Ehh busy banyakk laa. Untuk sem ni aku rasa hectic tu memang lain macam kalau nak dibandingkan dengan sem-sem lepas. Nak tak nak memang still kena go on la sebab rasanya makin besar 'angka' sem kita makin ...

Post has attachment
The Carnival Sungai Petani
Memandangkan sis tak balik kampung cuti 'Labour Day' tu hari. 3 hari 3 malam sis gagahkan jugak nak siapkan esaimen yang bertingkek2. Dengan examnya.  Sis ni kaki balik rumah. kalau cuti panjang laa Ni pun panjang jugak cuti, dari Jumaat - Selasa cuti. Ta...

Post has attachment
Pesanan untuk anak-anak
Pesan untuk anak-anak, terutama anak-anak laki-laki. Apa bila Ibu Ayah kita meninggal, turunlah dalam liang kubur dan sambutlah mayat beliau, buka papan penutup keranda (tempat usungan mayat), angkat mayat Ibu Ayah kita. Biarkan kita yang memutarkan mayat I...

Post has attachment
Jiwa Emas
Masa time balik kelas tadi. Singgah cafe kejap. Cari nasi. Nak buat lunch. Bila dah sampai part nak bayar. Tunggu turn la kan.. Then lepas dah siap bayar semua, datang sorang makcik tukang sapu kat kolej ni. Bawak pinggan. Dalam pinggan ada nasi kosong + ik...
Wait while more posts are being loaded