Profile

Cover photo
Tekstschrijvers, journalisten en copywriters
494 followers|26,703 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

 
"De Volkskrant heeft de afgelopen maanden een aantal artikelen gepubliceerd waarvan passages blijken te zijn overgeschreven van andere media in binnen- en buitenland, zoals The Guardian, Vice, het Financieele Dagblad en NRC."
 ·  Translate
2
Add a comment...
 
handig
 ·  Translate
 
This post first appeared on Medium. In the Web age, being an exquisite wordsmith sadly no longer guarantees people are going to read you write. The writer today must also master ...
View original post
1
Add a comment...
 
hmm
 ·  Translate
Snotneus? Zei hij nou snotneus? Het was een opmerkelijk slot dinsdag van de actualiteitenrubriek Brandpunt (KRO- NCRV). Aan het eind van de uitzending begint presentator Fons de Poel over ABN Amro.
2
Add a comment...
 
Tot zover de keiharde onderzoeksjournalistiek van vandaag...
 ·  Translate
McDonalds heeft dan eindelijk, na tientallen jaren, een inkijkje gegeven in de fabriek waar de beroemde Franse frietjes worden gemaakt. Behalve aardappelen bestaat het frietje uit liefst nog 14 (!) chemicaliën. Zo tref je onder andere butylhydroquinone en dimethylpolysiloxane aan in het patatje....
1
Add a comment...
 
@danielverlaan Ach, die meneer gelooft nog sterk in zijn papieren krant en zolang mensen zijn mening een beetje delen heeft hij gelijk. Maarten Keswiel. 39m39 minutes ago. Maarten Keswiel @maartenkes. @danielverlaan hoe heet het in het Engels ook alweer, with friends like these.
2
Anja Van Ginneken's profile photo
 
Eens. Het internet en diverse, al dan niet satirische, nieuwssites hebben tegengewicht nodig in de vorm van websites die dieper gaan, die feiten op een rij zetten, niet aan stemmingmakerij doen en niet gevuld worden met taalfouten van 18-jarige stagiaires. Maar daar hoeft echt geen papier meer aan te pas te komen. De papieren krant ligt in coma en welkom in de 21ste eeuw, P. de Waard. :-)
 ·  Translate
Add a comment...
 
Today, The New York Times takes a step into virtual reality. Here’s what you need to know to use it.
4
Gijs Molsbergen's profile photo
 
Fantastisch bedacht. Uitgevers moeten vernieuwen en NYT loopt hiermee duidelijk voorop! 
 ·  Translate
Add a comment...
 
 
NRC Media is een van de acht uitgevers die met Google het Digital News Initiative opzet. NRC is de enige Nederlandse uitgever die meedoet. Google zegt met het initiatief uitgevers via innovaties steun te willen bieden bij hun journalistieke processen. Het uiteindelijke doel is een levensvatbaar nieuws-ecosysteem te helpen ontwikkelen en innovaties in de digitale journalistiek te promoten. Daarvoor is volgens Google een betere dialoog noodzakelijk tussen tech en nieuws. Google steekt de komende drie jaar telkens 50 miljoen in het project. Meer hier: http://dodebomen.nl/2015/04/27/google-steekt-ruim-150-miljoen-in-digital-news-initiative-nrc-doet-mee/
 ·  Translate
3 comments on original post
1
Add a comment...
 
"Kristian Hammond, Narrative Science’s co-founder, estimates that 90 percent of news could be algorithmically generated by the mid-2020s, much of it without human intervention. If this projection is anywhere near accurate, we’re on a slippery slope."
With software creating ever more of what we read, the idea that language is what makes us human is obsolete.
1
Add a comment...
Story
Tagline
Tekstschrijvers, journalisten, redacteuren, copywriters en andere tekst- en taalidioten.
Introduction
Google+-profiel voor tekstschrijvers, journalisten, redacteuren, copywriters en andere tekst- en taalidioten. Iedereen is welkom. Er zijn vooralsnog geen bijzondere toetredings- of gedragsregels verbonden aan deze groep.

Doelstelling van deze groep is om professionele tekstschrijvers (zowel zelfstandig ondernemers als schrijvers in loondienst) met elkaar en met opdrachtgevers in contact te laten komen.