Profile

Cover photo
diana florentina radauceanu
Works at Serviciul Judetean de Ambulanta
Attended Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa Bucuresti
Lives in Roman
301 followers|463,905 views
AboutPostsPhotosYouTube+1's

Stream

 
Insuficienta renala acuta (IRA)
Supravegherea bolnavilor renali a. Descrieţi elementele supravegherii bolnavilor renali neoperaţi; 2,5 p Urmărirea diurezei şi bilanţul hidric. Se vor nota zilnic: lichidele consumate, cantităţile eliminate, greutatea corporală. Pulsul, tensiunea arterială,...
 ·  Translate
3
Add a comment...
In her circles
1,085 people
Have her in circles
301 people
ION BRAN's profile photo
Pufa Pufulina's profile photo
Popescu Florinel's profile photo
Cornel Bradean's profile photo
Perca Gabriela's profile photo
fundatia sineira's profile photo
Antonio Ciccarino's profile photo
TEODOR VESA's profile photo
Laura Sava's profile photo
 
Îngrijirea pacientilor cu hemoragie digestivă superioară.
a. Definiti hemoragia digestivă superioară; 2 p Hemoragia digestivă superioară este sângerarea care are loc în esofag, stomac, duoden si jejunul proximal, exteriorizandu-se în special prin vărsături (hematemeză) si ̸ sau prin scaun( melenă) Pentru răspuns c...
 ·  Translate
2
1
ViolentaFlorentinaIna Cristian's profile photo
Add a comment...
 
Concursul naţional " Sa ajutăm!" Piatra Neamţ.
Dependenţa distruge viaţa!
Spune NU drogurilor!
Noi prevenim, viaţa preţuim!

IA ATITUDINE...ARATĂ-ŢI VALOAREA!
Zâmbeşte...lasa-i pe toţi să ştie că astăzi eşti mai tare decât ieri.

Felicitări participanţilor la proiect! De departe sunteţi cei mai buni! Aţi dovedit-o. Imaginile şi materialele realizate au dovedit la concurs cine a muncit, cine s-a implicat, cine a dat ce are mai bun din el. Voi ati daruit din sufletul vostru, din mintea voastră, din timpul şi banii voştrii. Bravoooo!!!!
SPS "MOLDOVA" ROMAN sunteţi cei mai buni!
 ·  Translate
2
Add a comment...
 
Mult succes în viaţă elevilor AMG III A,  AMG III B. Succesul nu înseamnă doar să câştigi, ci să fii pregătit pentru eşecul care te duce către culmile performanţei. Succesul este abilitatea de a trece de la un eşec la altul fără pierdere de entuziasm. Oamenii de succes sunt cei care merg mai departe, nu cei care câştigă mereu. Uneori câştigă cei care ştiu cel maai puţin sau cei care influenţează cel mai mult. Noi nu vorbim de "câştigul" unei diplome, ci de câştigarea clipelor în care am fost împreună, de acumularea de noi informaţii, de aprofundarea cunoştinţelor pe care le avem deja, de descoperirea unor vocaţii ascunse etc. 

Sunteţi o valoare iar voi ştiţi deja asta. Aţi dovedit că sunteţi buni asistenţi medicali, buni actori, buni solişti, buni colaboratori, cu aptitudini şi abilităţi de apreciat. Eu sunt mândră de voi, aţi făcut cinste şcolii prin acţiunile filantropice, implicarea în activităţi extracurriculare diverse, implicarea în activităţi de conştientizare a riscurilor declanşate de adicţii etc. Bravo! Bravo! Bravo!

Ştiu că în timp ce eu scriu aici o parte din voi sunteţi în zonele limitrofe oferind ajutor familiilor nevoiaşe. Bravo, sunteţi cu adevărat eroi, şi, sunt tare mândră de voi! Mă bucur că v-am cunoscut!
Să fiţi fericiţi! Şi fericit este acela care poate să renunțe la sine pentru a face fericit pe cel de lângă el. 

Vă doresc să vă împliniţi toate visele! Succesul nu este cheia fericirii. Fericirea este cheia succesului. Dacă vă place ceea ce faceţi, atunci veţi avea succes. Succesul înseamnă să faci ce vrei, când vrei, unde vrei, cu cine vrei, cât vrei.
Cei mai mulţi oameni se gândesc la succes în termeni de a primi. Totuşi, succesul presupune a dărui. Deci, dăruiţi! Aţi dovedit deja că aveţi multe de dăruit...
Treceţi la acţiune! Acţiunea înseamnă Schimbare. Schimbarea înseamnă Succes. Succesul înseamnă Valoare. Valoarea înseamnă Fericire! 

Fericirea nu e o destinație. Este un mod de a trăi. Iar modul vostru de a trăi, pe care l-aţi dovedit deja, e cel care vă garantează fericirea. Să rămâneţi la fel de frumoşi,  caritabili,  disponibili, competitivi, determinaţi, motivaţi. Sistemul sanitar are nevoie de frumuseţea vostra sufletească şi de pregătirea vostră teoretică şi practică. Ştiţi că nu exagerez deloc, v-a confirmat valoarea voastră doamna inspectoare (un om cu pregătire de evaluator sanitar) la toate inspecţiile, v-a spus că ştiţi mai mult decât ar trebui să ştie un asistemt medical. Deci, FELICITĂRI! Bucurati- vă!
Pacienţii au nevoie de empatia, bucuria, dăruirea şi pregătirea voastră. 

Nu uitai să zâmbiţi indiferent cât de grea va fi clipa. Zâmbetul e ca ştergătorul de parbriz: nu opreşte ploaia, dar îţi permite să îţi vezi de drum.
Succes, mult, mult succes la toate examenele vieţii!!!
Şi...multe zâmbete!!!
Diana Rădăuceanu
 ·  Translate
3
diana florentina radauceanu's profile photoRamona Cozma (Burduja)'s profile photo
5 comments
 
Felicitari sunteti un mentor foarte bun va multumim ca ne-ati primit si ne-ati ajutat cand am avut nevoie,va dorim cat mai multe realizari si împliniri 
 ·  Translate
Add a comment...
People
In her circles
1,085 people
Have her in circles
301 people
ION BRAN's profile photo
Pufa Pufulina's profile photo
Popescu Florinel's profile photo
Cornel Bradean's profile photo
Perca Gabriela's profile photo
fundatia sineira's profile photo
Antonio Ciccarino's profile photo
TEODOR VESA's profile photo
Laura Sava's profile photo
Education
 • Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa Bucuresti
  Psihoterapeut integrativ, 2010 - 2014
  Competente specifice de evaluare, diagnosticare si tratare a problemelor emotionale, cognitive si/sau relationale, inclusiv cele clasificate psihopatologic prin: - Proceduri si tehnici cognitiv-comportamentale - Tehnici utilizate in psihoterapia de cuplu si familie. - Tehnici de psihoterapie psihanalitica - Elemente de psihopatologie (DSM) - Tehnici de psihosomatoterapie - Gestalt terapie - Tehnici de socioterapie - Tehnici de comunicare - Inteligenta emotionala si managementul stresului - Teraipe ericksoniana
 • Master "Psihoterapie de familie si evaluare in practica clinica"
  Psihoterapeut de cuplu si familie
  Competente specifice de evaluare, diagnosticare si tratare a problemelor emotionale, cognitive si/sau relationale, inclusiv cele clasificate psihopatologic prin: - Tehnici utilizate in psihoterapia de cuplu si familie
 • Universitatea "A.I.Cuza"Iasi, Facultatea de Psihologie
  Licentiata in psihologie
  Competenţe în: - Studiul comportamentului uman si al proceselor mentale; - Investigarea si recomandarea cailor de solutionare a problemelor psihologice; - Elaborarea si aplicarea de teste pentru masurarea inteligentei, abilitatilor, aptitudinilor si a altor caracteristici umane; - Testarea psihologica, prevenirea si psihoterapia tulburarilor emotionale si de personalitate, precum si a fenomenelor de inadaptare la mediul social si profesional; - Interpretarea datelor obtinute si elaborarea recomandarilor pe care le considera necesare. - Folosirea de tehnici pentru optimizarea, preventia sau remisiunea unor probleme emotionale, cognitive si/sau relationale; - Valorificarea resurselor clientului pentru depasirea dificultatilor relationale, afectiv-emotionale, cognitive etc.
 • Universitatea Cluj-Napoca și S.C. Cognitrom
  Certificat de licenta in aplicarea chestionarelor de diagnostic psihiatric, drept de utilizare a PDSQ.
 • Universitatea "MOLDOVA" Iasi, Filiala Roman
  Calificarea: Aistent medical generalist
  Furnizarea serviciilor de îngrijiri de natură preventivă curativă, de recuperare şi eventual de reinserţie socio–profesională ale persoanei, familiei şi comunităţii prin exercitarea tuturor activităţilor titlului profesional de asistent medical generalist aliniate la principiul " îmbunătăţirii continue " . Identificarea problemelor de îngrijire curentă în funcţie de nevoi. Stabilirea priorităţilor, elaborarea şi implementarea planului activităţilor de îngrijire ale pacientului conform rolului autonom şi delegat. Monitorizarea, consemnarea şi raportarea valorilor funcţiilor vitale, vegetative ale pacientului .Supravegherea comportamentului pacientului.
 • Clinica Aquamarin Bucureşti
  Evaluarea Personalului şi Evaluarea Profesională a Performanţelor în Organizaţii şi Resurse Umane
 • Cursuri
  Curs: Evaluator în învăţământul sanitar, 2009, Casa Corpului Didactic Neamţ Curs: Managementul asigurării calităţii în învăţământul preuniversitar privat şi alternativ, 2011, Casa Corpului Didactic Neamţ Curs: Evaluator de competenţe profesionale, 2012, Asociaţia „Formare Studia” Iaşi Curs: Evaluarea Personalului şi Evaluarea Profesională a Performanţelor în Organizaţii şi Resurse Umane, 2012, Clinica Aquamarin, Bucureşti; Curs: Înregistrare şi interpretare eletrocardiografica, 2011, Dr.Horaţiu Mândăianu, Sinaia Curs: Urgenţe medico-chirurgicale cu tema: Resuscitarea cardio-respiratorie avansată, 2012, Dr.Horaţiu Mândăianu, Sinaia Curs: Urgenţe medico-chirurgicale cu tema: Resuscitarea cardio-respiratorie pediatrica avansată, 2013, Dr.Horaţiu Mândăianu, Sinaia Curs: Urgenţe medico-chirurgicale cu tema: Traumatologie, 2012, Dr.Horaţiu Mândăianu, Sinaia; Curs: Urgenţe medicale critice cu tema: greseli frecvente de evaluare si tratament, 2014, Dr.Horaţiu Mândăianu, Sinaia; Curs: Nasterea in prespital - Piatra Neamt, O.A.M.G.M.A.M.R.
Basic Information
Gender
Female
Other names
Hincu
Story
Tagline
FII INTOTDEAUNA CEEA CE ESTI, IAR DACA ACEASTA NU E DEAJUNS PENTRU CINEVA, ACEL CINEVA NU E DEAJUNS PENTRU TINE!
Introduction

Cine sunt eu…

Diana R.

Sunt un om simplu. Ador oamenii simpli. Imi plac lucrurile simple. 

Am fost si voi ramane adepta moderatiei, bunului simt, discretiei, politetii...E o chestiune de structura intima si din convingere nutrita cu surse ortodoxe.

Eu stiu ca sunt o suma de antiteze, ce se desfasoara in functie de context.

Inca nu pot afirma cu exactitate cine sunt, caci imi doresc cu tarie schimbarea in anumite planuri/ domenii/ dimensiuni ale propriei existente.

Defectul meu, sau poate nu, e că investesc prea multa pasiune in tot ceea ce fac.

Mă aflu mereu pe drumuri pline de pericole dar si satisfactii..

Ma lupt cu mine insămi si propriul trecut ce mi-a inspirat destule obiceiuri negative, dar daca e sa trag linie ma consider o persoană implinită. Am atat cat sa-mi ajunga, de fapt chiar mai putin, pentru a putea lupta pentru ceea ce-mi doresc cu adevarat.

Pentru mine, există consolare în starea de a rămâne liberă să apreciez miracolul de A FI. Experienţa mea reprezintă pentru mine cea mai înaltă autoritate.
Scopul meu în viaţă este să doresc cât mai puţin şi să ştiu cât mai mult, să ofer ceea ce ştiu...să pot zâmbi, să pot iubi...
Fericirea relativă provine din trei surse: ceea ce este cineva, ceea ce are, ceea ce reprezintă în ochii celorlalţi. Eu mă bazez doar pe prima.
Fericirea nu consta in ceea ce ai, ci in ceea ce esti. Fericirea este in noi, la doar un gand distanta.

Aspiraţii:  perfecţionare, empatizare

Obiective:  

-          Să lucrez într-un mediu profesionist şi creator.

-          Punerea în practică a experieţelor dobândite

-          Dobândirea de noi cunoştinţe şi optima lor conjugare  cu aptitudinile personale

-          Posibilitatea de a-mi îmbunătăţi abilităţile profesionale

Motivaţii:

-          Mă motivează concurenţa cu mine însămi

-          Înbunătăţirea abilităţilor în relaţii interumane

-          Echilibru, stabilitate, siguranţa locului e muncă

-          Confort psihic şi fizic

-          Salarizarea, condiţiile de muncă

-          Dezvoltarea profesională

-          Autorealizare, recunoaştere, consideraţie

-          Îmi plac provocările

Valori  morale şi sociale: Onestitatea, respectul, aprecierea muncii, etica, altruismul, siguranţa, autonomia, corectitudinea,  dragostea, libertatea morala, demnitatea, solidaritatea si cooperarea.

 Principii:

-          Viata este o succesiune de lectii, care trebuie traite pentru a fi intelese.

-          Nu merg pe unde mă duce drumul, merg pe unde nu exista drum si las o urma.

-          Intreaga viata este experimentare

-          Consider că daca nu risc nimic, riscul este si mai mare.

-          Efortul constant si determinat este cel care inlatura toate obstacolele si elimina orice rezistenta.

-          Nimic nu-mi poate aduce pacea daca nu mi-o aduc singură.

-          Masura exacta a sanatatii mentale consta in dispozitia de a gasi ceva bun in toate.

-          Sunt ceea ce gandesc. Tot ceea ce sunt ia nastere din gandurile mele.

-          Radacinile adevaratei realizari se afla in dorinta de a deveni mai bună

-          Am constatat că cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta.

-          Fiecare om se face vinovat de tot şi pentru toate.

O minte puternică, antrenată şi pozitivă poate învinge cu puţin efort factorii deprimanţi; dacă nu vreţi şi nu permiteţi să fiţi deprimaţi, nu veţi fi!

Hobby-uri: lectura, muzica, călătoriile, sportul

Mă ghidez după dictonul: „Omul din greşeli învaţă” şi „Cât trăim învăţăm”.


Citate preferate:
 "Fiecare om pe care il întâlnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare." ( Sigmund Freud )
„Pesimistul vede câte o dificultate în fiecare oportunitate, în timp ce optimistul vede câte o şansă în fiecare oportunitate.” - W. Churchill
"Cea mai mare glorie nu o dobândeşti atunci când nu eşti doborât niciodată, ci atunci când te ridici după ce ai căzut." Confucius
„Nu putem judeca viața celorlalți pentru că fiecare își cunoaște propria durere și renunțare.“ Paulo Coelho
„A te lupta cu tine însuţi este lupta cea mai grea. A te învinge pe tine însuţi este biruinţa cea mai frumoasă.“ G.W.Leibniz
"Viaţa este darul lui Dumnezeu pentru noi. Modul în care o trăim este darul pe care noi îl facem lui Dumnezeu." M.Buonarroti
"Ceea ce eşti se va vedea în ceea ce faci." Thomas Edison
"Nu putem noi greşi cât poate Dumnezeu ierta."
"Nici să iubeşti, nici să urăşti: iată jumătatea oricărei înţelepciuni. Nici să nu spui nimic, nici să nu crezi nimic: iată cealaltă jumătate."
Arthur Schopenhauer

Carti preferate:
A deveni o persoana - Carl Roges
Batranul si marea - Ernest Hemingway
Pustnicul si ucenicul - Ion Agarbiceanu
Solutia Schopenhauer - Irvin D. Yalom
Plansul lui Nietzsche - Irvin D. Yalom
Asa cum gandeste omul - de James Alle
Omul devine ceea ce gandeste - James Allen
                                                        
Filme preferate:

Ostrovul - regizorul rus Pavel Lungin, având ca protagoniști principali pe actorii Petr Mamonov, Viktor Sukhoruhov și Dmitri Diuzhev.

"Port în suflet pe toți, mă rog pentru toată lumea, iubesc. Nu împart eu dreptatea. Nu stabilesc eu cine merită și cine nu, cine este vrednic și cine nevrednic este. Nu judec ca să nu fiu judecat. Sau viaţa mă învaţă ca să nu judec, chiar dacă sunt judecat. Iubesc, chiar dacă nu sunt iubit. Iert ca să primesc Iertarea. Mângâi. Îmbrățișez. Las pe Dumnezeu să aleagă. Nu aleg eu în locul Lui, nici măcar în rugăciune. Dumnezeu să ne ierte pe toţi, de oriunde şi oricâţi suntem. Sunt un alt Adam ce a ieșit din Rai afară și caut drumul spre Acasă…"(Ieromonah Hrisostom Filipescu)

“Pace celor ce vin, bucurie celor ce raman, binecuvantare celor ce pleaca!”
Bragging rights
am doi copii...
Work
Occupation
Cabinet Individual de Psihologie, Psiholog/Psihoterapeut, Profesor, Scoala Postliceala Sanitara "'Moldova"" Roman, Asistent medical generalist, SAJ Neamt
Skills
APTITUDINI SI ABILITATI: - Rezistenţă la stres, rezistenţă fizică şi vitalitate , Entuziasm în muncă şi pasiune, Adaptabilitate, sustenabilitate , Axată pe rezolvarea problemelor, Orientată către calitate vs cantitate, analiză şi sinteză, stabilirea priorităţilor, Abilitatea de a lucra sub presiune şi stres, disponibilitate pentru lucru prelungit, Capacitatea de a face designul strategiilor, de fixare a priorităţilor şi de gândire intuitivă, Dispoziţia de a accepta responsabilităţi, Impulsul de a lua iniţiativa într-o situaţie dificilă, de a păşi înaite când nimeni nu vrea, Abilităţi de ascultare, întelegere/comprehensiune, sociabilitate, fluenţă verbală, Interrelaţionare şi sensibiliate în relaţii interpesonale, Capacitate de a demonstra empatie faţă de persoanele din jur şi faţă de pacienţii cu boli incurabile şi aparţinători, Susţinerea ţelurilor şi obiectivelor, Entuziasm faţă de noile provocari.
Employment
 • Serviciul Judetean de Ambulanta
  asistent medical generalist, present
  Cursuri de Asistenţă Medicala de Urgenta, Competenta în Urgente Prespitalicesti Curs: Înregistrare şi interpretare eletrocardiografica, 2011, Dr.Horaţiu Mândăianu, Sinaia Curs: Urgenţe medico-chirurgicale cu tema: Resuscitarea cardio-respiratorie avansată, 2012, Dr.Horaţiu Mândăianu, Sinaia Curs: Urgenţe medico-chirurgicale cu tema: Resuscitarea cardio-respiratorie pediatrica avansată, 2013, Dr.Horaţiu Mândăianu, Sinaia Curs: Urgenţe medico-chirurgicale cu tema: Traumatologie, 2012, Dr.Horaţiu Mândăianu, Sinaia Curs: Urgenţe medicale critice cu tema: greseli frecvente de evaluare si tratament, 2014, Dr.Horaţiu Mândăianu, Sinaia Curs: Nasterea in prespital - Piatra Neamt, O.A.M.G.M.A.M.R.
 • Scoala Postliceala Sanitara "MOLDOVA" Roman
  profesor, present
  Curs: Evaluator în învăţământul sanitar, 2009, Casa Corpului Didactic Neamţ Curs: Managementul asigurării calităţii în învăţământul preuniversitar privat şi alternativ, 2011, Casa Corpului Didactic Neamţ Curs: Evaluator de competenţe profesionale, 2012, Asociaţia „Formare Studia” Iaşi Curs: Evaluarea Personalului şi Evaluarea Profesională a Performanţelor în Organizaţii şi Resurse Umane, 2012, Clinica Aquamarin, Bucureşti
 • Cabinet individual de psihologie
  psiholog/psihoterapeut, present
  Competenţe profesionale dobândite: - Psihoterapie integrativa - Evaluator competenţe profesionale - Studiul comportamentului uman si al proceselor mentale; - Investigarea si recomandarea cailor de solutionare a problemelor psihologice; - Competente specifice de evaluare, diagnosticare si tratare a problemelor emotionale, cognitive si/sau relationale, inclusiv cele clasificate psihopatologic prin: - Proceduri si tehnici cognitiv-comportamentale - Tehnici utilizate in psihoterapia de cuplu si familie. - Tehnici de psihoterapie psihanalitica - Elemente de psihopatologie (DSM) - Tehnici de psihosomatoterapie - Gestalt terapie - Tehnici de socioterapie - Tehnici de comunicare - Inteligenta emotionala si managementul stresului - Terapie ericksoniana
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Roman
Previously
Barlad, Constanta
diana florentina radauceanu's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel
caleacatrefericire.blogspot.com

Capitolul 3 1.Şi eu, fraţilor, n-am putut să vă vorbesc ca unor oameni duhovniceşti, ci ca unora trupeşti, ca unor prunci în Hristos. 2.Cu l

Predica de pe Munte; Fericirile. Adevarata implinire a legii.
caleacatrefericire.blogspot.com

1. Vazand Iisus multimile, S'a suit in munte: si sezand El, au venit la Dansul ucenicii Sai. 2. Si, deschizandu-Si gura, ii invata, zicand:

DRAGOSTEA
caleacatrefericire.blogspot.com

Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel Capitolul 13 1. De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu

FERICIRILE - PREDICA DE PE MUNTE
caleacatrefericire.blogspot.com

1. Ce sunt Fericirile? Dupa randuiala Vechiului Testament, pentru a implini Legea, credinciosul trebuia sa asculte de cele 10 porunci. Potri

Modalitati de optimizare a comunicarii
psihoterapieintegrativadiana.blogspot.com

1. Limbajul responsabilitatii - mesaje la persoana I (Eu simt...)- focalizate pe ceea ce simte persoana care comunica si pe comportamentul i

A FI SAU A NU FI (PERMIS IN )DRAGOSTE
psihoterapieintegrativadiana.blogspot.com

Poţi contempla pur estetic un corp sau reprezentarea acestuia în stare de nuditate, dar nu intri în comuniune totală cu altul, cu alt corp,

Fazele unei relatii de cuplu
psihoterapieintegrativadiana.blogspot.com

Il regasim inainte de nastere si putin dupa nastere cand copilul si mama sunt inca un tot. La fel, faza de indragostire de o persoana la var