Profile cover photo
Profile photo
Zalikha Zakaria
3 followers -
Saya budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan~
Saya budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan~

3 followers
About
Zalikha's posts

Post has attachment
Kerana Cinta
Bismillahirrahmanirrahim. Assalamulaikum w.b.t readers. (kalau ada) Hmm. Post jiwang. Mungkin. Makin nak habis sem, makin ramai aku tengok dipanah asmara gelora jiwa. ALLAH. Risau. Risau aku tengok. Risau kat diri sendiri jugak takut terjebak sama. Banyak k...

Post has attachment
**
Assalamualaikum. Syukur, masih hidup, masih bernafas. Dan masih diberi peluang untuk kembali ke jalan-Nya. Hmm. Dunia. Dunia. Dunia. Macam-macam yang ada di dunia. Ada suka, ada duka, ada gelak, ada tangis. Ada macam-macam. Bukan kita seorang yang hidup dal...

Post has attachment
Kawan ka boypren/girlpren?
Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum. Hmm. Apa khabar? Rasa macam lama ja tak tulis something kat blog ni. Rindu pulak. Dah masuk Disember. Moga ALLAH permudahkan segalanya lepas ni kan. Dan, tak lama lagi final exam. Ya ALLAH. Cuak! Okey tutup bab tu ...

Post has attachment
Kerana Dia.
Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum. .................... Ada satu cerita. Pagi itu. Pagi 22 November 2013. Aku selisih dengan Ihsan. (bukan nama sebenar). Ihsan. Dia, yang dulu aku anggap seorang India dan sudah tentunya bukan Islam. Sampailah satu h...

Post has attachment
Ingat Ingat Ingat.
Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum readers. Salam Maal Hijrah. Tahun makin bertambah. Usia juga makin bertambah. Kita, bila nak berubah? Entah esok lusa dijemput ALLAH, takut tak sempat nak hijrah. ALLAH. Hmm. Cuti midsem dah habis. Seminggu dah. Dan...

Post has attachment
Aku menangis bukan sebab sedih.
Assalamualaikum Readers. Bismillahirrahmanirrahim. Pejam mata. Rapat-rapat. Gelap. Pap!  "Woi, berangan apa?" Diam. Tak kata apa. Aku pejam lagi. Ada manik halus mula keluar. Menangis. Lagi. Hmm. Entah untuk ke berapa kali, aku pun tak tahu.  150 juta kali ...

Post has attachment
Jangan Dilihat Titik Perbezaan
Assalamualaikum readers. Alhamdulillah. Syukur. Bumi Pulau Pinang dihempas hujan rahmat. Sejuk. Nyaman. Angin lembut menyapa pipi. Aku duduk sendiri bertemankan sepi. Roommate sibuk dengan kerja. Bergelar penuntut universiti bukan mudah. Ada masa perlu berk...

Post has attachment
Mak.
Assalamualaikum. Readers. Dah call mak tanya khabar? Dah peluk cium mak hari ni? Dah doakan dia? Kalau belum, do it now. Hargai every sin...

Post has attachment
ALLAH.
Assalamualaikum. ALLAH. Tiba-tiba. Rasa sebak. Ya mungkin faktor emosi yang tidak stabil sejak akhir-akhir ni. Hmm. Aku, sapa tak tau. M...

Post has attachment
Syukur.
Assalamualaikum. ALLAH. Syukur. Aku masih bernafas di muka bumi ini. Bumi ALLAH yang penuh hikmah. Alhamdulillah. Jujur. Aku sendiri ta...
Wait while more posts are being loaded