Profile cover photo
Profile photo
Dayah Danisha
About
Posts

Post has attachment
Waktu Dilarang Solat
Assalamualaikum ♥ Peacee Yo(!) ^_^v Soalan: Apakah Status kenyataan ini? bersumberkan hadith yg sahih ker? Waktu yang diharamkan bersolat Waktu syuruk iaitu 28mins selepas subuh ketika matahari baru naik ke langit, contoh waktu subuh dari 5.35pg ke 7.05pg 7...

Post has attachment
Tips Slide Power Point yang menarik!
Assalamualaikum ♥   Peacee Yo(!) ^_^v Sebuah slide yang baik akan mampu menjelaskan idea dan gagasan yang ingin disampaikan seorang presenter. Dengan demikian, audiens akan terbantu ketika melihat slide yang ditampilkan dan presenter pun lebih mudah menjela...

Post has attachment
Cara Membersihkan File Sampah di PC Tanpa Software
Assalamualaikum ♥ Peacee Yo(!) ^_^v Mungkin anda pernah atau mungkin saat ini anda mengalami komputer (pc, laptop, netbook) berjalan lambat . Salah satu penyebab masalah ini adalah banyaknya file sampah yang menumpuk di laptop atau komputer anda. File sampa...

Post has attachment
How To Improve Your English Language
Assalamualaikum ♥   Peacee Yo(!) ^_^v Today I'll give you some tips about How To Improve Your English Language ...  Read an English Language newspaper.  Speak English at every opportunity.  Read aloud in English for 15-20 minutes every day.  Watch English p...

Post has attachment
Essay for MARA
Assalamua'alaikum Hai , harini aku nak post pasal  essay for MARA . Essay ni untuk pinjaman mara untuk pengajian aku di KPTM . Dalam essay aku tu kena ayat dalam bahasa english . Ehem ! aku ni .. err.. dalam bahasa   alien  ni aku lemah . HAHA! . Never mind...

Post has attachment
New life as a student
Assalamualaikum Hi , sekian lama dapat juga aku menyambung pengajian aku ni . Yang tertunggak selama 6 bulan !  Ah! memang bengang rugi 1 semester aku . Awal tu dapat masuk bulan 1 but for second intake . Jadi mungkin orang taberapa ada . Jadi kelas kami un...

Post has attachment
Tutorial : Hias twitter with background
Assalamualaikum ♥ Peacee Yo(!) ^_^v Tak kesah lah korang guna template designer atau blogskin ke, korang boleh guna. Yang guna template designer cuma add gadjet then copy code yang saya bagi, paste dekat dalam kotak tu. Kalau yang guna blogskin, copy code b...

Post has attachment
Edit Html cara baru
Assalamualaikum ♥ Peacee Yo(!) ^_^v Hi guys! For the first , I'm sorry sebab sekarang ni kurang update blog ni . Buzy sekarang ni sebab Dayah dah jadi salah seorang student di KPTMAS. So, masa lapang tu kurang . T_T Rindu zaman aktif blog dulu .. Act, Dayah...

Post has attachment
Sakitnya Sebuah Hati
Assalamua'alaikum Aduh sayang , aduh sakit , Aku dah bosan dengan  ♪♪ . T_T sedih bhai . Kenapa mesti laguni . First time kena lagu ni . Benda boleh bincangkan . Yang nak kutuk aku tamengaji , bodoh and so on kenapa? aku tau lah hang sambung ngaji amek cour...

Post has attachment
Vape , Smoke ?
Assalamua'alaikum Hai , hari tu aku ada edit gambar yang super kedebaboom ! Super kedebaboom macam mana tu? Haha! tadelah , aku edit gambar aku ada kepul2 asap like that lah . Haha! seriously , tasangka orang2 kat luar sana ingat aku hisap shisha , vape or ...
Wait while more posts are being loaded