Profile cover photo
Profile photo
Kiinteistötarina Oy
3 followers -
Kiinteistönvälitystä Tampereen seudulla.
Kiinteistönvälitystä Tampereen seudulla.

3 followers
About
Kiinteistötarina Oy's posts

Post has attachment
Kiinteistötarina laajentaa remontointiin Pirkanmaalla

Tampereelle vuosi sitten perustettu kiinteistönvälitysyritys Kiinteistötarina Oy laajentaa remontointipalveluihin Tampereella. Samasta yritysperheestä löytyvät ennestään myös isännöinnin palvelut.

Kiinteistötarinan yhteisenä tavoitteena on alusta saakka ollut tarjota kiinteistönvälitystä, joka on kokonaisvaltaisempaa ja vakuuttavampaa mihin toimialalla on totuttu. Lupausta tukemaan Kiinteistötarinan palveluvalikoimasta löytyvät kiinteistönvälityksen ja isännöinnin lisäksi yhteistyökumppaneiden kautta asumisen lupiin liittyvä lakikonsultaatio, sekä siivous-, muutto- ja sisustussuunnittelupalvelut.

Laajan palveluvalikoiman lisäksi Kiinteistötarina uskoo vahvaan ja aktiiviseen markkinointiin. Kiinteistötarinan markkinointiviestintä haastaa kiinteistöalan normeja näkymällä aktiivisesti ja avoimesti somessa. Lisäksi yritys panostaa tiedonjakamiseen asumisen eri elinkaaren vaiheessa; aina ostamisesta remontointiin, isännöintiin, vuokraamiseen, sijoittamiseen ja myymiseen saakka.

Kiinteistötarina Remontoinnin palvelut mahdollistavat asiakkaille sujuvan huoneistoremontin ennen tai jälkeen asunnonvaihdon – kohteen välittäminen ja remontointi voidaan sopia samalla. Kiinteistötarinan laaja yhteistyöverkosto mahdollistaa myös sähkö- ja putkityöt sekä sisustussuunnittelun. Huolella tehdyn pintaremontin vaikutus sijoittajan tuotolle voi olla merkittävä.

Photo

Post has attachment
#kiinteistötarina1vee

Kiinteistötarina perustettiin vuosi sitten vappuna palvelemaan kodin ostajia ja myyjiä, vuokranantajia ja vuokralaisia, sijoittajia sekä asumisen muutosta vasta suunnittelevia mahdollisimman kattavalla tavalla. Kiinteistötarinaa perustamassa oli mukana välitysalan osaajia, myynti- ja markkinointiosaajia sekä taustalla avitti tamperelainen kiinteistöalan yritys Arvotarina Oy. Sen puheenjohtaja vuorineuvos, taloustieteiden tohtori Kari Neilimo on luotsannut tekemistämme kohti kasvua.

Kiinteistötarinan yhteisenä tavoitteena on alusta saakka ollut tarjota kiinteistönvälitystä, joka on kokonaisvaltaisempaa ja vakuuttavampaa mihin toimialalla on totuttu. Lupausta tukemaan Kiinteistötarinan palveluvalikoimasta löytyvät kiinteistönvälityksen lisäksi kodin remontoinnin palvelut, isännöinti, asumisen lupiin liittyvä lakikonsultaatio sekä siivous-, muutto- ja sisustussuunnittelupalvelut. Laajan palveluvalikoiman lisäksi nojaamme vahvaan ja aktiiviseen markkinointiin. Haastamme kiinteistöalan normeja näkymällä aktiivisesti ja avoimesti. Tiedon jakaminen on meille tärkeää ja se näkyykin Kiinteistötarinan Asuntokoulun lukuisina artikkeleina kuin myös huhtikuussa ilmestyneellä, ilmaisella, e-kirjalla: Opas asunto- ja kiinteistökaupasta.

Tämä kaikki on sitten varmaan kallista? Vuonna 2017 kuluttajat ovat valveutuneita ja digitalisaatio sekä teknologian kehitys esimerkiksi valokuvauksessa ovat keventäneet asunnonmyynnin kuluja. Maailma muuttuu ja olemme mukana muutoksessa! Sanojemme mittaisesti myös hinnoittelun osalta. Välityspalkkiomme on vain 2,9 % velattomasta myyntihinnasta ja kaupan päälle meiltä saa vaihtuvan edun: 8 tuntia sisustussuunnittelua, siivousta tai muuttoa.

Toukokuussa 2017 olemme synttärihuumassa aloittaneet #kiinteistötarina1vee kampanjan, jossa yhdistyy edullinen välitystarjous ja valinnainen kaupanpäällinen: 8 tunnin siivous- tai sisustussuunnittelupaketti!

Tarjoushinnat:

Yksiöt ja kaksiot 2300 euroa
Kolmiot ja suuremmat huoneistot 3800 euroa
Kiinteistöt 5300 euroa

Hinnat sisältävän arvonlisäveron. Mahdolliset hyvän välitystavan vaatimat asiakirjat laskutetaan toteuman mukaan. Kysy lisää lomakkeella tai soittele välittäjille.
Photo

Kuntotarkastus

Kuntotarkastus ei poista myyjän vastuuta kaupanteon jälkeen ilmitulleista virheistä, vaan se on keino kertoa ostajalle kohteen yleiskunnosta ja mahdollisista riskipaikoista. Asunnon tai kiinteistön piilevät virheet eivät välttämättä tule tavanomaisessa tarkastuksessa esiin. Kuntotarkastuksen teettäminen on usein niin ostajan kuin myyjänkin kannalta mielekästä. Kuntotarkastuksia on erilaisia, joista Kiinteistötarina pääsääntöisesti suosittelee asuntokaupan kuntotarkastusta.

Kuntoarvio on rakennuksen rakenteellisen kunnon tutkimus, joka perustuu silmämääräiseen havainnointiin rakenteita rikkomatta.
Kuntotutkimus on kuntoarviota tarkempi tutkimus, jossa perehdytään jonkin rakennuksen osan kuntoon rakenteita rikkovien tai muiden silmämääräistä tarkempien menetelmien avulla.
Asuntokaupan kuntotarkastus on pääasiassa aistinvaraisilla havainnoilla rakennetta rikkomattomin menetelmin tehty rakennusteknisen kunnon arviointi. Apuvälineenä käytetään teknisiä mittalaitteita. Asuntokaupan kuntotarkastuksen sisältö, suoritustapa ja raportointi on määritelty kuluttajan näkökulmasta tilaajan ohjeessa sekä suoritusohjeessa.
Kosteuskartoituksella tutkitaan mahdollisen yksittäisen vaurion tai ongelman syytä ja laajuutta mittaamalla rakenteiden kosteutta pintamittauksin rakenteita rikkomatta.

Kiinteistötarinan välittäjä osallistuu mielellään kuntoselvityksen tekoon ja auttaa käytännön järjestelyissä.

Post has attachment
Vesijättö

Maan kohoaminen, vesistöjen kuivuminen ja vedenpinnan alentuminen synnyttää rantaviivan siirtymisen seurauksena rantatilan ja vesirajan väliin uutta maa-aluetta eli ns. vesijättöä. Kiinteistön edustalle muodostunut kapea vesijättökaistale ei yleensä kuulu kiinteistöön vaan viereisen vesialueen omistajalle / kylän yhteisen vesialueen osakaskunnalle.

Vesijättöalue haittaa usein ranta-alueiden käyttöä, hoitoa tai rakentamista, kun omistajuus on epäselvä. Jos vesijättö haittaa ranta-alueen tarkoituksenmukaista käyttöä tai vesijättö on vähäinen, siihen rajoittuvan kiinteistön omistaja voi useimmiten lunastaa sen itselleen hakemalla Maanmittauslaitoksesta kiinteistötoimitusta – vesijätön lunastamista. Toimituksessa ratkaistaan lunastamisen edellytykset, lunastettava alue sekä lunastamisen vuoksi vesijätön omistajalle maksettavaksi tulevat korvaukset.

Myös vesijätön omistaja voi hakea tietyin ehdoin toimitusta vaatiakseen vesijättöön rajoittuvan kiinteistön omistajaa lunastamaan vähäisen vesijätön.
Photo

Post has attachment
TILAA ILMAINEN E-KIRJA!

Meille Kiinteistötarinassa koti muodostaa välitystyötä suuremman kokonaisuuden, jonka tarpeisiin haluamme vastata. Koska suhtaudumme kiinteistönvälitykseen sen vaatimalla ensiarvoisuudella, haluamme jakaa kanssanne asunto- ja kiinteistönkauppaan liittyvää lainsäädäntöä, perusteita ja toimintatapoja.

Kiinteistötarinan nettisivuilla jaetaan säännöllisesti aiheeseen liittyviä artikkeleita. Jalostimme tätä toimintatapaa ja tuotimme uuden e-kirjan: Opas asunto- ja kiinteistökaupasta. Otamme mielellämme vastaan palautetta oppaasta somessa, nettisivuillamme tai suoraan sähköpostilla: kiinteistotarina(at)kiinteistotarina.fi.

Voit ladata kirjan itsellesi jättämällä yhteystietosi lomakkeelle kotisivuillamme www.kiinteistotarina.fi. Tämän jälkeen saat vielä sähköpostiisi vahvistusviestin, jonka hyväksymällä sinulle tulee viesti, josta pääset e-kirjalle.
Photo

Post has attachment
Tontin omistus

Oletko miettinyt, miksi samassa talossa olevat, kunnoltaan lähes identtiset asunnot ovat täysin eri hintaiset? Mikä hintaan on voinut vaikuttaa? Vastaus saattaa olla tontin omistustilanne. Toinen omistaja on mahdollisesti lunastanut tonttiosuuden itselleen ja tämän myötä vastike on halvempi, joka näkyy silloin myyntihinnassa. Tästä oppineena, tontin tiedot kannattaakin tarkistaa ennen ostopäätöksen tekoa. Tontin omistajuudella on vaikutusta hintaan. Tontteja voi olla kolmenlaisia: oma, vuokra tai valinnainen vuokra.

Oma tontti

Omassa tontissa hinta on laskettu osakekauppaan. Erittäin tyypillistä on, että kiinteistökaupoissa tontti on oma, mutta nykyään se on yleistä jo asunto-osakeyhtiöissäkin. Asuntokaupoissa tontin omistuksesta maksetaan samalla kerralla, mutta etuna on se, että siitä eteenpäin ei tarvitse maksaa tonttivuokraa.

Vuokratontti

Vuokratontilla tarkoitetaan sitä, että talo tai osakeyhtiö on rakennettu vuokratontille. Yleistä on, että tontin omistaa kaupunki ja vuokra-ajat ovat 50-100 vuoteen kestäviä. Kannattaakin huomioida, koska vuokrasopimus loppuu ja koska vuokratarkistukset tehdään. Vuokratonteilla saattaa olla lunastusoikeus, jolloin taloyhtiö on saattanut lunastaa tontin itselleen.

Valinnainen vuokratontti

Valinnainen vuokratontti tarkoittaa, että osakkeen omistajalla on mahdollisuus lunastaa itselleen huoneistokohtainen tonttiosuus. Lunastusehdot ovat aina taloyhtiökohtaiset. Jos asunto-osakeyhtiö on valinnaisella vuokratontilla, kannattaa selvittää, koska tontti on mahdollista lunastaa ja miten hinta määräytyy. Näillä tonteilla taloyhtiön on tehnyt sopimuksen omistavan osapuolen kanssa lunastuksesta.

Lunastaisinko?

Tontin lunastus on täysin omavalintainen asia. Kannattaa miettiä hieman omaa elämäntilannetta: toiset haluavat ehkä maksaa ensin asuntolainaa alta pois, ennen kuin miettivät tontin omistajuutta. Toiset eivät välttämättä halua lunastaa tonttia itselleen ollenkaan vaan maksavat mieluummin tontin vuokravastiketta. Lunastusehdot ovat hyvin erilaisia: toisissa lunastuksen voi tehdä kerran vuodessa ja esimerkiksi uudiskohteissa lunastus tapahtuu kohteen valmistuttua. Mikäli lunastusoikeutta ei käytetä, mahdollisuus lunastukseen siirtyy asuntokauppojen yhteydessä seuraavalle omistajalle.

Selvitä nämä seikat vuokratontista ennen ostopäätöstä:

Vuokrasopimuksen voimassaolo
Sopimuksen ehdot
Vuokratarkistukset
Mahdolliset sopimuksen hintarajoitukset osakkeiden jälleenmyynnissä
Huoneistokohtainen vastike ja tontin osuus siitä
Tontin omistaja
Lunastusmahdollisuus
Miten lunastuksen hinta määräytyy

Photo

Post has attachment
Kiinteistötarina haluaa tarjota asiakkailleen kokonaisvaltaista palvelua helpottamaan asunnonmyyjien arkea. Siksi palveluvalikoimasta löytyykin jo yhteistyökumppanien merkeissä muutto- ja siivouspalveluita sekä oman katon alta remontointia, lakikonsultaatiota ja isännöintiä. Luonnollinen jatkumo tälle onkin saada yhteistyökumppaniksi sisustussuunnittelija Tila & Ihmeen Miia Liimatainen.

Kiinteistötarina tarjoaa asunnon myyjille sisustussuunnittelun kampanjakuukausina sisustussuunnittelupaketin. Sisustussuunnittelun voi käyttää esimerkiksi uuden kodin sisustukseen. Mikäli kotisi kaipaa uusia tekstiilejä, tapettia, maalia tai vaikka kalustesijoittelua, on Miia Liimatainen luotettava suunnittelija auttamaan näissä pulmissa. Ensimmäinen kampanjakuukausi on helmikuu.

Kiinteistötarinan yhteistyökumppani, pirkanmaalainen sisustussuunnittelualan yritys Tila & Ihme on toiminut jo vuodesta 2004 asti pitäen asiakkaat alati tyytyväisinä. Yli 10 vuoden kokemuksella Tila & Ihme on sisustanut kodeista tyylikkäitä ja asiakastarpeita vastaavia. Miia Liimataiselle asiakastyytyväisyys on sydämen asia ja siksi kaikki työt tehdäänkin asiakasta kuunnellen. Myös tämän vuoksi hän sopii Kiinteistötarinan yhteistyökumppaniksi loistavasti – asiakaslähtöisyys on meissä kaikissa luontevasti.

Kiinteistötarina perustettiin vastaamaan asunnonvaihtajan kaikkiin tarpeisiin helposti ja tehokkaasti. Tätä lupausta tuemme monipuolisella palveluvalikoimallamme, johon kuuluu kiinteistönvälityksen lisäksi kodin remontoinnin palvelut, isännöinti sekä asumisen lupiin liittyvä lakikonsultaatio. Kiinteistötarina tarjoaa myös sisustus-, muutto- ja siivouspalvelut asiakkailleen yhteistyökumppaneidensa kautta.
Photo

Post has attachment
Mistä kukakin vastaa asuntokaupassa?

Asuntokaupoissa on yleensä kolme osallista: välittäjä, ostaja ja myyjä. Näillä jokaisella on omat tehtävänsä ja asiat, mistä tulee huolehtia asuntokaupan yhteydessä.

VÄLITTÄJÄ AUTTAA KAUPASSA

Kun asunto tulee välittäjälle myyntiin, tulee hänen hankkia kaikki myyntiin tarvittavat tiedot sekä asiakirjat. Kiinteistövälittäjät ovat ammattilaisia, jotka tietävät, mitä kaikkia papereita tarvitaan. Välittäjän tehtävänä on myös myydä asuntoa. Tämä tarkoittaa käytännössä esitteiden laatimista, markkinointia, kysymyksiin vastaamista, tarjousten keräämistä ja asuntoesittelyiden pitämistä.

Välittäjän palkka tulee asunnon myyjältä, mutta silti myös ostajaa tulee auttaa hyvän välitystavan mukaisesti. Välittäjän tulee huomioida, että ostaja tietää kaikki tarpeelliset asiat kaupasta, yhtä lailla kuin myyjä. Kiinteistönvälittäjän pitää myös varmistaa, että ostaja maksaa varainsiirtoveron. Monesti se tehdään kaupantekotilaisuudessa. Myös myyjälle pitää informoida mahdollisesta luovutusvoittoverosta.

Välittäjä tekee sopimukset, joihin lukeutuvat välityssopimus myyjän kanssa, tarjous ostajan kanssa ja kauppakirjan ostajan ja myyjän välillä. Välittäjän vastuulla ei ole asunnon virheet, mutta niistä tulee kertoa ostajalle. Mahdolliset ristiriitaiset seikat tulee selvittää paperien tarkistuksen jälkeen. Välittäjän tulee toimia hyvän välitystavan mukaisesti.

OSTAJA VASTAA TARJOUKSESTA

Ostajan tehtävänä on tehdä tarjous asunnosta, kun mieleinen on löytynyt. Tarjousta ei kannata tehdä ennen kuin on neuvotellut pankin kanssa lainoista. Suositeltavaa on selvittää asumiskulut sekä muut asuntokaupan ehdot. Ennen tarjouksen tekoa tulee tutkia asunnon paperit: myyntiesite, isännöitsijäntodistus ja muut asiakirjat. Kannattaa ottaa myös selvää taloyhtiöstä ja kunnossapitovastuista.

Tutki asuntoa kunnolla, jotta tiedät mitä ole ostamassa. Välittäjät tekevät myös yksityisnäyttöjä, joten jos olet ostoaikeissa, kannattaa pyytää sellaista. Esittelyyn kannattaa ottaa mukaan joku, jolla on kokemusta esimerkiksi asuntokaupoista. Älä pelkää kysyä välittäjältä kysymyksiä. Hän vastaa sinulle mielellään kaikkiin askarruttaviin kysymyksiin ja selittää tarvittaessa vaikeat termit, kuten lunastuslausekkeen.

Muista, että kirjallinen tarjous on aina sitova. Kannattaakin siis tutkia ja selvittää asuntoasiat tarkkaan ennen ostotarjouksen tekemistä. Tarjousta ei voida perua helposti: ainoastaan syillä, jotka on kirjattu tarjoukseen. Tarjoukseen tuleekin siis kirjata ehdot, millä voit perua tarjouksen.

Kauppakirja on ostajan ja myyjän välinen sopimus. Jos asunnosta on annettu väärää tietoa tai siitä löytyy vika, josta ei ole kerrottu ostajalle, siitä on kerrottava myyjälle.

MYYJÄ VASTAA ASUNNOSTA

Myyjän vastuulla on kertoa asunnosta kaikki tarpeellinen tieto. Kaikista asunnon vioista, puutteista ja tehdyistä sekä tulevista remonteista pitää kertoa välittäjälle. Kerrotut asiat pitää olla kirjattu välityssopimukseen tai vastaavaan. Myyjän vastuulla ovat myös asunnon virheet, joista ei ole mainittu ostajalle. Jos myyjällä on todistus, että virheestä on mainittu välittäjälle, voi myyjä vaatia korvauksia.

Myyjän kannattaa miettiä kauppahintaa valmiiksi, vaikka välittäjä antaa oman arvionsa siitä. Muita ehtoja kannattaa myös miettiä: koska olet valmis muuttamaan pois ja milloin ostajan pitää maksaa koko kauppahinta. Asuntoa ei kuitenkaan ole pakko myydä, vaikka välityssopimus olisi voimassa. Kuitenkin, jos asunnosta tehdään tarjous pyyntihinnalla, pitää välityspalkkio maksaa.

Välittäjällä on yksinoikeus myydä asuntoa sopimuksessa määritellyn ajan. Tarkista kuitenkin sopimusaika ennen allekirjoitusta. Sopimus päättyy viimeistään neljän kuukauden jälkeen, ellei jatkosta sovita kirjallisesti, mutta sopimuksen voi kirjoittaa lyhyemmäksikin aikaa. Lue huolellisesti sopimus läpi ja kysy epäselvistä kohdista ennen kuin allekirjoitat.

Tarkista asiakirjat, jotka koskettavat myyntiä, että tiedot ovat niissä oikein. Vastaat myös niissä olevista tiedoista, jos niihin on päässyt virhe.

Photo

Amuri

Työläismuseokorttelistaan ja taidemuseostaan tunnettu Amuri kiinnostaa asuinpaikkana niin luontoihmisiä kuin keskustan sykkeen palveluja arvostavia. Keskusta sijaitsee vain kilometrin päässä ja Pyynikin ulkoilumaastotkin ovat lähellä. Me Kiinteistötarinalla otamme huomioon kotisi arvon ja myymme sen ammattitaidolla ja kiinteistön luonnetta kunnioittaen. Pysyttelemme Amurin kiinteistöjen hintatason kehityksessä ajan tasalla ja takaamme kodillesi parhaan mahdollisen hinnan.

Asuntojen hinnat ovat Amurissa nousseet tasaisesti viime vuosien aikana. Kun keskimääräinen neliöhinta vuonna 2013 oli 2974 euroa per neliö, oli se kaksi vuotta myöhemmin jo 3127 euroa per neliö. Huomionarvoinen ja merkittävä asia asunnon myyntihinnalle on asunnon kunto. Meidän kauttamme saat asunnollesi kilpailukykyisen remonttitarjouksen. Tarjoukseen sisältyy Kiinteistötarinan kiinteistönvälittäjän arvio asunnon myyntihinnasta – ennen ja jälkeen remontin. Varaa aikasi tällä lomakkeella tai sähköpostilla: kiinteistotarina[at]kiinteistotarina.fi.

Post has attachment
Kuinka sisustaa eläinkoti?

Kun sisustaa eläinkotia on syytä ottaa huomioon tiettyjä asioita. Vaikka lemmikkikotia ei voi aivan niin vapaasti sisustaa kuin eläinvapaata kotia, tyylikkyydestä ei silti tarvitse tinkiä. Viherkasvit tuovat sisustukseen luonnollista viihtyisyyttä. On kuitenkin hyvä muistaa, että osa huonekasveista on jopa hengenvaarallisen myrkyllisiä kissoille ja koirille. Esimerkiksi Atsalea, liljakasvit, Köynnösvehka, Keltanarsissi ja viikunapuut ovat myrkyllisiä eläimille.

Lattiamateriaalia valitessa kannattaa pitää mielessä puhdistettavuus. Hyviä ja helposti puhdistuvia vaihtoehtoja ovat laminaatti, vinyylikorkki ja laattalattia. Toisaalta laminaatti saattaa olla liukas koiran tassuille. Sisustaessa kannattaa käyttää edullisia tai helposti puhdistettavia mattoja, joista ei irtoa osia, kuten lankaa. Nukkamatoista voi irrota langanpätkiä, jotka voivat varsinkin kissoille aiheuttaa suolitukoksia. Luonnonmateriaaleista valmistetut matot kuten sisalmatot ja kaislamatot ovat hyvä valinta eläinkotiin. On hyvä muistaa laittaa liukuesteet mattojen alle.

Pienet, särkyvät koriste-esineet kannattaa jättää pois eläinkodin sisustuksesta. Etenkään kissakodeissa lasiesineet eivät ole turvassa korkeimpienkaan hyllyjen päällä. Sen sijaan kannattaa panostaa seinätaiteeseen, kuten tauluihin, valokuviin ja julisteisiin. Hauska tapa tuoda pehmeyttä sisustukseen, ovat erilaiset seinille ripustettavat kankaat, kuten ryijyt ja verhot. Likaa hylkivät kankaat sängyn päiväpeitteissä, sohvan päällyksessä ja eteisen matoissa ovat ehdottomia.

Kissat voivat helposti teroittaa kynsiään tapetoituihin seiniin, mikäli raapima-alustoja ei ole riittävästi tai kissa on tylsistynyt. Lisäksi tapetti imee herkästi kosteutta ja erilaisia hajuja. Tämän takia varmempi valinta eläinkotiin ovat maalatut seinät.


Sen lisäksi, että sähköjohtojen pois näkyviltä piilottaminen on esteettistä, se on myös eläinten turvallisuuden kannalta tärkeää. Pieniltä vaikuttavia asioita, jotka saattavat unohtua on tarkistaa, että televisio ja esimerkiksi kirjahyllyt ovat kiinnitetty seinään.

Lopuksi: anna eläinten näkyä kodissasi! Voisiko eläimesi turkin väri toistua esimerkiksi sohvassa tai verhoissa? Voit askarrella myös esimerkiksi muuttopahvilaatikoista kissalle raapima-alustan tai vanhasta matkalaukusta koiralle pedin. Huolehdi myös, että eläinten herkut, lelut ja esimerkiksi suuret huonekalut, kuten kissan raapimapuu ovat esteettisiä. Ne voivat toimia upeina sisustuselementteinä.
Photo
Wait while more posts are being loaded