Profile cover photo
Profile photo
aizamia 3
112 followers -
Mak Budak a.k.a Remaja Purba
Mak Budak a.k.a Remaja Purba

112 followers
About
aizamia 3's posts

Post has attachment
Periuk Kera Penutup Syawal Tahun 2017
22 Julai 2017 (Sabtu). Dari pagi hingga ke tengah malam sibuk menguruskan majlis rumah terbuka yang dirancang agar berjalan dengan lancar. Alhamdulillah.. urusan chef Hubby dipermudahkanNYA. Kalau beliau tak ada, siapa pulak nak masak menu untuk majlis ters...

Post has attachment
Periuk Kera dalam majlis rumah terbuka
22 Julai 2017 (Sabtu). Dari pagi hingga ke tengah malam sibuk menguruskan majlis rumah terbuka yang dirancang agar berjalan dengan lancar. Alhamdulillah.. urusan chef Hubby dipermudahkanNYA. Kalau beliau tak ada, siapa pulak nak masak menu untuk majlis ters...

Post has attachment
Kena kejar dengan bapak angsa
Dak Adik menyakat itik dan ayam yang ada.. Part angsa tak berani lak dia nak sakat.. kihkihkih.. Dulu.. Aku pun pernah merasa macam ni.. acah-acah main; siap kena kejar dek bapak Angsa garang lagi. Bapak angsa tu memang tak boleh tengok orang lalu depan ia ...

Post has attachment
Kisah Sehari Sebelum Syawal Menjelma
Hari ni.. 17 Syawal 1438H.. Terasa teratak #MakBudak ni diabaikan. Bukan sebab syok sangat beraya tapi rutin harian memaksa aku tidak dapat mengemaskini di sini. Sambutan Hari Raya Aidilfitri tahun ni pasti meninggalkan banyak kenangan manis buat kita semua...

Post has attachment
Cikgu zaman Aku Sekolah Menengah
Bukan 5 tahun.. Bukan 10 tahun.. Tapi.. hampir 20 tahun tak jumpa Cikgu Siti Fatimah Ahmad yang merupakan guru kelas masa zaman aku Sekolah Menengah dulu. Akhirnya malam Hari Raya Kedua tercatat dalam sejarah, buat pertama kali aku berjaya beraya di rumah c...

Post has attachment
Seminggu Berhari Raya..
Permulaan kisah #MakBudak sebelum Raya di SINI .. Alhamdulillah.. apa yang dirancang berjalan dengan baik dan apa yang tak best tu kita tolak tepi supaya tak rosak mood raya dan tak menjadi barah.. Dalam pada seronok beraya sepanjang minggu ni, meh aku shar...

Post has attachment
Sumbangan Tak Seberapa
Kisah Hari Raya Pertama..  Sempadan Negeri Melaka Kali ni abam Bomba takde.. awek Bomba je yang ada.. Dari awal memang dah berniat nak share sedikit Sumbangan Menu Raya untuk pasukan keselamatan yang bertugas di Plaza Tol, susur nak balik kampung. Rendang a...

Post has attachment
Boleh BUSUK nama bangsa sendiri..!!
Lokasi: Nak keluar simpang di satu lokasi di PJ. Masa kejadian: 12:30 tengah malam tadi. Mamat motor ni macam sengaja carik gaduh dengan melajukan motornya sambil hon ketika en. Hb keluar simpang.. siap himpit kereta aku + pakej sengaja provoke dengan melan...

Post has attachment
Hari terakhir bertugas di tempat kerja
Mulai malam ini aku akan mula bertugas di rumah sendiri dan di kampung nanti. Maklumlah Syawal hampir tiba, takkan nak berdiam diri je kan. Baju Raya..? Alhamdulillah.. part baju dak Adik dengan Babah dia selesai. Siap seperti yang diberitahu oleh pembantu ...

Post has attachment
Kisah disebalik Baju Raya 2017
Masih sempat lagi nak shopping keperluan raya kan..? Aku ada je masa sehingga malam raya kalau aku mahu tapi tak naklah. Serik aku nak berhimpit bersesak bagai di tengah lautan manusia tu. Jalan selamat, beli awal-awal dan malam raya nanti dah boleh mula si...
Wait while more posts are being loaded