Profile cover photo
Profile photo
Cik Polka
7 followers
7 followers
About
Cik's posts

Post has attachment
Suri Rumah Sepenuh Masa (#25)
Assalamualaikum Sekarang makcik ade life baru.. makcik dah jadi suri rumah sepenuh masa.. Kira kira sebulan setengah dah ni.. What i like about my new job? Opcos Xde waktu masuk keje.. yg penting dengar cakap suami.. masak, mengemas, mencuci memang tugas ut...

Post has attachment
Touch a d[]g????? (#24)
Memula dengar pasal mende alah ni ~~~ "ate takde keje ke deme2 nie" kt FB macam2 dalil n hukum keluar (yg ikut logik akal pun ade la).. memang mende ni buat huru-hara lah..  takut makcik ngan dunia sekarang.. "i Want to Touch a d[]g".. motif - membantu oran...

Post has attachment
The Journey Home (#23)
Takziah untuk seluruh keluarga mangsa tragedi MH17.. al-fatihah Alhamdulillah, 20 jenazah selamat tiba pagi tadi.. dan hampir semua selamat disemadikan.. Yang hidup pasti akan mati sebagai seorang yang beragama Islam, itu sesuatu yang kita semua pasti, pe...

Post has attachment
alkesah si Lala (#22)
Kesahnye si Lala... Si Potet terjumpa kat terminal bas.. si Lala duk main-main dengan tali beg dia.. Masa makcik g amik Potet, dia wat muka kesian... "sian kucing ni.. kt sini takde kedai makan.." Jam pun dah 2.30 pagi.. makcik malas gaduh, angguk je la... ...

Post has attachment
Raye Raye Raye ~ part2 (#21)
Raye ke-5 adik ipar turun kuantan... sambil jenjalan ke TC Gile sup la adik ipar aku nie..2 mangkuk sorang..  tapi sup kt TC tu mmg cukup rasa time tu.. sedap.. sape peminat sup patut cuba (klu tak sedap maaf ye) Raye ke-6, raye kat JB singgah beli jagung r...

Post has attachment
Raye Raye Raye ~ part1 (#20)
Makcik (bahasakan diri makcik r pulok lepas ni) sibuk sket raye raye nie..  1st raye bersama encik teddy.. ahaks.. berkale pink kami di pagi raye.. hihihi..  thanks to en teddy coz nak pakai baju kale pink.. lagi bes tahun nie..semua beraya kt sini..  so se...

Post has attachment
26 Ramadhan (#19)
Hari last kerja sebelum cuti panjang Hari Raye... Mood nak wat keje memang takde dah.. yang ade, mood nak balik umah.. hehehehe Lepas raye ni ade orang nak berenti kerja.. mungkin dua.. mungkin tiga orang.. Apa nak jadi dengan tempat aku kerja nie.. Masalah...

Post has attachment
Manusia Tanpa Zikir (#18)
Manusia tanpa zikir Umpana ikan tanpa air  Tanpa air ikan akan mati Tanpa zikir manusia akan mati Bukan mati jasadnya Tapi mati hatinya....

Post has attachment
4th July (#17)
lupa lak.. arini besday kite.. thanks en google sbb bagi kek di nie :P n thanks kepada yang wish kat akaq nie.. next year I will (have to) join 3 series.. hahaha

Post has attachment
5S (#16)
Sebelom puasa aritu opis aku duk buat 5S.. sebab ada tetamu
dari jauh datang melawat opis.. 5S.. korang dapat agak kan ape yang berlaku.. pokok bunga...
toilet yang dh macam bukan toilet… Sebelum tu meh nak bagi taw sket sejarah 5S.  Menurut pakcik Wikipedi...
Wait while more posts are being loaded