Profile cover photo
Profile photo
Amalina Hussain
792 followers
792 followers
About
Posts

Post has attachment
KBBA Bloggers's Day Di Zoo Negara.
Hari Ahad lepas, pepagi lagi dah bangun siap siap bersemangat lain macam sebab inilah kali pertama saya nak join gathering bersama Kelab Blogger Ben Ashaari. Rasa melonjak lonjak je semangat ni. Kejut suami bangun. Kejut Muslim bangun. Kejut semua orang Sha...

Post has attachment
Menariknya Pakaian Jameela Muslimah Dari ZALORA.
Ehhhh. Ehhhh. Masih mood raya kan? Tetiba rasa nak menambah koleksi baju raya walaupun hari ni dah masuk 21 syawal. Saje nak reward untuk diri sendiri. Hihi.  Nak pergi kedai rasa macam tak larat je sekarang. Lagipun cuaca panas saje. Tink! Tink! Tink! Melo...

Post has attachment
Kongsi gambar anak : Apa yang perlu kita elakkan?
Sebagai mak ayah memang kita suka sangat kan kongsi gambar anak anak kita. Saya pun sama. :) Baru-baru ni 1 Malaysia tahu cerita gambar anak Harith Iskandar yang dah disalah guna oleh pihak yang tak bertanggungjawab. Mana taknya, gambar anak Harith di uploa...

Post has attachment
Jangan kongsi gambar anak dalam Social Media.
Sebagai mak ayah memang kita suka sangat kan kongsi gambar anak anak kita. Saya pun sama. :) Baru-baru ni 1 Malaysia tahu cerita gambar anak Harith Iskandar yang dah disalah guna oleh pihak yang tak bertanggungjawab. Mana taknya, gambar anak Harith di uploa...

Post has attachment
Tips anak maintan rajin mengemas.
Kalau nak keluar pergi jalan-jalan, Muslim lah orang paling bahagia. Berlari-lari dia pergi ambik topi. Melompat-lompat dia cakap. " Nak g dai dai dai "  " Ok. Dai dai dai " Layankan aje dai dai dia. Hehe. Dai dai dai tu maksudnya kedai. Hehe.  Tapi kebiasa...

Post has attachment
Segmen 12 Jam Bloglist #15 Mialiana.com
Segmen 12 Jam Bloglist #15 Mialiana.com Pencarian bloglist bagi bulan Julai dan Ogos 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 26 Jun 2015 , iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join. Syarat-syaratnya : Follow blog Mialian...

Post has attachment
Lama tak blogwalking.
Lama tak blogwalking. Lama jugak tak aktif berblog. Memang lama. Kejap rasa aktif. Kejap rasa tak aktif. Adakah ini faktor penuaan? Hehe. Saya start berblog since zaman diploma lagi. (2005). Dah lama kan? Dah 10 tahun kot. Hehe. Nak berblog ni kena rajin da...

Post has attachment
JJCM : CIQ Restaurant Chiness Food Halal, Shah Alam.
Hari Sabtu lepas, sambil sambil main gusti dengan Muslim, saya tengok rancangan Jalan Jalan Cari Makan kat TV3. Salah satu lokasi pilihan dorang hari tu kat CIQ kat Seksyen 7 Shah Alam ni.  Fuh! Terliur betul saya tengok Mr. Naz ni makan kambing. Tetiba tek...

Post has attachment
WAJIB TAHU : 13 Kesan Kekurangan Vitamin C.
Hari tu saya ada share tentang 6 kelebihan Vitamin C , so untuk kali ni saya nak share dengan korang semua kesan ke atas badan kita bila kita kekurangan Vitamin C.  Masa kecik kecik dulu, memang selalu ayah bagi saya makan Vitamin C. Makan sebiji nak sebiji...

Post has attachment
JJCM : Foodilicious Kitchen, Shah Alam
Semalam tetiba tekak rasa nak makan Chicken Chop. Rasa naaaaakkk sangat makan Chicken Chop. Nak jugak nak jugak nak jugak. Haha. Terus search pakcik google dan kebanyakkannya suggest makan di Foodilicious Kitchen kat area seksyen 7 Shah Alam sini. Kedai ni ...
Wait while more posts are being loaded