Profile cover photo
Profile photo
E 3, ENERGETIKA, EKOLOGIJA, EKONOMIJA, d.o.o.
3 followers -
Ne izgubljajte energije!
Ne izgubljajte energije!

3 followers
About
Posts

Post has attachment
Sodelavci E 3 smo se ponovno srečali na izobraževalnem dnevu. Tokratnjo Int3akcijo smo naslovili "Kako z mojim bontonom prispevam k odličnosti E 3?". Skozi teme, ki nam bodo koristile tako pri delu kot v zasebnem življenju, nas je na poučen, a hkrati sproščen in zabaven način vodila šefinja Protokola Republike Slovenije Ksenija Benedetti.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Bližajo se topli dnevi in tisti, ki imamo v svojih bivalnih in delovnih prostorih klimatske naprave, jih bomo zagotovo začeli kmalu uporabljati. Zato smo zbrali nekaj koristnih nasvetov, kako pred in med sezono poskrbeti za brezhibno in varno delovanje klimatske naprave:

• Redno čistite in razkužujte filtre, saj zamašeni filtri vplivajo na manjšo učinkovitost delovanja naprave. Očistiti jih je smiselno najmanj enkrat na leto.
• Enkrat na leto je priporočljivo opraviti tudi redni servis klimatske naprave.
• Ker sta izmenjevalnik in zbirna posoda za vodo ves čas vlažna, lahko postaneta idealno okolje za razvoj zdravju škodljivih mikroorganizmov, plesni in glivic. Serviser bo razkužil napravo, obenem pa preveril, če cev, po kateri odteka voda, dobro tesni.
• Z leti je običajno v klimatski napravi vedno manj hladilnega plina, zaradi česar naprava slabše deluje. Serviser bo preveril količino plina v napravi in ga po potrebi dodal.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Svetovni dan Zemlje – danes obeležujemo svetovni dan Zemlje, ki letos izpostavlja problem onesnaženosti planeta s plastiko. Zbrali smo nekaj predlogov, kaj lahko za svet z manj plastike naredimo kot posamezniki:

-Namesto plastičnih vrečk za enkratno uporabo uporabljajte bolj trpežne vrečke, ki jih lahko uporabite večkrat.
-Ko izbirate izdelke, se odločite za tiste, ki so v papirnati ali stekleni in ne plastični embalaži.
-Ne uporabljajte plastičnih izdelkov, ki jih v resnici ne potrebujete: slamic za pitje, pokrovčkov za kavo in podobnega.
-Kadar imate možnost, izdelke namesto v embalaži kupujte v rinfuzi.
-Včasih se uporabi plastike nikakor ne moremo izogniti. Takrat pazimo vsaj na to, da jo po uporabi pravilno odvržemo v zato namenjene smetnjake.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Če ste kdaj preživljali dneve v prostorih brez naravne svetlobe, se zagotovo zavedate, kako zelo pomembna je. Naravna svetloba ima na naše počutje izreden vpliv; njeno pomanjkanje pa lahko privede do občutka utrujenosti in celo depresije. Umetna razsvetljava je nikakor ne more nadomestiti. Zato se v času dnevne svetlobe izogibajte zastiranju oken in raje uživajte v vedno daljših dnevih.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Voda je še vedno daleč najpomembnejši vir obnovljive energije. V Sloveniji je njen potencial dobro izkoriščen. Skoraj 30 % vse proizvedene električne energije pri nas nastane prav v hidroelektrarnah. Velikih hidroelektraren je v Sloveniji 19, od tega največ na reki Dravi.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Glavni igralci kampanje »Začuti pravo energijo« so tisti, ki električno energijo prinašajo v naše domove. Ubrano sledijo ritmu glasbe, tako kot v družbi E 3, d. o. o. s ponudbo, prilagojeno življenjskemu slogu posameznikov, sledimo potrebam naših odejmalcev. Vabimo vas k spremljanju naših vsebin na Facebook strani www.facebook.com/e3.energetika.
Add a comment...

Post has attachment
Pomivanje posode na roke ali v pomivalnem stroju? Enoznačnega odgovora na to, katera metoda je energetsko bolj učinovita, ni. Pomivanje posode v pomivalnem stroju v primerjavi z ročnim pomivanjem načeloma porabi manj vode in energije. Vendar na energetsko učinkovitost močno vpliva, kako star je vaš pomivalni stroj, kakšne nastavitve uporabljate, kako poln je, ko ga zaženete, pa tudi, kako varčno pomivate posodo na roke.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Naj vas pri opravljanju gospodinjskih opravil vodi načelo trajnosti. Na ta način lahko prihranite električno energijo in denar. Tokrat smo zbrali nekaj nasvetov za okolju in denarnici prijazno uporabo pralnega stroja:

• Največje prihranke dosežete s koriščenjem popolne kapacitete bobna, četudi vam stroj omogoča program polovičnega pranja.
• Pogosteje izberite programe pranja pri nižjih temperaturah, saj so ti v večini primerov dovolj učinkoviti.
• Pralni stroj redno vzdržujte in mu tako podaljšajte življenjsko dobo.
• Ko se odločate za nakup novega stroja, izberite takšnega, ki je energetsko učinkovit.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Svetovni dan radia – Unesco je 13. februar razglasil za svetovni dan radia. Na ta dan je bil leta 1946 ustanovljen radio Združenih narodov. Radio je izjemnega pomena, saj od vseh medijev doseže največji del svetovnega prebivalstva. Poslušajo ga tudi oddaljene skupnosti in ranljivejše skupine ljudi: nepismeni, ljudje s posebnimi potrebami, ženske, mladi, revni... Ima pomembno vlogo pri obveščanju prebivalstva v primeru izrednih razmer. Letošnja tema dneva radia je »radio in šport«.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Naša simpatična kampanja #brezelektrike je v polnem teku. Zanimive dogodivščine naših junakov nam sporočajo, da bi bilo življenje #brezelektrike sicer možno, vendar, milo rečeno, veliko bolj zapleteno. Oglejte si našo podstran www.e3.si/brezelektrike in dovolite, da vas nasmejimo s simpatičnimi video vsebinami ter sodelujte v nagradni igri. Morda s priročnimi nagradami razveselimo prav vas.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded