Profile cover photo
Profile photo
Ville Laaksonen
71 followers -
Bicycle mechanic
Bicycle mechanic

71 followers
About
Ville's posts

Post has attachment
Nyt alkavat isot pelaajat liittyä tämän ongelman ratkaisuun. Ilmeisesti aika on kypsä nostaa tämä aihe vakavasti otettavaksi keskusteluksi ilman että kuulee foliohatun rapinaa.

Post has attachment
"Some damage to our theories of physics is an acceptable payoff if we get a working space drive," concludes the Wired article.

Post has shared content
Thorium based nuclear technology gains more publicity. And it doesn't come as a surprise that China has the most advanced nuclear development program today.
China's development of thorium molten-salt reactors is featured in a new article in the UK Telegraph by Ambrose Evans-Pritchard.  Kirk Sorensen and Baroness Worthington are also quoted.

Post has shared content
Mary Ritenourin "Figuring Out the Truth" kymmenen nyrkkisääntöä:

1. Pyri poistamaan tunteellinen suhtautuminen; pidä lähtökohtina todellisuutta ja siitä saatua tietoa. Käytä alkuperäislähteitä aina kun mahdollista.

2. Oleta monimutkaisuus. Älä tyydy yksinkertaisiin ​​ratkaisuihin tai väitteisiin. Elämä ja elämän kysymykset ovat harvemmin yksiulotteisia. Tämä ei tarkoita, että sinun pitäisi välttää päätöksiä, mutta ymmärrä, että lähes kaikkiin elämän valintoihin liittyy väistämättä merkittäviä kompromisseja.

3. Uskottavat asiantuntijat tunnistaa siitä, että he jakavat avoimesti argumenttiensa pohjana olevat tiedot, he tunnustavat kun heidän mielipiteensä muuttuvat, he paljastavat ajatteluprosessinsa ja he pitävät keskustelua keinona parantaa KAIKKIEN ymmärrystä asiasta.

4. Älä anna kenenkään kertoa itsellesi mitä ajatella tai miten suhtautua johonkin kysymykseen. Sinulla on oikeus muodostaa omat mielipiteesi, kerätä omat faktasi ja käyttää omia asiantuntijoitasi (omien "peukalosääntöjesi" mukaan valittuina!).

5. Sinulla on oikeus muuttaa mielipidettäsi, kun saat uutta tietoa. Todellakin: oppiminen ja syvällisemmän ymmärtämisen kehittäminen kuuluvat määritelmääni kypsyydestä.

6. Kantaansa muille tyrkyttävien omasta käyttäytymisestä voi päätellä heidän omasta uskostaan ja sitoutumisestaan väitteisiinsä. Joku, joka kertoo pikaruoan olevan myrkyllistä, mutta syö McDonald'sissa päivittäin, ei ole mielestäni luotettava henkilö.

7. Varo kriisin ja maailmanlopun väitteitä. Taivas on harvoin todella putoamassa, ja ne, jotka vaativat välitöntä toimintaa, haluavat sinun yleensä toimivan ennen kuin ehdit harkita onko siihen syytä. ("Asiantuntijat" ovat ennustaneet kamalaa katastrofia aina siitä saakka kun ensimmäinen kädellinen näki ensimmäisen meteoriitin, mutta ennustusten tarkkuus lähentelee nollaa.) Varaa oikeus ottaa aikaa ja miettiä vaihtoehtoja huolellisesti.

8. Opettele riittävästi tilastotiedettä, logiikkaa (erityisesti argumentoinnin virheet), tutkimusmenetelmiä ja riskianalyysiä tunnistaaksesi hevonpaskan. Opi kysymään kysymyksiä kuten "Kuinka teit tämän päätelmän?" "Mistä sait tietosi?" "Mitä oletuksia käytit kerätessäsi/analysoidessasi dataa?" "Mikä on perimmäinen tavoitteesi/päämääräsi?" "Mistä tiedät asian olevan niin?"

9. Ihmiset toimivat tavoilla, jotka he kokevat omien etujensa mukaisiksi. Oma etu voi tarkoittaa myös tulemista sosiaalisesti hyväksytyksi omassa ystäväpiirissään, tunnetta siitä kuin olisi osa jotain suurempaa hyvää (kierrätys jne.) tai yksinkertaisesti nautintoa "hyvän asian edistämisestä". Ymmärtääksesi paremmin jonkun valintoja, sinun täytyy ymmärtää mistä vaihtoehdoista he joutuivat valitsemaan (tai luulivat joutuvansa) - päätöksen konteksti on tärkeää ymmärtää. Ilman kontekstia päätökset saattavat vaikuttaa järjettömältä. Reaktiosi voi vaikuttaa heille vihamieliseltä, mikä vain vaikeuttaa prosessia kohti yhteisymmärrystä.

10. Jotkut vaativat sinua olemaan joko "puolesta" tai "vastaan". He eivät yritäkään perustella kantaansa, vaan ajavat sokeaa dogmaa. Jos heillä ei ole tarpeeksi kunnioitusta kuullakseen muiden kantoja ja kysymyksiä, tai etsiäkseen vaihtoehtoisia "ei kumpikaan mainituista" ratkaisuja, kertoo se jotain heidän omasta päättelykyvystään ja heidän esittämiensä ratkaisujen laadusta.

Loose Finnish translation by me. Linked article via +Wendy Cockcroft, thanks!

Post has attachment
The concept of interstellar travel has never been this exhilarating.

Post has shared content
Something to think about.

Post has shared content
Cool idea!
New Challenge for 2012

Don’t Be A D*ck During Meals With Friends and Family.

The first person to crack and look at their phone picks up the check. The (initial) purpose of the game was to get everyone off the phones free from twitter/fb/texting and to encourage conversations.

Rules:
1) The game starts after everyone has ordered.
2) Everybody places their phone on the table face down.
3) The first person to flip over their phone loses the game.
4) Loser of the game pays for the bill.
5) If the bill comes before anyone has flipped over their phone everybody is declared a winner and pays for their own meal.

Thanks to my FB friend. :)
Photo

Post has attachment
Tuossa olisi potentiaalia!

Post has attachment

Post has shared content
Wait while more posts are being loaded