Profile cover photo
Profile photo
Amager Tandplejecenter
Tandlæger og tandplejer på Tårnby Torv, Kastrup lige ved Tårnby Station.
Tandlæger og tandplejer på Tårnby Torv, Kastrup lige ved Tårnby Station.
About
Posts

Post has attachment
Her er en lille film om HVAD en TekScan kan gøre for dig med det vanskelige bid.
#tandlæge  
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Skamløs selvpromovering af Tårnby Torv. #tandlæge
3DISC Imaging
3DISC Imaging
3discimaging.com
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Øget brugerbetaling i tandplejen, nej tak

Ja til nationale kliniske retningslinjer – nej til øget brugerbetaling
Det er positivt, at der kommer nye retningslinjer for, hvor ofte patienterne skal indkaldes. Men hvis konsekvensen er et øget ressourcepres på tandplejen og en højere brugerbetaling, så må Tandlægeforeningen sige fra. Sådan lyder to af de vigtigste kommentarer fra Tandlægeforeningen til et udkast til national klinisk retningslinje for undersøgelsesintervaller.

Udkastet blev sendt i såkaldt høring den 19. september med frist for kommentarer i dag, den 27. september. Tandlægeforeningen har forgæves protesteret over den korte frist.

Tandlægeforeningens skriver i høringssvaret, at foreningen overordnet finder det positivt, at der nu på et veldokumenteret fagligt grundlag indføres en landsdækkende, klassificeret retningslinje for, hvor ofte patienterne skal indkaldes til tandlæge.

Retningslinjen vil efter Tandlægeforeningens vurdering imidlertid også indebære et øget pres på ressourcerne inden for tandplejen – uanset sektor. Ganske vist vil en gruppe patienter skulle indkaldes sjældnere, men der vil også være mange, som skal indkaldes oftere. Desuden vil en række ydelser indholdsmæssigt blive udvidet. En stor del af patienterne skal med andre ord både gå mere til tandlæge og tilbringe mere tid i stolen ved hvert tandlægebesøg.

Alene inden for den almene voksentandpleje ser det ud til, at der mangler et sted mellem 300 og 800 mio. kr. i tilskud til patienterne, for at tandlægerne kan efterleve den nye retningslinje. Det store spænd i dette estimat skyldes usikkerhed om, hvor mange patienter der fra starten skal indplaceres i tre forskellige risikogrupper – en grøn, en gul og en rød gruppe. Det er naturligvis målsætningen, at så mange patienter som muligt over tid vil komme til at høre hjemme i den grønne gruppe.

Tandlægeforeningens formand Freddie Sloth-Lisbjerg siger, at sundhedsministeren kan løse problemet med de manglende tilskudsmidler enten ved at give patienterne i voksentandplejen mere i tilskud eller ved at øge patienternes egenbetaling endnu en gang. I givet fald vil det udelukkende være patienter med aktiv sygdom i tænder og mund, der vil skulle betale mere.

- Vi har noteret os, at sundhedsministeren klart og tydeligt har tilkendegivet, at øget brugerbetaling ikke er en del af løsningen. I Tandlægeforeningen kan vi naturligvis heller ikke bakke op om en model, der gør det dyrere for patienterne at gå til tandlæge. Egenbetalingen er rigeligt høj i forvejen. Vi vil derfor opfordre ministeren til at finde de økonomiske midler, der gør det muligt for tandlægerne at imødekomme de øgede krav, der følger af indførelsen af den nye nationale kliniske retningslinje, siger Freddie Sloth-Lisbjerg.

Som supplement til selve høringssvaret har Tandlægeforeningen i dag sendt et brev til sundhedsminister Astrid Krag og til samtlige politiske partiers sundhedspolitiske ordførere.


Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment

1813 er samtidig nummeret til Tandlægevagten

#tandlæge

http://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/24613388
Add a comment...

Add a comment...

Så er sommerferien ved at være slut. Vi åbner igen mandag morgen kl 8.30
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded