Profile cover photo
Profile photo
rimaaini abdul harim
3 followers
3 followers
About
rimaaini's posts

Post has attachment
puree apple, puree, solid food, baby, 6 bulan, resepi puree, makanan pertama bayi, 

Post has attachment
1st Solid Food Zara
As Salam... Yay!!! Alhamdulilah...Hari ni Zara genap 6 bulan...maknanya Zara dah boleh makan!!! Wah....excitednya bonda nak suap Zara makan...tak sabar nak tengok riaksi muka Zara. Sebelum ni bukan main kecur lagi bila tengok orang sekeliling makan kan...se...

Post has attachment
Checklist/Senarai Keperluan Peralatan Untuk Penyediaan Solid F ood Zara
As Salam... Wah...bukan main semangat lagi aku nak bagi Zara makan kan. Setelah 6 bulan bagi susu badan secara ekslusif pada Zara, sekarang tibalah masanya untuk Zara merasa makanan duniawi...(statement tak agak-agak)..hahahha. Sebelum bagi Zara makan, kena...

Post has attachment
Zara : Checkup 5 Bulan
As Salam... 8 September 2014 Alhamdulilah...Zara dah 5 bulan 6 Hari!!! .  Bulan ni Zara checkup di KK Bukit Waha. Aku menumpang wat checkup kat sini sebab balik kampung masa tu. Kalau ikutkan...memanglah kena pergi KK Masai, tapi dah alang-alang aku kat kam...

Post has attachment
Zara : Checkup 4 Bulan
As Salam, 2 August 2014 Hari ni Zara dah 4 bulan....untuk checkup 4 bulan ni Zara tak ada injection. Jadinya, aku dengan ChintaHati bawa Zara checkup di Poliklinik Norbi (sebelum ni dikenali Poliklinik Yuslina). Aku yang cadangkan ke sini..malas benor rasan...

Post has attachment
Nenek Kembali kepada penciptaNya
As Salam... Hari ni genap 4 hari nenek telah pergi meninggalkan kami semua...Hari pertama aku keluar bekerja tanpa bersalam dengan Nenek. Janggal rasanya..seperti ada sesuatu yang tidak lengkap. Pada kebiasaanya..lepas dah salam dengan semua orang kat rumah...

Post has attachment
Ceritera Raya...
 As Salam... Diam tak diam..dah nak habis bulan Syawal sekarang kita ni.. Oleh kerana sekarang ni dah ada Zara, makin kuranglah masa aku nak mengupdate blog aku ni..Mana taknya..siang malam mengulit anak dara sorang tu je.. tengah keje pun mengempeng juga.....

Post has attachment
Ergo Baby Carrier
As Salam, Pencarian aku pasal baby carrier ni sebelum Zara keluar lagi. Sebenarnya aku dah lama berkenan dengan brand Ergo ni...Kat bawah ni aku list kan ciri-ciri Ergo yang menawan kolbu ini... Info mengenai Ergo Baby Carrier: -Mempunyai 3 cara carry baby ...

Post has attachment
Perlukah Penggunaan Buaian Pada Baby?
As Salam, Entry kali ni aku nak berkongsi info pasal penggunan buaian pada baby (macam gambo kat atas ni r...) Sebenarnya masa aku pregy lagi aku dan ChintaHati dah nekad tak nak tidurkan anak dalam buai. Bukan masalah nanti anak susah nak tidur jika tiada ...

Post has attachment
Iftar bersama Anak Didik Rino
As Salam, Semalam kami berbuka puasa bersama anak didik Rino Printing. Mereka ni pelajar praktikal PIS sebenarnya...Setiap satu sem,kami akan mengambil seorang pelajar praktikal PIS untuk belajar selok belok design,printing dan berniaga. Sekarang ni baru 3 ...
Wait while more posts are being loaded