Profile cover photo
Profile photo
Kunstuitleen Amstelveen
5 followers
5 followers
About
Posts

Post has attachment
Opening Overzichtstentoonstelling Atelierroute Amstelveen 2016 in Kunstuitleen Amstelveen
Photo
Photo
17-09-16
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Aanbieding september!
Bouwjaar ‘63 ontwerpt vilten accessoires. Doordacht, strak, functioneel en tijdloos design: kenmerken voor bouwjaar ’63. De tassen en accessoires van vilt worden ontworpen én gemaakt in Nederland, met een hoofdrol voor duurzaam en kwalitatief hoogstaand materiaal. Nu 20% korting!
PhotoPhotoPhoto
12-09-16
3 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Overzichtstentoonstelling Atelierroute 2016

Van zaterdag 17 september t/m zondag 2 oktober is in de Kunstuitleen Amstelveen een overzichtstentoonstelling ingericht. Alle deelnemende kunstenaars zijn met één kunstwerk vertegenwoordigd.

De officiële opening vindt plaats op zaterdag 17 september 2016 om 14.30 uur en wordt verricht door Piet van den Heuvel, oud-wethouder Kunst & Cultuur van de gemeente Amstelveen en gepensioneerd journaliste Wil Merkies.
U bent van harte welkom!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Presentatie van Margo Nelissen!
Vanaf 1 september, te zien in Kunstuitleen Amstelveen, prachtige sieraden van Margo Nelissen!
Nelissen is ruim twintig jaar als sieraadontwerper actief en heeft in die tijd een indrukwekkend oeuvre opgebouwd. Haar eerste collecties uit de jaren 80 en 90 zijn het resultaat van het bestuderen en toepassen van textiele technieken in metaaldraad. De eindeloze mogelijkheden hiervan leiden bijvoorbeeld tot kleine weefwerkjes in gouddraad, maar ook tot grote kraagachtige halssieraden uit koper- en ijzerdraad.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Metal Bird

Versier je boom met Metalbird

Heb jij een favoriete boom, in de tuin of voor je deur? Of heb je een saaie schutting of balkon? Maak je leven mooier met een Metalbird vogelsilhouet.

Welke Metalbird past bij jou?
Zoek je een Hollandse flierefluiter? Je hebt keus uit de merel, het roodborstje, de uil, de ekster, de specht, de duif, de IJsvogel en het winterkoninkje. Wil je liever een vrolijke exoot? Kies dan voor de kookaburra, de paradijsvogel of de Australische ekster.

Je vogel kan de boom in!
Een trapje en een hamer is alles wat je nodig hebt om je eigen Metalbird een mooi plekje te geven. Een paar tikjes met die hamer en de vogel zit zin je boom. Of timmer hem aan je balkon, tuinhek, schutting of schuur.
Metalbird is ook een origineel cadeau voor familie, vrienden of relaties.

En bedenk wel: Every tree deserves a bird!

Prijzen vanaf € 37,50
PhotoPhotoPhotoPhoto
12-09-16
4 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Bottlelight

Nieuw in onze cadeauwinkel: De Bottlelight
Een even simpel als origineel ontwerp, een LED lamp in een fles hangen en TADA!!!
Fles wel eerst leegdrinken natuurlijk.
Leuk om op tafel te hebben of buiten op terras.
We hebben Bottlelights in helder wit licht, warm wit licht, en veranderend van kleur.

Verpakking:
1 Bottlelight – wit of warm licht € 26,-
1 Vividlight – veranderend van keur € 37,50
3 in 1 verpakking – wit of warm licht € 57,50

Werkt op 3 AA (1,5V) batterijen
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Peter van den Akker

Peter van den Akker, geboren in Amsterdam – 1949
Kunstacademie H.K.U. Utrecht – 1965/1970 – Avondopleiding
Kunstacademie H.K.U. Utrecht – 1975/1978 – Dagopleiding
In mijn werk staat het mensbeeld centraal; niet als individu maar als universele gestalte.
Inspiratiebronnen zijn naast muziek, dans en literatuur, mijn reizen naar andere landen waarin ik kijk hoe mensen zich bewegen in ruimte en tijd, zowel letterlijk als figuurlijk.
Mijn werkwijze omvat vele technieken in verschillende materialen: schilderijen, gemengde technieken op papier/collages, zeefdrukken, beelden in cortenstaal, keramische objecten.
Kenmerkend voor mijn werk is de opbouw in transparante lagen over en door elkaar waarmee ik verschillende beeldelementen met elkaar verbind en meerduidige betekenissen geef aan mijn onderwerpen.
Kleuren en vormen vertegenwoordigen een symbolische waarde voor mij en zijn mede een bepalende factor voor het inhoudelijke.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Carina Riezebos

Het werk van Carina Riezebos onderscheidt zich door kracht en eenvoud van ontwerp. De vazen, de karaffen en de kommetjes zijn met liefde en vakmanschap gemaakt en stralen kwaliteit en eigenzinnigheid uit.

Carina Riezebos (1971) studeerde aan de Design Academie Eindhoven (1992) en vervolgens aan de Hogeschool voor de kunsten Arnhem (1995). Eind 2009 is Carina begonnen als huisontwerpster van Royal Leerdam Crystal: een titel die haar in een grote rij van ontwerpers laat stappen. Voor Royal Leerdam Crystal ontwerpt zij nieuwe collecties en veel business to business werk, en ontwerpt ze voornamelijk unica en serica.

Prijzen vanaf € 57,-
PhotoPhotoPhotoPhoto
12-09-16
4 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Story Tiles

De tegels van StoryTiles zijn kunstzinnige miniatuurverhalen gebaseerd op de unieke Hollandse Witjes. Elk tegeltje is met liefde, oog voor detail en humor ontworpen en wordt op ambachtelijke wijze gebakken in Nederland.

StoryTiles zijn miniatuurverhalen op Hollandse Witjes. De ambachtelijke Hollandse tegels die al worden gemaakt sinds de 16e eeuw. Amsterdamse beeldend kunstenaar Marga van Oers (1986) geeft oude tegels een nieuw leven met haar unieke, gedetailleerde en humoristische collages. Elke StoryTile vertelt een eigen verhaal.

Prijs € 45,-
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Studio Roof

Het begon met de kartonnen speelhuizen, maar die werden als snel gevolgd door kleurrijke kartonnen poppenhuizen, vogels, honden, libellen, wereldmensen en heel veel meer.

Studio ROOF ontwerpt basic objecten die in elke kamer van het huis een plek kunnen vinden.
Esthetiek en duurzaamheid zijn altijd de kern van de ontwerpen. Bijna tien jaar na de start worden deze creaties over de hele wereld verkocht. Studio ROOF: een merk met tot de verbeelding sprekende producten voor alle leeftijden.

In de Kunstuitleen hebben we altijd wel een stapel vrolijke kleurrijke vogel Pop – Out kaarten liggen.

Prijzen vanaf € 4,-
PhotoPhotoPhotoPhoto
12-09-16
4 Photos - View album
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded