Profile

Cover photo
Column Tian
36 followers|5,988 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

Column Tian

Shared publicly  - 
 
 
Gran Museo del Mundo Maya / 4A Arquitectos
Project name: Gran Museo del Mundo Maya
Location: Calle 60 Norte Ex Cordemex, 97110 Mérida, Yucatán, Mexico
Coordinates: 21.034659,-89.628387
Type: Cultural Center, Museum
Specific Use of Building: History Mayan Culture Museum
Total floor area: 22,600 sqm
National Competitive Bidding: 2009
Planning Year: 2010
Construction Year: 2011-2012
Opening: December 21, 2012
Status: Completed
Completion Year: 2012
Awards:
2013 Consejo Iberoamericano de Diseñadores de Interiores (CIDI) Award - CIDI Premio Iberoamericano - Category: Culture - Emblematic Buildings
2012 Partnerships Awards - Category: Best Pathfinder Project - Winner

The Gran Museo del Mundo Maya (Great Mayan Culture Museum) is a museum located in the city of Merida , Yucatan in Mexico . It has four permanent exhibition rooms, multimedia rooms and a screening room for documentaries, all related to the Mayan culture. The museum is located at the beginning of the road from Mérida to the port of Progreso , next to the Convention Center Yucatan Siglo XXI where industrial complex was Cordemex...>>http://designalmic.com/gran-museo-del-mundo-maya-4a-arquitectos/
 ·  Translate
View original post
1
Add a comment...
 
 
Nelson Mandela Capture Monument / Marco Cianfanelli
Name: Nelson Mandela Capture Monument
Location: Howick, KwaZulu-Natal, South Africa
Coordinates: -29.468516,30.170107
Type: Sculpture
Materials: laser-cut mild steel & steel tube
Dimensions:
Width: 5.19 meters
Height: 9.48 meters
Length: 20.8 meters
Theme Colour: Black and White
Year: 2012
Technique: made up of 50 poles – range in height from 5 meters to 10 meters

The Nelson Mandela Sculpture in Howick KwaZulu-Natal South Africa. The artist of the sculpture is Marco Cianfanelli. The sculpture is made up of 50 poles that symbolize the 50th Anniversary of his arrest in Howick KwaZulu-Natal...>>http://designalmic.com/nelson-mandela-capture-monument-marco-cianfanelli/
View original post
1
Add a comment...
 
 
The Met Condominium / WOHA & Tandem Architects
Project name: The Met
Location: Bangkok, Thailand
Coordinates: 13.722028, 100.534139
Type: Condominium, Skyscraper
Floor count: 69
Height: 231 m (758 ft)
Site Area: 112,834 sqm (1,214,530 sq.ft)
Project Area: 113,000 sqm
Project Year: 2004-2005
Construction Year: 2005-2009
Status: Completed
Cost: US $132 M
Completion Year: December 2009
Awards:
2013 Aga Khan Award - Category: Architecture - Shortlist
2011 Chicago Athenaeum International Architecture Award - Green Good Design Award - Category: Green Architecture
2010 International Highrise Award - Best Highrise Buildings
2010 Royal Institute of British Architects (RIBA) Awards - International Awards - Winner
2010 Australian Institute of Architects Awards - Category: National Architecture - Winner
2009 World Architecture Festival Award - Category: Housing (inc mixed use) - Winner
2009 The Emporis Skyscraper Award - Skyscraper of the Year - Rank No.3
2009 The Council on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH) Awards - Best Tall Building Asia & Australasia - Finalist
2006 MIPIM Awards - MIPIM Architectural Review Future Project Award - Winner
2006 The 2nd International Designing competition on Asian City Housing & Environment Award - Category: Asian Habitat Award for Planning & Designing

The Met designed by WOHA & Tandem Architects, currently Thailand’s fourth tallest building at 228 meters in height, demonstrates creative ideas for high-rise, high-density living in the tropics. The project explores how aspects of low-rise tropical housing can be adapted to provide high amenity through indoor-outdoor spaces in the sky...>>http://designalmic.com/the-met-condominium-woha-tandem-architects/
View original post
1
Add a comment...

Column Tian

Shared publicly  - 
 
 
Musée du Louvre-Lens / SANAA
Project name: Musée du Louvre-Lens
Location: Lens, Pas-de-Calais, France
Coordinates: 50.430689, 2.803303
Type: Museum, Gallery, Memorial & Museum Space
Specific Use of Building: Art museum and exhibition spaces
Floors: 1 +1 under ground
Project Area:
Site Area: 20 acres
Total floor area: 28,000 sqm
Total exhibition area: 7,000 sqm (3000 m2 of permanent exhibition halls / 2,500 m2 temporary exhibition halls)
Gross floor space: 14,000 sqm
Façade area: 6,600 sqm
Roof area: 12,500
Auditorium: 280 seats
Total parking area: 20 ha
Number of visitors expected in the first year: 700,000, with an average of 500,000 from 2014 onwards
Competition Year: 2005
Project Year: 2009 - 2012
Building period: 2010–2012
Opening Date: December 12th, 2012
Status: Built
Cost: EUR 150 million
Completion Year: 2012

Situated on a former coal mine in Lens, a quiet town in northern France, the newly opened branch of the Musée du Louvre stands as a stunning essay in transparency and geometry. Designed by the Japanese firm SANAA in collaboration with the Manhattan studio Imrey Culbert...>>http://designalmic.com/musee-du-louvre-lens-sanaa/
View original post
1
Add a comment...
 
 
Weave Bridge Philadelphia / Cecil Balmond
Project name: Weave Bridge
Location: Philadelphia, Pennsylvania, United States
Coordinates: 39.948635,-75.186996
Type: Bridge, Pedestrian / Street
Project Scale: 145 ft (44 m)
Project Year: 2006 – 2009
Status: Completed
Cost: $2,000,000
Completion Year: September, 2009

The Weave Bridge at the University of Pennsylvania creates a pedestrian passage over the Amtrak train tracks that currently separate the main campus from athletic fields along the Schuylkill River. The Weave Bridge is a 145 ft (44 m) bridge at The University of Pennsylvania, USA which was conceptualized by Cecil Balmond and engineered by Ammann & Whitney. It was commissioned by the University of Pennsylvania in 2007, and opened in June 2009...>>http://designalmic.com/weave-bridge-philadelphia-cecil-balmond/
View original post
1
Add a comment...

Column Tian

Shared publicly  - 
 
 
Horsted Park Housing Development / Proctor and Matthews Architects
Project name: Horsted Park
Location: Chatham, Kent, Horsted Way, Rochester, Medway ME1 2XQ, United Kingdom
Coordinates: 51.356770,0.510534
Type: 
Type By Characteristic: Mixed Use, Housing
Type By Site: Countryside / Suburb House
Type By Size: Small House - (51 sqm - 200 sqm)
Type By Structural: Brick House
Program:Housing Development
Site Area: over 20 acres
House floor area:
3 bedroom house-The Eastling - 111.50 sqm / sq.ft
3 bedroom house-The Grange - 102.5 sqm / sq.ft
3 bedroom house-The Kingsdown - 120.30 sqm / 1295 sq.ft
4 bedroom house-The Burham - 151.1 sqm / sq.ft
4 bedroom house-The Capstone - 137.7 sqm / 1482 sq.ft
4 bedroom house-The Halstow 2 - 135.7 sqm / 1461 sq.ft
Project Year: 2006-2010
Status: Built, Completed
Completion Year: 2013
Awards:
2012 - Brick Awards (The Brick Development Association) - Best Housing Development (6-25 units) - Winner
2012 - Building Magazine Awards - Category: Housing Project of the Year - Winner

Horsted Park, designed on behalf of developer Countryside Properties by Proctor and Matthews Architects is a mixed-use, mixed tenure scheme located next to Horsted Way and Fort Horsted (a Nineteenth Century military defense and Scheduled Ancient Monument), Chatham, Medway. Comprising 337 residential units alongside commercial space, the development will create a sustainable environment over 20 acres of land...>>http://designalmic.com/horsted-park-housing-development-proctor-and-matthews-architects/
View original post
1
Add a comment...
In his circles
117 people
Have him in circles
36 people
Joel Franqui's profile photo
Cipriano Landscape Design & Custom Swimming Pools's profile photo
Sophie Powell's profile photo
robert becker's profile photo
Guard Lee (阿达)'s profile photo
Designalmic's profile photo
Daniel González López's profile photo
Tropical Britain's profile photo
Piscinas de arena Private Beach®'s profile photo

Column Tian

Shared publicly  - 
 
 
La Luciole Concert Hall / Jacques Moussafir Architectes
Project name: La Luciole Concert Hall
Location: 171 Rue de Bretagne, 61000 Alençon, France
Coordinates: 48.432404,0.067511
Type:  Dance / Music Center
Specific Use of Building: Concert Hall
Progam: Extension - reception room, 650 seats, offices, technical rooms. Renovation bar, rehearsal studio, dressing
Materials: colored cast concrete, steel structure, cladding steel with ribbed Haironville, plasterboard, polycarbonate sheets in Everlite Danpalon of wood + wool Fibracoustic panels, exterior joinery lacquered aluminum, concrete pavements surfaced, wooden on beams
Project Area: 1,274 sqm
Project Year: 2004-2008
Status: Built
Budget: € 2,653,000 ex tax
Completion Year: 2008

The La Luciole Concert Hall in Alençon, France designed by Jacques Moussafir Architectes, Despite the fact that it could only host an audience of 250, the unique Luciole has carved itself a powerful regional identity thanks to good quality programming and the way this concert venue brought audiences closer to artists...>>http://designalmic.com/la-luciole-concert-hall-jacques-moussafir-architectes/
1 comment on original post
1
Add a comment...
 
 
Zhengzhou Greenland Plaza / SOM - Skidmore Owings & Merrill
Project name: Zhengzhou Greenland Plaza
Location: Zhengzhou, Henan, China
Coordinates: 34.771635,113.721220
Type: Mixed Use, Skyscraper
Program: offices on the lower floors, 453 room hotel above
Build Scale:
Number of Stories: 60
Height: 279.30 m
Floors (above ground): 56
Floors (below ground): 3
Hotel Rooms: 453
Parking Spaces: 203
Area:
Site Area: 30,478 sqm
Tower GFA: 240,169 sqm / 2,585,158 sq.ft
Design Completion Year: 2007
Construction Year: 2008-2012
Status: Completed
Completion Year: 2012
Awards:
2012 ASHRAE Illinois Chapter Award - Excellence in Engineering
2012 Chicago Athenaeum International Architecture Award - The best new global design
2011 Architect Magazine Awards - R+D Awards
2011 International Property Awards - Asia Pacific Property Awards - Mixed-Use Architecture China - Highly Commended

The Skidmore Owings & Merrill LLP (SOM)-designed Zhengzhou Greenland Plaza has opened its doors to its office users. The circular 60-story tower takes its place as the tallest building in the central Chinese city. Located in the northeast portion of Zhengzhou, the 919-feet (280-meter) tall tower’s circular form is a response to the surrounding development’s shape that centers on a manmade lake...>>http://designalmic.com/zhengzhou-greenland-plaza-som-skidmore-owings-merrill/
View original post
1
Add a comment...

Column Tian

Shared publicly  - 
 
 
Australian Garden / T.C.L - Taylor Cullity Lethlean and Paul Thompson
Project name: Australian Garden
Location: Botanic Gardens at Cranbourne (30 km south of Melbourne CBD) 1000 Ballarto Road, Cranbourne, Australia
Coordinates: -38.129345,145.269835
Type: Park, Public Space
Themes: narrative structure, iconography of landscape, Australian landscapes
Project Area: 40 Hectares
Status: Built
Construction budget: $11,000,000
Completion Date: stage 1: 2005, stage 2: 2012
Awards:
2009 - International Federation of Landscape Architects (IFLA APR Award) - Asia Pacific Region - Design Excellence Award
2008 - Australian Institute of Landscape Architects (AILA Awards) - National Award - Category: Design - Design Excellence
2007 – Cement Concrete and Aggregates Australia (CCAA Public Domain Award) - Precincts Commendation
2007 - Australian Institute of Landscape Architects (AILA Awards) - AILA Victoria Awards - Overall Landscape Excellence Award
2007 - Australian Institute of Landscape Architects (AILA Awards) - AILA Victoria Awards - Excellence in Design

The Australian Garden is Australia’s Botanic Garden and is located 30km south of Melbourne at the Royal Botanic Gardens, Cranbourne. It is a garden that displays Australian flora in creative, interactive and educative ways...>>http://designalmic.com/australian-garden-t-c-l-taylor-cullity-lethlean-and-paul-thompson/
View original post
1
Add a comment...

Column Tian

Shared publicly  - 
 
 
Lakeside Retreat / GLUCK+ (Peter Gluck and Partners)
Project name: Lakeside Retreat
Location: Adirondack Mountains, New York, United States
Coordinates: 43.576357, -73.645764
Type:
Type By Characteristic: Green & Sustainable House, Holiday House
Type By Site: Lake House, Countryside / Suburb House
Type By Size: Large House - (more than 650 sqm)
Type By Structural: Steel House
Structural system: Steel and Concrete
Site Area: 21 acres
Project Area: 10,600-square-foot submerged family house and the 11,100-square-foot recreation building
Project Year: 2010
Status: Built
Cost: Withheld
Completion Year: May 2010
Awards: 2011 Architectural Record Awards - House of the month - November

An impressive lakeside vista in New York's Adirondack Mountains is preserved by spliitting this retreat into two volumes, each tucked into the hillside and covered with grass. One building groups the garage and master suite about a courtyard, while the larger structure situates a gym, pool, and living areas around another courtyard. Most of the spaces open themselves towards the nearby lake...>>http://designalmic.com/lakeside-retreat-gluck-peter-gluck-and-partners/
View original post
1
Add a comment...

Column Tian

Shared publicly  - 
 
 
NEO Bankside Landscape / Gillespies
Project name: NEO Bankside Landscape
Location: Tate Modern, Bankside, London Borough of Southwark, London, United Kingdom
Coordinates: 51.506559,-0.101087
Type: Housing Space
Project Area: 7700 sqm
1300 sqm of granite paving
Approx 1300 sqm of ornamental planting
Project Year: 2006-2012
Status: Completed
Completion Year: 2012
Awards:
2012 - International Property Awards - BEST Landscape Architecture, United Kingdom
2012 - International Property Awards - BEST Landscape Architecture, London
2012 - New Homes and Gardens Awards - GOLD for Best Communal Garden/Landscape
2012 - New Homes and Gardens Awards - GOLD for Best Landscaped Urban Development

NEO Bankside's tranquil, tree-lined gardens blend private green spaces, seasonal fruit trees, bee hives and a well-stocked herb garden with linear groves of aspen and birch to form a public realm linking Bankside to Tate Modern during the daytime. The landscape design, designed by Gillespies, helps to define public routes through the development...>>http://designalmic.com/neo-bankside-landscape-gillespies/
View original post
1
Add a comment...

Column Tian

Shared publicly  - 
 
 
Peninsula Link / ARM Architecture
Project name: Peninsula Link
Location: Mornington, Sumner Road, Moorooduc, Victoria, Australia
Coordinates: -38.216604,145.129196
Type: Infrastructure, Public Space, Pedestrian / Street
Specific Use: freeway standard road connection between Carrum Downs and Mount Martha in Melbourne
Size:
27km of freeway standard road
Two traffic lanes in each direction
On and off ramps to 11 roads including three freeway to freeway connections
28 bridges
25km walking and cycling path
Reinforcement volume total 8,000 tonnes
Project Year: 2010 - 2013
Concession Period: 25 years
Status: Built
Cost:
Investment Volume: AUD 890 million
$759 million project delivery cost
Construction Cost: AUD 651 million
Completion Year: January 2013

The Peninsula Link Freeway is a 27 km, four lane connection between Carrum Downs and Mount Martha in Melbourne’s outer south-eastern suburbs. It opened to the public in January 2013. The $759 million project will reduce travel times and congestion. Peninsula Link is on track to open in early-2013 with a full trip to take just 17 minutes...>>http://designalmic.com/peninsula-link-arm-architecture/
View original post
1
Add a comment...
People
In his circles
117 people
Have him in circles
36 people
Joel Franqui's profile photo
Cipriano Landscape Design & Custom Swimming Pools's profile photo
Sophie Powell's profile photo
robert becker's profile photo
Guard Lee (阿达)'s profile photo
Designalmic's profile photo
Daniel González López's profile photo
Tropical Britain's profile photo
Piscinas de arena Private Beach®'s profile photo
Basic Information
Gender
Male
Work
Occupation
Landscape Designer