Profile cover photo
Profile photo
Muhammad Firdaus
62 followers
62 followers
About
Muhammad's posts

Post has attachment
NEW IMAGE
Assalamualaikum. Lama rasanya tidak update apa-apa di sini. Sudah setahun berlalu. Bisnes aku pun masih tunggang-langgang lagi. Sekarang aku bekerja sebagai "Production Executive" di sebuah company yang membuat bebola berasaskan sumber laut. Aku ada plan ba...

Post has attachment
NEW IMAGE
Assalamualaikum. Lama rasanya tidak update apa-apa di sini. Sudah setahun berlalu. Bisnes aku pun masih tunggang-langgang lagi. Sekarang aku bekerja sebagai "Production Executive" di sebuah company yang membuat bebola berasaskan sumber laut. Aku ada plan ba...

Post has attachment
BETTA LIFE
Dah berapa lama belajar breed ikan ni baru ada yang menjadi. Tidak lama lagi yang jadi tue boleh guna untuk breed semula. Walaupun tidak banyak, tetapi bolehlah dari tidak ada. Untuk gambar-gambar aku upload kemudian. Tak ambil gambar lagi la. Sekarang teng...

Post has attachment
DUNIA
Kenapa apabila ada seseorang yang mengatakan inigin berumah tangga ada sahaja halangan dari keluarga. Antara halangannya duit dah cukup, gaji pun tak seberapa dan macam-macam lagi. Kenapa orang melayu sekrang nak bersaing untuk buat majlis secara besar-besa...

Post has attachment
PESANAN
TETAMU TAK DIUNDANG.... Seorang wanita sedang keluar dari rumahnya apabila dia terlihat tiga orang lelaki tua berjanggut panjang yang berwarna putih sedang dud uk dihalaman rumahnya. Dia tidak kenal akan mereka. Wanita itu bertanya, " Saya tidak fikir saya ...

Post has attachment
HOBI DAN MINAT
Minat aku pada ikan hisan menyebabkan aku ingin belajar bagaimana untuk membiakkan ikan hiasan ini walaupun di buat di dalam rumah sahaja. Minat ini mula masa sekolah dulu yang hanya membela pelbagai ikan hiasan dan ketika itu tidak tahu apa-apa pun dan mac...

Post has attachment
LADANG 2015 CHAPTER 2
Dah 3 berlalu selepas entry Ladang 2015 Chapter 1 saya update pada 22 Mac lepas. Kali ini saya akan update perkembangan yang berlaku di ladang jagung pada tahun ini. Pada minggu ke-5 dan ketika itu umur jagung baru sahaja seminggu. Banjir berlaku di ladang ...

Post has attachment
LADANG 2015 CHAPTER 1
Tahun ini aku kene masuk ladang lagi sekali atas sebab-sebab tertentu. Tapi tidak apalah. Aku okey saja kalau bab-bab masuk ladang ni. Untuk kali ini ada 2 kerja yang tidak di buat sebelum ini tetapi di buat pada kelas kali ini iaitu "lime mower" dan juga "...

Post has attachment
SUKNES@U 2015
SUKNES@U anjuran MANIS dengan Yayasan N. Sembilan dengan kerjasama USIM Nilai adalah sukan untuk anak-anak N. Sembilan yang dianjurkan buat kali kedua. Untuk kali pertama di adakan di UKM. Antara sukan teras yang dilaksanakan seperti ping pong, sepak takraw...

Post has attachment
BULAN FEBRUARI
Dah penghujung bulan Februari dah pun. Macam-macam dugaan kehidupan yang berlaku dan macam-macam aktiviti yang aku lakukan. Antara aktiviti itu kerja "part-time", SUKNES@U anjuran MANIS dan Yayasan NS, Makan Malam di Rumah Menteri Besar NS dan pelbagai lagi...
Wait while more posts are being loaded