Profile cover photo
Profile photo
Mandag Morgen
Mandag Morgen – Skandinaviens førende uafhængige tænketank
Mandag Morgen – Skandinaviens førende uafhængige tænketank
About
Posts

Post has attachment
”Don’t be evil,” lyder de tre første ord i Googles Code of Conduct. På samme måde ynder andre af de store tech-selskaber at fremstille sig selv som progressive og almennyttige.

Hvis vi skal tage den slags udsagn alvorligt, bør Silicon Valley lære at elske skat.

Post has attachment
Mens Facebook tjener millioner på at vise annoncer til sine danske brugere, betaler selskabet – helt lovligt – ikke en krone i dansk selskabsskat. Digitaliseringen af økonomien har gjort de store techselskaber til 'citizens of nowhere'.

Nu er der et skattepolitisk opbrud på vej.

Post has attachment
Sundhedsjournalistik er ikke journalistik som alt muligt andet. I yderste konsekvens kan folk dø af forkert information, skriver Lisbeth Knudsen.

"Mængden af useriøse, udokumenterede sundheds- og sygdomshistorier er nu så voldsom, at professionelle medier, der gerne vil bevare deres troværdighed, må indgå i et etisk charter på området."

Post has attachment
"Er virksomheden og dens medarbejderstab de eneste, der kan bidrage, når forandringens vinde skal blæse, og innovationen skal på agendaen med succes til følge? Selvfølgelig ikke. Det er helt sikkert et godt sted at starte, men de kan ikke stå alene."

Post has attachment
Tre ud af fire danskerne googler symptomer, før de går til lægen. Men de øverste søgeresultater er ikke nødvendigvis dem med den største sundhedsfaglige tyngde.

”Vi tænker ikke os selv som et medie, der skal levere de mest korrekte svar, men som en platform, der skal levere de mest brugte og de mest brugbare svar," påpeger Googles politiske chef i Norge og Danmark.

Post has attachment
Hvad er sundt og hvad er usundt? Danskerne er i stigende grad i tvivl, viser ny undersøgelse fra Mandag Morgen og TrygFonden. Hent den her

Post has attachment
Jo værre man har det, des sværere har man ved at finde ud af, hvad der er sundt, og hvad der er usundt.

Sådan lyder et af resultaterne i Mandag Morgen og Trygfondens undersøgelse af, hvordan danskerne håndterer og reagerer på den øgede mangfoldig­hed af kilder og information på sundhedsområdet. Læs mere her:

Post has attachment
En kinesisk app, som giver brugerne direkte adgang til digital diagnosticering fra et team på næsten 1.000 læger og ekstern hjælp fra yderligere 60.000 læger via mobilen, har netop rundet de første 180 mio. registrerede brugere efter blot to år på markedet.

Post has attachment
Mens Folketinget tøver, rykker techgiganter som Apple og Amazon ind på sundhedsområdet ud fra antagelsen om, at sundhedsdata kan blive en guldmine.

Post has attachment
”Sundhedsmyndigheder og videnskabelige autoriteter bliver udfordret af en mangfoldighed af amatørforskere, bloggere og alternative videnskabelige facts."
Wait while more posts are being loaded