Profile cover photo
Profile photo
achiek anis
125 followers
125 followers
About
achiek anis's posts

Post has attachment
BBQ di Minggu Akhir Syawal 2017
Assalamualaikum semua...dah habis Syawal dah kan...sekejap je masa berlalu... Sekarang di Vienna musim panas...So macam tahun lepas kami tak lepaskan peluang untuk buat BBQ....Cuaca sini tak sama macam Malaysia yang sama je cuaca sepanjang tahun...Kat sini ...

Post has attachment
Aidilfitri 1438H : Pengalaman Tahun Kedua Beraya di Perantauan Part II
Sambungan dari Entry Part I ...Lepas Zohor dalam jam 2.00 petang camtu kawan Encik Suami dah sampai...Diplomat Pakistan...Selalu jugak jumpa drg ni sebab wife dia pun suka masak2 dan jemput datang umah drg...bagi budaya drg kalau raya just duduk rumah denga...

Post has attachment
Aidilfitri 1438H : Pengalaman Tahun Kedua Beraya di Perantauan Part 1
Assalamualaikum semua...Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin terlebih dahulu kalau sepanjang Mi berblog ni ada penulisan yang menyakitkan hati pembaca tanpa sengaja atau tersentuh sensitiviti mana2 pihak...Masih di Bulan Syawal kan so masih boleh cerita tent...

Post has attachment
Selamat Hari Bapa untuk Tahun ke 5 Sayang
Assalamualaikum...Ahad lepas sempena Hari Bapa sedunia kami pun tak terlepas untuk wish dekat Encik Suami...Bila anak dah pandai tulis ni seronok sikit boleh pakat dengan Ayong Airis buatkan Kad...Spontan je pagi Ahad tu Mi DIY kad ni...Lepas tu minta Airis...

Post has attachment
Pengalaman Petik Buah Ceri
Assalamualaikum semua...sekejap aje dah 20 Ramadan...10 Malam terakhir yang penuh barakah...Hari ni Mi nak share pasal Buah Ceri...Kalau kat Malaysia Ceri ni agak mahal kan...bila Mi share di Facebook yang belakang rumah Mi duduk ni ada pokok Ceri ramai kaw...

Post has attachment
Kempen "Grow Amazing" Inisiatif Oleh Anmum Essential
Assaalmualaikum...Bila dah jadi Mak Ayah ni mesti kita selalu fikir nak yang terbaik untuk anak-anak kan... Mungkin kita dapat tengok anak makin membesar dan kuat, tapi pernah tak korang fikir samada otak anak kita tu berkembang dengan baik? Berbanding deng...

Post has attachment
Puasa Tahun Kedua di Perantauan
Assalamualaikum semua...lamanya tak berupdate blog ni...keinginan nak update tu ada tapi kekuatan nak menaip tu je takde...tapi sesekali Mi sempat jugak blogwalking blog kawan2...rindu nak aktif sebenarnya...tapi mood pun berubah ikut cuaca agaknya.....huhu...

Post has attachment
EuroTrip : Zagreb, Croatia : Day 4 : 29 dec 2016
Sambungan akhir Eurotrip ke Croatia...Jarak Plitvice ke Zagreb lebih kurang 1 jam 30 minit dengan kereta...Kami sampai lebih kurang pukul 5 petang tapi dah gelap sebab Musim sejuk ni pukul 4 petang dah maghrib...malam tu just lepak kat apartment je sebab da...

Post has attachment
EuroTrip : Plitvice National Park, Croatia : Day 3: 28 Dec 2016
Sambungan dari Entry Zadar Day 1-2 . Lepas check out Encik Hubby tanya receptionist dekat Lavandula apa lagi tempat menarik boleh dilawati on the way nak ke Zagreb. Dia cadangkan kami ke Plitvice National Park lebih kurang 1 jam 30 minit perjalanan...kira s...

Post has attachment
EuroTrip : Zadar, Croatia : Day 1 - 2 : 26 - 27 Dec 2016
Assalamualaikum...arini nak share trip kami sekeluarga ke Zadar, Croatia pulak...ikutkan Maps kalau pergi dengan kereta ni lebih kurang 6 jam 20 minit perjalanan...Kali ni kami gerak jam 7 pagi dari Vienna sebab hubby ambil cuti seminggu sambung dari cuti K...
Wait while more posts are being loaded