Profile

Cover photo
achiek anis
Works at KBS
Lives in Putrajaya Federal Territory of Putrajaya Malaysia
85 followers|1,775,290 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

achiek anis

Shared publicly  - 
 
Penjenamaan semula Anis Cheesecake kepada Anis Choc n Cheese
Bismillahirrahmanirrahim... Untuk makluman semua business kecil-kecilan mami dah bertukar nama.. Dulu dikenali sebagai Anis Cheesecake yang hanya menjual kek cheese leleh.. Kini, Alhamdulillah dah semakin berkembang dengan penjenamaan semula ni.. Rajin-raji...
 ·  Translate
Bismillahirrahmanirrahim... Untuk makluman semua business kecil-kecilan mami dah bertukar nama.. Dulu dikenali sebagai Anis Cheesecake yang hanya menjual kek cheese leleh.. Kini, Alhamdulillah dah semakin berkembang dengan pe...
1
Add a comment...

achiek anis

Shared publicly  - 
 
Anis Cheesecake : Kek Cheese Leleh di Taiping
Makluman
untuk pelanggan Anis Cheesecake ... Anda kini boleh mendapatkan Kek
Cheese Leleh dan Chocolate & Cheese Layer Cake di kawasan Taiping
dan sekitarnya melalui agen sah kami di talian 019-4952807 ... Tempahan hanyalah melalui
whassup/sms sahaja......
 ·  Translate
Makluman untuk pelanggan Anis Cheesecake... Anda kini boleh mendapatkan Kek Cheese Leleh dan Chocolate & Cheese Layer Cake di kawasan Taiping dan sekitarnya melalui agen sah kami di talian 019-4952807... Tempahan hanyalah m...
1
Add a comment...

achiek anis

Shared publicly  - 
 
28 November 2014 : Pemergian Papa Tercinta
Salam semua... Peghujung tahun 2014 hidup mi penuh dengan ujian. Ujian dari yang Esa agar mi sentiasa mengingatiNya... Tanggal 28 November 2014 lebih kurang jam 10.15 malam Mi telah kehilangan Papa tercinta yang telah dijemput menemui Penciptanya... Pemergi...
 ·  Translate
Salam semua... Peghujung tahun 2014 hidup mi penuh dengan ujian. Ujian dari yang Esa agar mi sentiasa mengingatiNya... Tanggal 28 November 2014 lebih kurang jam 10.15 malam Mi telah kehilangan Papa tercinta yang telah dijempu...
1
Add a comment...

achiek anis

Shared publicly  - 
 
Kelahiran Anakanda Kedua
Salam semua... Fuh...fuh...bersawang penuh dah blog ni... Hampir 2 bulan tak berupdate ni macam kekok pulak nak menaip.. Malam ni free sikit sebab kedua-dua anakanda sedang beradu lena... So, dapat la mami mengupdate blog kesayangan yang dah lama menyepi ni...
 ·  Translate
Salam semua... Fuh...fuh...bersawang penuh dah blog ni... Hampir 2 bulan tak berupdate ni macam kekok pulak nak menaip.. Malam ni free sikit sebab kedua-dua anakanda sedang beradu lena... So, dapat la mami mengupdate blog kes...
1
Add a comment...

achiek anis

Shared publicly  - 
 
Tanda-tanda Hendak Bersalin
Salam semua.. Memandangkan adik baby masih syok duk dalam so arini mi nak share pasal tanda-tanda hendak bersalin... Due adik baby adalah esok hari... Tapi kebanyakan tanda belum lagi menonjolkan diri... Seram mami bila fikirkan bakal di induce kalau adik b...
 ·  Translate
Salam semua.. Memandangkan adik baby masih syok duk dalam so arini mi nak share pasal tanda-tanda hendak bersalin... Due adik baby adalah esok hari... Tapi kebanyakan tanda belum lagi menonjolkan diri... Seram mami bila fikir...
1
Add a comment...

achiek anis

Shared publicly  - 
 
WW : 38 Minggu : Menghitung Hari
Semoga Dipermudahkan Kelahirannya nanti... Insyaallah...  2 minggu je lagi....
 ·  Translate
Semoga Dipermudahkan Kelahirannya nanti... Insyaallah...  2 minggu je lagi....
1
Add a comment...
In her circles
1 person
Have her in circles
85 people
Hafizah Halim's profile photo
Mimi Azirah's profile photo
Wienne Apriani's profile photo
阿根's profile photo
suhaila abdullah's profile photo
Mama Adra's profile photo
Ridhwan Ibrahim's profile photo
вячеслав сергеев's profile photo
Azziah Nawawi's profile photo

achiek anis

Shared publicly  - 
 
Rindu
Salam semua..... Rindu semua....dah lama tak dapat menulis... masih perlukan kekuatan untuk kembali aktif semula.... Insyaallah.....
 ·  Translate
Salam semua..... Rindu semua....dah lama tak dapat menulis... masih perlukan kekuatan untuk kembali aktif semula.... Insyaallah.....
1
Add a comment...

achiek anis

Shared publicly  - 
 
Korbankan Kerjaya Demi Anak
Salam Semua... Lama tak bersua.. Banyak cerita yang nak dikongsikan bersama.. Tapi kekuatan untuk menulis tu baru je menjelma atas apa yang terjadi sebelum ni.. Ye...arini lebih kurang 3 bulan daku bergelar suri rumah sepenuh masa.. Atau dikenali juga sebag...
 ·  Translate
Salam Semua... Lama tak bersua.. Banyak cerita yang nak dikongsikan bersama.. Tapi kekuatan untuk menulis tu baru je menjelma atas apa yang terjadi sebelum ni.. Ye...arini lebih kurang 3 bulan daku bergelar suri rumah sepenuh...
1
Add a comment...

achiek anis

Shared publicly  - 
 
Dugaan ketika berpantang: Chicken Pop
Salam semua... Tetiba rasa nak update blog plak walaupun tengah meriba si kecik.... Supermami la katakan... Kena la multitasking..... Arini nak share kisah dugaan yang mi kena lalui dalam tempoh berpantang ari2... Cukup 15 hari dalam pantang mi diserang dem...
 ·  Translate
Salam semua... Tetiba rasa nak update blog plak walaupun tengah meriba si kecik.... Supermami la katakan... Kena la multitasking..... Arini nak share kisah dugaan yang mi kena lalui dalam tempoh berpantang ari2... Cukup 15 ha...
1
Add a comment...

achiek anis

Shared publicly  - 
 
Alhamdulillah selamat sudah
Alhamdulillah...syukur pada Allah s.w.t Tanggal 19/9/2014 mi dah selamat melahirkan seorang lagi khalifah Allah ke muka bumi secara normal....detik 12.36 tengahari jumaat yang penuh barakah itu menceritakan segalanya tentang kelahiran permata kedua mi... In...
 ·  Translate
Alhamdulillah...syukur pada Allah s.w.t Tanggal 19/9/2014 mi dah selamat melahirkan seorang lagi khalifah Allah ke muka bumi secara normal....detik 12.36 tengahari jumaat yang penuh barakah itu menceritakan segalanya tentang ...
2
Add a comment...

achiek anis

Shared publicly  - 
 
Menghitung Hari
Salam semua... Masih bersiaran lagi mak buyung sorang ni.. Masih belum ada tanda-tanda yang adik baby nak keluar menonjolkan diri... Jumaat lepas ingatkan dah nak bersalin sebab dah rasa sakit2 di bahagian peut.. Tapi sejam je gitu.. Kemudian kembali kepada...
 ·  Translate
Salam semua... Masih bersiaran lagi mak buyung sorang ni.. Masih belum ada tanda-tanda yang adik baby nak keluar menonjolkan diri... Jumaat lepas ingatkan dah nak bersalin sebab dah rasa sakit2 di bahagian peut.. Tapi sejam j...
1
Add a comment...

achiek anis

Shared publicly  - 
 
Resepi : Mee Kuah Opah Airis
Salam... Macam lama je tak share entry masak2 kan... Arini saje nak share resepi ringkas dan sedap yang selalu mak mi masak..a.k.a Opah Airis... Resepi mee kuah utara... Bahan-bahan : ( Anggaran untuk 4 orang makan) 7 batang cili kering ( nak pedas tambah l...
 ·  Translate
Salam... Macam lama je tak share entry masak2 kan... Arini saje nak share resepi ringkas dan sedap yang selalu mak mi masak..a.k.a Opah Airis... Resepi mee kuah utara... Bahan-bahan : ( Anggaran untuk 4 orang makan) 7 batang ...
1
Add a comment...
People
In her circles
1 person
Have her in circles
85 people
Hafizah Halim's profile photo
Mimi Azirah's profile photo
Wienne Apriani's profile photo
阿根's profile photo
suhaila abdullah's profile photo
Mama Adra's profile photo
Ridhwan Ibrahim's profile photo
вячеслав сергеев's profile photo
Azziah Nawawi's profile photo
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Putrajaya Federal Territory of Putrajaya Malaysia
Work
Employment
  • KBS
    2009 - present
Basic Information
Gender
Female
Other names
Mami Airis