Profile

Cover photo
Валентин Иванов
Worked at АЛФА МАРИНЕ-ООД-Горна малина
Attended ТУ-Русе
Lives in гр.Червен бряг
14 followers|4,447 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

 
 
Студент от ЮЗУ „Неофит Рилски” спечели първи медал за България на Олимпиадата в Рио де Жанейро


http://www.blagoevgrad.eu/student-ot-yuzu-neofit-rilski-specheli-prvi-medal-za-blgariya-na-olimpiadata-v-rio-de-zhaneyro.html
 ·  Translate
2 comments on original post
1
Add a comment...
 
 
Честит празник на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 Май!

"Върви народе възродени, към светла бъднина върви с книжовността, таз сила нова, ти чест и слава поднови. Честит празник на всички Българи - 24 Май!"

24 май е 144-ият ден в годината според григорианския календар (145-и през високосна). Остават 221 дни до края на годината. 24-ти май е Ден на славянската писменост и култура. Според църковния календар Денят на Св.Св. Кирил и Методий, създали първообраза - Глаголицата - на българската писменост, която е и славянска писменост, се чества на 11 май. Глаголицата претърпява своеобразни промени, докато се оформи в сегашния си вид - Кирилица, на която се пише на български, руски, украински, македонски, сръбски и други езици.Кирилицата е официална азбука в Монголия и в някои републики от бившия Съветски съюз, а до 19 в. се е ползвала и в Румъния.Свързването на датата 24-ти май с Деня на Славянската писменост и Българската култура произлиза от това, че след 1916, когато в България е установен Григорианския календар като държавен, граждански календар, денят на Св.св. Кирил и Методий отбелязван от Българската Православна Църква на датата 11 май по църковния литургичен календар се пада на 24 май по държавния и така тази дата добива по-голяма гражданственост. След 1968 година Църквата чествува Св.св.Кирил и Методий на 11 май и така 24 май остава само Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.
 ·  Translate
2 comments on original post
1
Add a comment...
 
 
#Велинград е разположен в най-хубавата част на Западните Родопи -живописна долина на река Чепинска. Легенди разказват, че по тези земи някога е живял Орфей. Този родопски край е дал и титаничната сила на Спартак – водачът на въстаналите роби в древния Рим. Културните пластове тук говорят, че Чепинският край е обитаван от тракийски племена през V и VI век пр. Хр.
http://cherga.bg/velingrad-spa-stolitsa-na-ba-lgariya/
 ·  Translate
1 comment on original post
1
Add a comment...
 
 
Смолян в края на лятото
 ·  Translate
View original post
1
Add a comment...
Have him in circles
14 people
Галена Г.'s profile photo
National Geographic Super's profile photo
Ivan Kiuchukov's profile photo
messi lover's profile photo
АЛФА-МАРИНЕ ООД | Alpha-Marine GmbH's profile photo
Jack Edward's profile photo
Юрий Курилов's profile photo
Цветомира Петрова's profile photo
Промснаб БГ's profile photo
 
 
На 14 април 814 година е починал големият български пълководец Хан Крум. Уважение, респект и почит!

On April 14, 814 years died commander largest Bulgarian Khan Krum. Respect, respect and honor!

#хан #цар #ХанКрум #починал #български #България #пълководец #khan #king #KhanKrum #died #Bulgarian #Bulgaria #commander

 ·  Translate
3 comments on original post
1
Add a comment...
 
 
Думите са излишни!
 ·  Translate
19 comments on original post
1
Add a comment...
 
 
Слънцето бавно се спуска на запад. Пурпурните му лъчи нежно галят спокойните води на Дунава. Плисък на вълна. Крясък на птица.
А на стръмния хълм на древната река се извисява #Тутракан – достолепен и горд с хилядолетната си история, неповторим с културата и традициите си.
http://cherga.bg/otkrij-magiyata-na-dunavskiya-grad-tutrakan/
 ·  Translate
1 comment on original post
1
Add a comment...
 
 
ЗА ТЕЗИ, КОИТО ОТРИЧАТ ГЕНОЦИДА СРЕЩУ НАРОДА НИ!БЪЛГАРСКИЯТ ГЕНОЦИДВ 1344 – 1421 г. турците поробват българските земи като извършват кланета и опустошения в невиждан мащаб довели до пълно обезлюдяване на цели райони. Исая Серски пише за това, че „Тогава ж
5 comments on original post
1
Add a comment...
 
 
Международната издателска компания Condé Nast, известна с изданията The New Yorker, Vogue, Wire и др., постави Националния парк „Пирин“ на 4-то място в класацията си от май 2015 на най-красивите природни паркове в света, „които човек трябва да види, преди да умре“.
Начело на класацията е паркът Нортъмбърланд в Североизточна Англия.
В челната петица се подреждат още уелският природен парк Пембрукшър, който е на второ място, италианският Гран Парадизо - на трето място, и гръцкият Национален парк Олимп – на пето място.
За Пирин издателството пише на сайта си, че местността се отличава със стотиците редки растителни видове, включително такива, които виреят по каменистите склонове от Плейстоцена (между около 1,8 млн до преди 11 500 години). Пирин е най-известен с над 70-те си ледникови езера, но там също може да се види огромно разнообразие от диви животни, като вълци, мечки, бухали, кълвачи и др., се посочва на сайта на Condé Nast.
По-нататък в класацията са френският национален парк Пиренеите (6 място), норвежкият Свалбард (7), испанският Айгуес Тортес и Лаго Сан Маурисио (8), португалският Пенеда Гереш (9), Дурмитор в Черна гора (10), Комодо в Индонезия (11), Му Ко Симилан в Тайланд (12), Серенгети в Танзания (13) и Игуасу на границата между Аржентина и Бразилия (14).....................................................

www.tmap7.blogspot.bg
#TMAP7  
 ·  Translate
Международната издателска компания Condé Nast, известна с изданията The New Yorker, Vogue, Wire и др., постави Националния парк „Пирин“ на 4-то място в класацията си от май 2015 на най-красивите природни паркове в света, „кои...
2 comments on original post
1
Add a comment...
People
Have him in circles
14 people
Галена Г.'s profile photo
National Geographic Super's profile photo
Ivan Kiuchukov's profile photo
messi lover's profile photo
АЛФА-МАРИНЕ ООД | Alpha-Marine GmbH's profile photo
Jack Edward's profile photo
Юрий Курилов's profile photo
Цветомира Петрова's profile photo
Промснаб БГ's profile photo
Collections Валентин is following
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
гр.Червен бряг
Work
Employment
  • АЛФА МАРИНЕ-ООД-Горна малина
    Технолог
Education
  • ТУ-Русе
    1991
Basic Information
Gender
Male