Profile

Cover photo
Валентин Иванов
Worked at АЛФА МАРИНЕ-ООД-Горна малина
Attended ТУ-Русе
Lives in гр.Червен бряг
14 followers|4,538 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

 
 
На 14 април 814 година е починал големият български пълководец Хан Крум. Уважение, респект и почит!

On April 14, 814 years died commander largest Bulgarian Khan Krum. Respect, respect and honor!

#хан #цар #ХанКрум #починал #български #България #пълководец #khan #king #KhanKrum #died #Bulgarian #Bulgaria #commander

 ·  Translate
3 comments on original post
1
Add a comment...
 
 
Думите са излишни!
 ·  Translate
19 comments on original post
1
Add a comment...
 
 
Слънцето бавно се спуска на запад. Пурпурните му лъчи нежно галят спокойните води на Дунава. Плисък на вълна. Крясък на птица.
А на стръмния хълм на древната река се извисява #Тутракан – достолепен и горд с хилядолетната си история, неповторим с културата и традициите си.
http://cherga.bg/otkrij-magiyata-na-dunavskiya-grad-tutrakan/
 ·  Translate
1 comment on original post
1
Add a comment...
 
 
ЗА ТЕЗИ, КОИТО ОТРИЧАТ ГЕНОЦИДА СРЕЩУ НАРОДА НИ!БЪЛГАРСКИЯТ ГЕНОЦИДВ 1344 – 1421 г. турците поробват българските земи като извършват кланета и опустошения в невиждан мащаб довели до пълно обезлюдяване на цели райони. Исая Серски пише за това, че „Тогава ж
5 comments on original post
1
Add a comment...
 
 
Студент от ЮЗУ „Неофит Рилски” спечели първи медал за България на Олимпиадата в Рио де Жанейро


http://www.blagoevgrad.eu/student-ot-yuzu-neofit-rilski-specheli-prvi-medal-za-blgariya-na-olimpiadata-v-rio-de-zhaneyro.html
 ·  Translate
2 comments on original post
1
Add a comment...
 
 
Честит празник на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 Май!

"Върви народе възродени, към светла бъднина върви с книжовността, таз сила нова, ти чест и слава поднови. Честит празник на всички Българи - 24 Май!"

24 май е 144-ият ден в годината според григорианския календар (145-и през високосна). Остават 221 дни до края на годината. 24-ти май е Ден на славянската писменост и култура. Според църковния календар Денят на Св.Св. Кирил и Методий, създали първообраза - Глаголицата - на българската писменост, която е и славянска писменост, се чества на 11 май. Глаголицата претърпява своеобразни промени, докато се оформи в сегашния си вид - Кирилица, на която се пише на български, руски, украински, македонски, сръбски и други езици.Кирилицата е официална азбука в Монголия и в някои републики от бившия Съветски съюз, а до 19 в. се е ползвала и в Румъния.Свързването на датата 24-ти май с Деня на Славянската писменост и Българската култура произлиза от това, че след 1916, когато в България е установен Григорианския календар като държавен, граждански календар, денят на Св.св. Кирил и Методий отбелязван от Българската Православна Църква на датата 11 май по църковния литургичен календар се пада на 24 май по държавния и така тази дата добива по-голяма гражданственост. След 1968 година Църквата чествува Св.св.Кирил и Методий на 11 май и така 24 май остава само Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.
 ·  Translate
2 comments on original post
1
Add a comment...
 
 
#Велинград е разположен в най-хубавата част на Западните Родопи -живописна долина на река Чепинска. Легенди разказват, че по тези земи някога е живял Орфей. Този родопски край е дал и титаничната сила на Спартак – водачът на въстаналите роби в древния Рим. Културните пластове тук говорят, че Чепинският край е обитаван от тракийски племена през V и VI век пр. Хр.
http://cherga.bg/velingrad-spa-stolitsa-na-ba-lgariya/
 ·  Translate
1 comment on original post
1
Add a comment...
 
 
Смолян в края на лятото
 ·  Translate
View original post
1
Add a comment...
Collections Валентин is following
Education
  • ТУ-Русе
    1991
Basic Information
Gender
Male
Work
Employment
  • АЛФА МАРИНЕ-ООД-Горна малина
    Технолог
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
гр.Червен бряг