Profile cover photo
Profile photo
anna lee
250 followers -
Penulis yang anti-nescafe. Obses-coffee. Force to in love with green-tea.
Penulis yang anti-nescafe. Obses-coffee. Force to in love with green-tea.

250 followers
About
Posts

Post has attachment
Menulis Novel Romantik Tanpa Adegan Panas.
Iklan sikit. :) Ramai yang kata, adegan panas dalam novel boleh membantu jualan novel itu sendiri. Adegan panas boleh memanaskan pembaca untuk tak sabar memiliki novel tersebut. Boleh membuatkan pembaca ketagih, beli dan beli dan terus beli (saya pun tak fa...

Post has attachment
Berapa tahun lagi?
Saya kerap terlintas di hati, Ya Allah, berilah peluang untuk aku bersiap sedia sebelum ke alam sana. Jangan engkau jemput aku dalam keadaan aku masih cintakan dunia. Beberapa bulan lepas ada berita yang membuatkan saya terkejut dengan apa yang berlaku. Seg...

Post has attachment
Writer Block, Block writer?
Saja nak bagi tahu. Saya stuck kat satu scene ni almost 2 years tau. Ya. Teruk kan. Org lain 2 thn boleh siap 10 novel. Ko 2 thn nak tembus scene je... scene okey, bukan bab.😂😂😂 (campur malas kot) Dan pagi ni baru dpt tembus. Allah. Alhamdulillah. So, me...

Post has attachment
Review Novel : Hello
Masya Allah, Alhamdulillah dengan segala komen yang positif yang saya terima. Semoga pembaca lain pun akan merasai perasaan yang sama ketika membaca novel Hello ni.

Post has attachment
Naikan Semangat yang Hilang.
6 Perkara yang korang boleh buat bila korang 'down' :- 1. BUAT HAL SENDIRI yg korang suka. - drink cup of hot coffee/tea, get a massage, take a longggg shower, make a snack, baca buku, tengok movie. 2. BERGERAK - jogging, jalan-jalan, menari, drive to new t...

Post has attachment
Dulu dan sekarang
Ya ampunnn... Macam jenis sarang dah ada kat dalam blog ni. Sejak2 ada macam2 jenis media sosial ni, saya dah tak reti nak tulis blog dah. Kalau dulu, macam2 kongsi dekat sini. Tapi sekarang, semua up dekat instagram... facebook... Sebenarnya... kalau ikut ...

Post has attachment
Novel Mesej
BLURB :- Hidup Aria huru-hara apabila rumah yang disewanya berhantu. Tetapi, benarkah rumah itu berhantu? Pertemuan Aria dan Jason sangat pelik. Tak tercapai dek akal manusia normal. Namun pertemuan itu telah membawa keduanya menjelajah dunia cinta yang lua...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Binaa Asas dalam penulisan
Binaa asas dalam penulisan mengunakan 3 Act ACT I (permulaan) - This is the setup. - Petunjuk yang akan membawa kepada point 1, juga merupakan 'gam' kepada karektor utk capai goal. - Point no return. ACT II (tengah) - The big one, atau lebih dikenali sebaga...
Wait while more posts are being loaded