Profile cover photo
Profile photo
Sahabat Mujahidah
6 followers -
Nothing interesting in me except Allah swt :)
Nothing interesting in me except Allah swt :)

6 followers
About
Posts

Post has attachment
Helaian Baru Kehidupan (2)
Assalamu'alaikum wbt, Alhamdulillah diizinkan Allah untuk menyambung semula entry yang lalu. Dengan sedikit masa yang tersisa ini, saya ingin berkongsi serba sedikit pengalaman semasa di semester satu yang lepas. Untuk makluman, sekarang ini saya sedang cut...
Add a comment...

Post has attachment
Helaian Baru Kehidupan
Assalamu'alaikum wbt.. Mungkin dah hampir setahun blog ini ditinggalkan, mungkin juga lebih daripada setahun. Eh! :) Nak ambil mood menulis memang sangat lama rupanya. Penulisan pun dah makin tak berapa nak ok. Hmm. Tapi insyaAllah, mengingatkan kembali pen...
Add a comment...

Post has attachment
Kembara Himpunan 1000 Jiwa 1 Hati
Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang Alhamdulillah, baru sekarang berkesempatan untuk update 'entry' di laman sesawang ni :)  Pada hari Jumaat yang lalu, saya berpeluang untuk bersama-sama ummah turun ke lapangan bagi program H1000J1H yan...
Add a comment...

Post has attachment
Can I Started My Diary On This Blog
Assalamu'alaikum wbt, tak tahu apa sebab tiba-tiba rasa macam nak jadikan blog ni sebagai diari masa lapang saya. Selalu tulis formal ja dalam blog ni sebab kita nak share ilmu dengan orang lain kan :) But sometimes waktu tengah mengarang ayat, terkeluar ju...
Add a comment...

Post has attachment
Kita Bukan Malaikat
Anda pernah diuji? Seringkali tewas dengan ujian tersebut? Mustahil ada orang yang mengaku dia tidak pernah tewas dalam ujian yang Allah swt timpakan pada dirinya, lebih-lebih lagi di usia yang menginjak dewasa ini. Jangan malu untuk mengaku kerana kita buk...
Add a comment...

Post has attachment
Usrah Pertamaku
Segalanya bermula di sini... Setiap kali mengahadiri usrah bersama murobbi saya, soalan yg kerap ditanya oleh beliau: "Fatin dah buka cawangan sendiri?..." "Sampai bila nak jadi mandul?....." erk! Mandul yang tak sanggup dengar tu :3 Hari demi hari mencari ...
Add a comment...

Post has attachment
Chenta Ghazzah
8 Julai 2014 |  Perang 10 Ramadan Seluruh dunia dikejutkan dengan peperangan yang meletus antara Ghazzah dan 'Israel'. Tiada kata yang mampu diungkapkan apabila jari saya tidak berhenti untuk 'scroll newsfeed' di Facebook. Sebelum ni jarang bagi saya buka F...
Add a comment...

Post has attachment
Chenta Ghazzah
8 Julai 2014 |  Perang 10 Ramadan Seluruh dunia dikejutkan dengan peperangan yang meletus antara Ghazzah dan 'Israel'. Tiada kata yang mampu diungkapkan apabila jari saya tidak berhenti untuk 'scroll newsfeed' di Facebook. Sebelum ni jarang bagi saya buka F...
Add a comment...

Post has attachment
Kuasa Sebuah Doa
Alhamdulillah baru-baru ni berpeluang mendengar tazkirah daripada seorang ustaz. Dalam perkongsian tersebut, beliau berkongsi sebuah hadis yang menyebut tentang 3 perkara yang tetap kekal setelah kita mati iaitu; ilmu yang bermanfaat yang diajarkan kepada o...
Add a comment...

Post has attachment
Resepi Dai'e : Mee Goreng Basah RH
Bahan-bahan: Mee kuning Bawang putih Bawang merah Cili kisar Sos tiram Sos cili Sos tomato Sos kicap Buah tomato Sayur sawi Sayur taugeh Tauhu Sotong Udang Bebola ikan Fishcake Cili merah Cara memasak: Mulakan dengan basmalah dan selawat ke atas Rasulullah ...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded