Profile cover photo
Profile photo
MAT NOR
152 followers
152 followers
About
Posts

Post has attachment
Public
BLACKLIST DAN CCRIS PTPTN
Saper yang ada PTPTN mesti ada yang nama telah disenarai hitamkan dan CCRIS akibat PTPTN kan. Mungkin ramai yang tidak dapat ke luar negara, membuat pinjaman baru akibat blacklist dan CCRIS. Bagi peminjam yang masih belum membuat Ujrah bolehlah reschedule t...
Add a comment...

Post has attachment
Public
11.11.2017 LAZADA
Baru-baru ni Lazada buat jual 11.11.2017 online revolution. Sempatlah grab offer guna voucher. Nasib baik tengok TV3 masa berita. Ada voucher Lazada dipaparkan di screen TV. Voucher TV3LAZADA. Saja2 try add on chart dan guna voucher tu less 30% @ maksimum R...
Add a comment...

Post has attachment
Public
Pelepasan Gadaian
Aku telah membuat penyelesaian awal pinjaman rumah menggunakan KWSP pada 11/05/2017. Wife aku pun turut sama bantu aku. Harapkan aku memang tak cukup buat penyelesaian awal. KWSP luluskan permohanan dan membayar terus ke Affin bank bagi pengeluaran wife aku...
Add a comment...

Post has attachment
Public
Tutup Maybank ASB 2017
Kawan saya tutup loan ASB Maybank RM 50,000.00. Dia amik loan ASB pada 2015, start membayar loan April 2015. Pada 24/08/2017, dia tutup loan ASB. Sebab tutup untuk drop Commitment dan perlukan cash money untuk menampung keperluannya. Ekonomi sekarang ni sus...
Add a comment...

Post has attachment
Public
Review Diapers
Sejak ada baby ni macam-macam jenama diapers telah dipakai oleh baby kami. Baby kami sekarang dah umur 1 tahun 3 bulan++.  Dari diapers newborn sampailah diapers M telah dipakai buang. Berpek-peklah jugak sejak lahir sampailah sekarang dan akan datang sehin...
Add a comment...

Post has attachment
Public
Makluman Terkini Pengeluaran KWSP Akaun 2 Untuk Bayaran Semula PTPTN
Tuan / Puan, Untuk makluman Mulai 21 Julai 2017, ahli-ahli Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) boleh menyelesaikan baki pinjaman pendidikan mereka menggunakan simpanan Akaun 2 di bawah Skim Pengeluaran Pendidikan tanpa had. Penambahbaikan ini akan menggan...
Add a comment...

Post has attachment
Public
Mood Jimat di Hari Raya
Sekarang ni masa untuk berjimat. Sekarang masih bulan Ramadan, tak lama lagi hari raya. Hari raya ni banyak duit nak guna. Nak beli baju raya, kuih raya, duit raya dan sebagainya. Jadi dengan mood berjimat, kami mencari alternatif macam mana nak berjimat. T...
Add a comment...

Post has attachment
Public
0154821 Who are You
Minggu ini aku sering menerima panggilan dari no 0154821. Makhluk asing mana yang buat panggilan, ada yang aku ignorekan dan ada yang aku pick up just nak tahu apa sebab dorang call with difference number, bila aku pick up keep silent. Why call me.  First 7...
Add a comment...

Post has attachment
Public
Aku ‘suri rumah’ atau ‘Mr. Mama’
Bulan lepas aku masih bekerja, bulan ni aku  menjadi ‘suri rumah’ sepenuh masa dan  babysitter pada baby berusia 11 bulan. S ukar untuk mengikis pandangan-pandangan klise seperti ‘dayus’, ‘queen control’, dan pelbagai lagi gelaran, apabila menyaksikan lelak...
Add a comment...

Post has attachment
JOM TUTUP ASB
Dividend Asb makin lama makin menurun. Mungkin disebabkan falter ekonomi tahun ni, bagaimana tahun-tahun akan datang. Adakah PNB berjaya mengukuhkan prestasi pelaburan dan keuntungan. Bagi penafsir ekonomi bolehlah membuat jangkaan. Bagi aku yang bukan ahli...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded