Profile cover photo
Profile photo
Ben Bender
1,265 followers -
No art, just pics. No photographs, just snapshots. Best seen in Google Chrome.
No art, just pics. No photographs, just snapshots. Best seen in Google Chrome.

1,265 followers
About
Ben's interests
View all
Ben's posts

Post has attachment
Het Aardhuis op de Aardmansberg in Hoog Soeren is gebouwd in 1861 door koning Willem III als jachtchalet voor bijeenkomsten met militaire autoriteiten en voor de jacht. Het is nu in gebruik als museum en een paar maanden per jaar geopend voor publiek.

Post has attachment
Ik loop wat achter met het plaatsen van de kleffe kiek van de camera omdat ik vaak meteen vanaf lokatie de kiekjes van mijn smartphone upload. Hier de foto's van een koud en winderig bezoek aan het fraaie en spannende Geofort Herwijnen afgelopen maart. Er is van alles te zien en te doen en te leren voor iedereen zowel binnen als buiten.

Post has attachment
Op 8 april jl. ging ik naar Amsterdam en daar verheugde ik me zo erg op de lunch met speenvarken en Peking-eend dat ik mijn camera pardoes op straat liet vallen op de Wallen en mijn 10-24mm objectief van €999,- afbrak en bijna in de gracht rolde en net op tijd werd gered door een Engelse toerist. Geniet dus van de laatste foto's gemaakt met mijn lievelings objectief.... en ja, het speenvarken en de Peking-eend waren verrukkelijk lekkerrrrrrrrrrr. #EindGoedAlGoed

Post has attachment
Een klompenpad bewandelen zonder klompen, ja het mag echt! Rondje Erichem en de Oranjestad Buren waar men zich al klaar maakt voor Koningsdag. Het klompenpad gaat langs frisgroene velden, vers geploegde akkers en fleurige fruitgaarden en op een gegeven moment loop je door een wijngaard.
En dat alles met dramatisch mooie luchten...

Post has attachment
De allerlaatste uurtjes op Malta: de middeleeuwse verdedigingswerken zijn echt enorm, de stad wordt verdedigd door middel van zware hoge muren en door vele forten in de 9 natuurlijke omringende baaien. In de haven van de hoofdstad is een regatta tussen kleine vissersbootjes die door 2 roeiers worden aangedreven.

Malta is zeker een bezoekje waard als je van historie en cultuur kan genieten, maar houd er rekening mee dat je hier niet voor de rust komt. Het is een klein eiland met veel te veel inwoners en ontzettend veel autoverkeer.

Post has attachment
Op de laatste dag op Malta bezoeken we met Linda (reisbegeleidster) en haar echtgenoot o.a. Dingli, het hoogste punt van Malta met een klif van 250 meter boven de zeespiegel.

In de rotsbodem bij Siggiewi zijn evenwijdige geulen uitgesleten. ogenschijnlijk zijn het karrensporen. Een aantal lopen ook recht de zee in, hetgeen wijst op een hoge ouderdom, omdat de zeespiegel destijds veel lager was. Ook elders op Malta en Gozo zijn deze sporen te vinden. De nabij gelegen ondergrondse grotten hebben tot 1850 nog 35 gezinnen gewoond totdat ze door de Engelsen gedwongen werden in huizen te gaan wonen.

Post has attachment
Werk in uitvoering aan de Keesomstraat in Ede. De grauwe saaie betonnen wanden van de spoortunnel worden eindelijk eens onderhanden genomen door graffitikunstenaars. Nu maar hopen dat de irritante amateurtjes het respect kunnen opbrengen om er niet hun kinderachtige tags overheen te spuiten.

Post has attachment
Op de laatste dag op Malta stond eigenlijk een uitgebreide boottocht rond het eiland en het spotten van Noord-Afrikaanse bootvluchtelingen op het programma. Maar de reisorganisatie was vergeten dat het seizoen voor de verschillende rederijen pas op 1 april begint. Linda, de Nederlandse reisbegeleidster getrouwd met een Maltezer en al 20 jaar woonachtig in Mqabba improviseerde een heel mooi alternatief. Eerst bij haar thuis kijken naar de antieke opknapbus van haar echtgenoot die buschauffeur is bij het openbaar vervoer en daarna samen met haar dochter en echtgenoot een wandeling in de velden rond haar woonplaats en de kliffen van Dingli.

Na een week drukte en getoeter is een eenvoudige wandeling door de velden met Maltezer piepers echt een verademing.

Post has attachment
Na de schitterende tuinen van Palazzio Parisio een bezoek aan de botanische tuinen naast het presidentiële paleis in Attard maar ik heb al te veel moois gezien dus de gekunstelde botanische tuinen word niet meer als interessant ervaren. Jammer dat nu net die dag het presidentiële paleis niet open was voor bezoekers vanwege een staatsbezoek.

Post has attachment
Palazzo Parisio werd in 1733 gebouwd als jachtslot en in 1898 in gebruik genomen als zomerpaleis door Marquis Scicluna voor de som van £1500. In 1900 begonnen de werkzaamheden om het paleis en de tuinen te verfraaien zoals het er nu uitziet. Kijk en vergaap je aan de rijkdom en grandeur uit vervlogen tijden.
Wait while more posts are being loaded