Profile cover photo
Profile photo
Spitalul Clinicco
8 followers
8 followers
About
Spitalul Clinicco's posts

Post has attachment
Peste 12 mii de pacienți externați, 15 mii de examinări paraclinice, 13.000 de consultații, 1200 de operații pe cord deschis, peste 10.000 de coronarografii, 3500 implanturi de stent, peste 1500 de dispozitive implantabile: acesta este bilanțul a 7 ani de activitate medicală privată la Brașov a Spitalului de Cardiologie Clinicco.

http://www.clinicco.ro/blog/spitalul-de-cadiologie-clinicco-implineste-7-ani-de-activitate-medicala

Post has attachment
Despre electrocardiograma si testul de efort EKG, doua investigatii de rutina realizate in clinica noastra. Mai mule detalii despre cum se desfasoara aceste investigatii si ce informatii ne ofera ele aflam de la doamna doctor Dana Lazar, medic specialist cardiolog, Clinicco Brasov. 
http://www.clinicco.ro/blog/despre-electrocardiograma-si-test-de-efort-ekg-cu-dr-dana-corina-lazar-clinicco-brasov 

Post has attachment
Resincronizarea cardiaca este o metoda ce a revolutionat terapia unor bolnavi aflati intr-o situatie disperata: insuficienta cardiaca avansata, care nu raspunde la medicatia corecta. Pentru acestia nu mai exista decat o singura perspectiva: transplantul cardiac.

Dar numarul limitat de donatori, restrictiile legate de patologia conexa si de varsta fac iluzorie posibilitatea de a rezolva problema pe aceasta cale.

Din fericire, metoda resincronizarii cardiace poate nu doar sa amelioreze/inlature acuzele acestor bolnavi, sa reduca mortalitatea cu circa 40% (imens pentru situatia data) dar si sa creasca forta de contractie a inimii si sa duca la anularea nevoii de transplant cardiac, printr-o procedura infinit mai simpla si mai ieftina.

Caror pacienti le este indicata procedura de resincronizare cardiaca?http://www.clinicco.ro/blog/sisteme-de-resincronizare-cardiaca 

Post has attachment
Ce este infarctul miocardic acut?
Care sunt simptomele cele mai comune? Cand se poate confunda un infarct cu un atac de panica sau cu o problema abdominala? Ce este de facut? Aflati totul dintr-un interviu foarte detaliat si complet cu domnul doctor Mihai Ursu, medic primar cardiolog, Sef sectie Cardiologie Interventionala, Clinicco Brasov
http://www.clinicco.ro/blog/cum-prevenim-infarctul-miocardic-interviu-cu-dr-mihai-ursu 

Post has attachment

Post has attachment
Bolnavilor coronarieni li se recomanda un stil de viata prin care sa corecteze factorii de risc ai bolilor cardiovasculare, printre care se numara si fumatul, sedentarismul, stresul, obezitatea.

In privinta regimului alimentar, exista o serie de recomandari pe care pacientii cardiaci ar fi indicat sa le urmeze: http://www.clinicco.ro/blog/reguli-in-alimentatia-pacientilor-coronarieni 

Post has attachment
Ștefan Vodă, 77 ani, a venit astazi la spitalul nostru, la primul control dupa ce i s-a implantat un stimulator cardiac, in luna decembrie 2015, si a dorit sa ne multumeasca. Iata ce ne-a spus:
“Am lucrat 2 ani în Germania si numai acolo am mai vazut spital ca la dumneavoastra. Am avut niste probleme de sanatate si am ajuns la spital si tot asa de planificat a fost totul, prompt, functiona ceas. Aici mi-a placut foarte mult perfectiunea de a te planifica, de a te suna acasa ca sa te programeze, sa te anunte, iar cat am stat internat m-a impresionat foarte tare felul in care domnul doctor Sorin Micu mi-a dat incredere, pregatirea medicilor, curatenia, disciplina, respectul, profesionalismul. Mai mult, vreau sa va spun ca nu am platit nimic in plus fata de ce mi s-a spus initial, totul a fost corect si transparent, asa cum mi s-a spus inainte de internare. Ati facut o treaba foarte buna! Nici nevasta-mea nu se ocupa de mine asa cum v-ati ocupat aici de mine, e totul atat de curat, de perfect!
O să fac o hartie catre televiziuni, pentru ca merita vazut ce e în spital aici. Ar trebui sa vina sa vada si sa dea exemplu de cum trebuie să arate si sa functioneze un spital!”
http://www.clinicco.ro/blog/m-a-impresionat-foarte-tare-felul-in-care-domnul-dr-sorin-micu-mi-a-dat-incredere 

Post has attachment
Chirurgia valvulara are rolul de a corecta defectele aparute la nivelul valvelor cardiace. Exista patru valve
in interiorul inimii (aortica, mitrala, pulmonara si tricuspida), care au rolul de a permite trecerea sangelui in
interiorul inimii intr-un singur sens.
Alegerea utilizarii unei proteze mecanice sau biologice depinde de criterii bine stabilite.
Valvele mecanice se recomanda la pacientii tineri ( cu varsta pina la la 65-70 de ani), cu speranta de
viata indelungata, fara contraindicatii la tratament anticoagulant. Datorita caracteristicilor de
constructie a valvei, acestea au o durata de viata nedeterminata, nefiind necesara inlocuirea acestora
in absenta complicatiilor si in cazul in care pacientul respecta cu strictete un tratament de intretinere
corect.
Valvele biologice sunt indicate in general pacientilor varstnici (peste 65 de ani) la care sunt in mod
particular avantajoase din doua motive: nu necesita tratament anticoagulant pe termen lung si la
varstnici durabilitatea acestor valve este foarte buna. De asemenea valvele bilogice pot fi recomandate
femeilor tinere care doresc sa aiba copii (tratamentul anticoagulant oral care este obligatoriu la pacientii
purtatori de valve mecanice poarta un risc important de producere a malformatiilor congenitale la fat),
in conditiile in care pacienta isi asuma faptul ca o astfel de valva va trebui inlocuita intr-un viitor mai
mult sau mai putin apropiat, si pacientilor cu contraindicatii la tratamentul anticoagulant.
http://www.clinicco.ro/blog/chirurgia-valvulara-plastie-mitrala-si-protezare-aortica 

Post has attachment
Este cunoscut faptul că sărbătorile de iarnă aduc, pe lângă bucurie şi clipe de relaxare alături de cei dragi, şi acumulare de kilograme din cauza consumului alimentelor preparate în stil tradiţional (alimente de origine animală în principal, bogate în calorii (o săptămâna de excese culinare de 3000-5000 de calorii duce la acumularea de 3-5 kg) şi întreruperea activităţii fizice (stat mai mult la televizor, pe scaun în jurul mesei împreună cu familia sau prietenii). Împreună cu creşterea ponderală apare şi senzaţia de prea plin şi o stare de oboseală aparent inexplicabilă, având în vedere perioada de vacanţă pe care o traversăm. Pentru a scăpa de aceste neplăceri este necesar să acţionăm pe două direcţii: modificarea stilului de alimentaţie și reluarea activităţii fizice.
Dr. Ioana Prahoveanu, medic specialist recuperare medicală – balneofizioterapie la Spitalul de Cardiologie Clinicco: “în ceea ce priveşte dieta, este bine de reţinut că nu trebuie să ne înfometăm pentru a slabi (s-a constatat că o dietă sub 1000 de calorii pe zi încetineşte metabolismul), că se pot lua 3 mese pe zi şi două gustări între mese, la ore fixe, masa cea mai copioasă fiind recomandată a fi cea de dimineaţă când arderile metabolice sunt mai intense. Se va evita folosirea prăjirii alimentelor- preferabil să se gătească prin coacere sau la abur. Dimineaţa se poate începe cu o cană de ceai cald cu puţină lămâie. Fructele se pot consuma în cantitate mai mică, la 1-2 ore înainte sau după masă, dar până în ora 15. Este de evitat consumul la masa de seară de carbohidraţi de genul orez, pâine, paste, mămăligă. Cina trebuie să conţină o carne slabă (pui sau pește slab) cu o garnitură din salată de sezon. Seara, după ora 18 este bine să nu mai mâncăm deoarece tot ce consumăm ca aliment în combinaţie cu odihna de noapte va duce la creştere în greutate. Important este ce şi cât mâncăm (se reduc porţiile la jumătate), iar apoi câtă activitate fizică depunem “
În ceea ce priveşte mişcarea, se ştie că este cea mai eficientă metodă de ardere a caloriilor, în combinaţie cu o dietă corespunzătoare dând rezultate foarte bune în procesul scăderii în greutate.
“Activitatea fizică- mişcarea, trebuie să ţină cont de gradul de antrenament al persoanei, de activităţile zilnice pe care le desfăşura anterior şi de obiectivele pe care le are persoana respectivă. Important de reţinut este că revenirea la activitatea fizică se va face gradat, nu brusc, cu un ritm şi intensitate uşoare- medii, poate sub cele la care era antrenată persoana înaintea sărbătorilor, şi se vor creşte progresiv în funcţie de modul de răspuns al organismului. Studiile au arătat că plimbări în aer liber, mişcare susţinută la intensitate moderată, în care sunt arse 90-110 calorii, reduc riscul de mortalitate prematură cu 15-30%. Şi tot studiile au arătat că după 20-30 minute celulele grase- adipocitele încep să îşi mobilizeze depozitele grase. Se poate practica orice tip de mişcare, atât la domiciliu, la sala de sport şi în aer liber, ţinând cont de condiţia fizică a fiecăruia pentru a evita din prea mult zel efectul de supraantrenament cu repercusiuni negative asupra organismului, mai ales la cei vârstnici. În aer liber se pot face plimbări de cca 30 min în ritm uşor- moderat, alergări- cu viteză moderată de cca 9 km/h, patinaj, ski, pe teren acoperit - tenis, volei, baschet, ciclism pe bicicletă statică (cca 1 ora în regim de 10-12 km/h), înot la bazin (cca 45 min în ritm propriu”, spune Dr. Ioana Prahoveanu, medic specialist recuperare medicală – balneofizioterapie la Spitalul de Cardiologie Clinicco.

http://www.brasovultau.ro/articol/stiri/sfatul-cardiologului-dieta-si-miscare.html 

Post has attachment
Dr Cristian Stanescu, medic specialist anestezie terapie intensiva ne vorbeste despre anestezia in chirurgia cardiovasculara. In cadrul Spitalului de cardiologie CLINICCO Brasov (www.clinicco.ro) se efectueaza interventii chirurgicale cardiovasculare (operatii de inlocuire de valve, operatii de by-pass aortocoronarian), operatii foarte dificile din punct de vedere anestezico-chirurgical, care necesita o pregatire foarte buna a pacientului, inainte de operatie, in timpul operatiei si in post-operator. Mai multe detalii in materialul video.
Wait while more posts are being loaded