Profile cover photo
Profile photo
Paul Stan
292 followers
292 followers
About
Posts

Post has attachment
Disprețuit, umilit, batjocorit, ignorat, poporul român este invocat de către aleșii săi doar atunci când aceștia au interese directe și se folosesc de numele poporului pentru a și le concretiza. Cea mai mare atenție acordată de către politicieni poporului este atunci când îi doresc cu ardoare votul și îl mint, îi promit câte în lună și stele, numai ca să primească ștampila aleșilor, vot care-i fac ulterior mai presus de toate.

Sloganul ”Poporul suveran!” este o frecție la un picior de lemn, desuetă, depășită de mult timp. A murit! Acum, aleșii neamului românesc au lansat propriul slogan din înaltul scaunelor parlamentare, dovedind și afișând o ”inteligență” proprie vremurilor pe care le trăim, ”Mai lăsați-ne cu poporul!” Noul slogan aruncat din cel mai înalt for democratic al României, Parlamentul, arată clar cine face legile în această țară, fiind acompaniat de alt slogan la modă, lansat de la aceeași tribună, ”Pentru că putem!”


Nici o justificare, nici o bună intenție, nici o explicație politică nu poate susține spectacolul jalnic din Parlamentul devenit o rușine națională, unde majoritatea aleșilor își fac de cap ca pe propria moșie. Pare că Legislativul a fost luat pe persoană fizică de un partid sau altul, sub pretextul că majoritatea votantă a cetățenilor justifică prezența la putere a aleșilor actuali. Și țara parcă a fost luată pe persoană fizică!
Add a comment...

Post has attachment
Poporul român pare că ajuns ca proasta satului, tăvălită și batjocorită permanent de parlamentarii aleși democratic, de același popor. Umiliți continuu, disprețuiți și scuipați în față, cetățenii onești ai acestei țări ajunsă la cheremul unora, ar putea să se ridice și să dovedească cine are cu adevărat puterea în România.

Există o soluție radicală, a cărei eficiență încă nu a fost dovedită în țara noastră, pentru că nu a pus-o nimeni în practică.

Dar, românii nu aleg soluțiile radicale decât atunci când le ajunge cuțitul la os și nu mai suportă! Cum a fost în decembrie 1989 sau în ianuarie 2017. După cum au mers lucrurile în anul 2018, când mii de români au fost reprimați cu forța, tratați cu gaze, tunuri de apă și bastoane, pe de o parte, batjocoriți și umiliți de o putere politică iresponsabilă, pe de altă parte, situația pare să devină din nou insuportabilă pentru poporul român.
Add a comment...

Post has attachment
Să punem ”Circul” la muncă
Cuțitul la os Poporul român pare că ajuns ca proasta satului, tăvălită
și batjocorită permanent de parlamentarii aleși democratic, de același popor.
Umiliți continuu, disprețuiți și scuipați în față, cetățenii onești ai acestei
țări ajunsă la cheremul unora...
Add a comment...

Post has attachment
Urmașii românilor, peste o sută de ani, ar putea fi interesați și de tradiționala cultură a ciolanului, despre sfânta șpagă și împământenita hidră a corupției. Dar ca să fiu corect, trebuie să pun ciolanul și fasolea împreună sau invers. Cultură care s-a dezvoltat mai ales în zona ciolanului, ca un mod de parvenitism, de înavuțire, de urcare pe scara demnităților înalte. În România noastră seculară, în special în ultimele decenii de democrație originală, ciolanul a fost prioritatea zero pentru o parte a românilor, în timp ce pentru cealaltă, majoritatea pauperă a populației, fasolea a fost unul dintre alimentele de bază care le-au asigurat supraviețuirea amărăștenilor.

Din când în când, deținătorii ciolanelor mai aruncă niște oase de ros pe lângă fasolea la cazan, mulțimilor flămânde și neroade, în special de Ziua Națională a României, fapte de mare caracter, care demonstrează grija conducătorilor față de popor. În timp, ciolanele țării au fost tot mai bine hărtănite și apărate de cei care au pus labele pe ele, iar fasolea săracilor tot mai scumpă, aproape inaccesibilă, adusă din import și dată la prețuri tot mai piperate pentru buzunarele goale ale flămânzilor.

Unde în lume, de ziua națională a unei țări sau alta, se mai creează o emoție atât de puternică, unde tradiția ciolanului este mai puternică și mai cultivată decât în țara noastră? Ar putea fi scrisă o carte de filozofie a ciolanului, cât de important este, ce putere are și ce bătălii se dau pentru ciolanul din România. Pentru un neavizat, necunoscut și chiar pentru urmașii noștri de peste o sută de ani, cultura ciolanului de astăzi poate fi lucru uimitor. Are putere absolută! Face legea!
Add a comment...

Post has attachment
În ciuda faptului că românilor li se omoară porcii, ciolanele fac legea


Indiferent ce se va întâmpla peste o sută de ani, istoria va consemna că am avut o importantă și extraordinară cultură tradițională, cu care puține țări se pot lăuda. Și despre care am putea spune cu mândrie națională că am fost printre fruntașii mapamondului. Chiar dacă în zona noastră est-europeană am avut o concurență acerbă de-a lungul timpului, din partea țărilor vecine și prietene.

Ce ar putea consemna istoria noastră peste încă 100 de ani, atunci când România noastră, dacă nu o fură nimeni cu totul sau nu o dăm gratis altora care o râvnesc, ar împlini un Bicentenar? Ce ar afla nepoții și strănepoții noștri despre spațiul geografic carpato-danubiano-pontic, dacă ar dori să privească o serie de poze document, care să prezinte peste timp realitatea de la 1 decembrie 2018?

Probabil că arhiva ar fi una de-a dreptul uimitoare, dacă s-ar prezenta realitățile de astăzi, cuprinzând lucruri de-a dreptul incredibile, triste, cutremurătoare, cum ar fi știrile despre copiii morți cu zile în spitale, despre copiii morți de foame, despre țărani ieșiți cu furci și topoare să-și apere porcii din bătătură, despre o instituție militarizată, care la comandă politică, își bate și gazează propriul popor, despre violatori și infractori scăpați din pușcărie, recidiviști, despre politicieni condamnați penal, făcând și desfăcând legile țării!
Add a comment...

Post has attachment
Cea mai profitabilă cultură a puterii
În ciuda faptului că românilor li se omoară porcii,
ciolanele fac legea Indiferent ce se va întâmpla peste o sută de ani, istoria
va consemna că am avut o importantă și extraordinară cultură tradițională, cu
care puține țări se pot lăuda. Și despre care am ...
Add a comment...

Post has attachment
În anul Centenarului, ”Doreii” sunt peste tot, în politică, în administrație, în economie, în societate, oriunde și fac ce știu ei mai bine. Nu doar distrug, fură, fac lucruri de mântuială!

Cum e posibil ca un consiliu local, cel al orașului Orșova de exemplu, să refuze dotarea spitalului local cu ambulanțe noi, în condițiile în care nu trebuiau să dea nici un ban de la buget?!!! Cum e posibil să comanzi sute de autobuze în Turcia, unele lungi, cu burduf , pentru un trafic infernal în București, iar primele livrate să nu aibă un scaun al șoferului din care acesta să poată conduce în siguranță?!!! Cum e posibil să faci grevă la metrou, doar pentru creșteri salariale cu 42%, să paralizezi orașul, activitatea agenților economici, să blochezi accesul la spitale, școli, la locul de muncă, în loc să faci tot posibilul pentru rezolvarea problemelor importante ale Metrorex?!!! Cum e posibil să tai fonduri de la spitale și să le dai la catedrală?!!!

Ultima trăznaie auzită în țara Absurdistanului, la 100 de ani de la crearea României Mari, să organizezi o chermeză politică în Palatul Regal, în sala tronului, acolo unde anul trecut era depus sicriul cu ultimul monarh al României, Regele Mihai?!!! Ca să-i impresionezi pe oficialii europeni, să demonstrezi că ești în stare să gestionezi Uniunea Europeană de la anul!

În ultimii 30 de ani, România a pierdut masiv și continuă să piardă în plan economic uriașe oportunități, investiții care nu i-au interesat pe efemerii politicieni care s-au perindat în fruntea țării. Mai rău, nici acum, în ciuda aparențelor și promisiunilor permanente, fără număr, ale guvernanților zilei, nu se manifestă un interes concret pentru atragerea investițiilor masive și importante. Ba, dimpotrivă parcă se face totul ca investițiile în economie să fie omorâte și descurajate încă din fașă!
România este o țară de coșmar
România este o țară de coșmar
paulstan-jurnalechidistant.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
România este o țară de coșmar
România este o țară de coșmar
paulstan-jurnalechidistant.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
România este o țară de coșmar
După 100 de ani, dăm tot mai mult, ca proștii, în gropi!   În
privința infrastructurii în transporturi, fie că vorbim de infrastructura
rutieră,   feroviară sau pe apă, suntem la
pământ. Tot vorbim de autostrăzi, dar suntem vai mama noastră la acest capitol...
România este o țară de coșmar
România este o țară de coșmar
paulstan-jurnalechidistant.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Guvernul României prin Vasilica sa, ține cu tot dinadinsul să scoată în evidență realitatea în care ne aflăm. În loc să analizeze cu luciditate, cu logică nepartizană, cu îngrijorare aspectele negative transmise de UE în raportul MCV pe 2018, și să găsească soluții la problemele existente, șefa guvernului se rățoiește cu ură către europenii care solicită întărirea democrației și respectarea statului de drept în țara noastră. În locul dialogului și al cooperării, guvernanții adoptă retorica urii și a neamestecului Uniunii Europene în treburile interne ale țării noastre! Parcă trăim o obscenitate hilară a istoriei contemporane, scrisă cu îndârjire de aleșii poporului.

În plin război al claselor politice, nici o tabără internă nu-și dorește dialogul, nu-și dorește dezbaterea de idei și valori, nu-și dorește armistițiul și cu atât mai puțin pacea. Fiecare tabără vrea doar puterea, fără alte compromisuri. Pe acest fond, falia dintre clasele politice, mai noi sau mai vechi, și restul românilor votanți și nu numai se transformă într-o prăpastie de netrecut.

Tocmai acum când toată suflarea românească, indiferent unde ar trăi pe mapamond, ar trebui să lase orice vrajbă deoparte, să învețe din trecutul istoric, din greșeli și mai ales fapte mărețe, al înaintașilor care au făurit și întreținut România celor 100 de ani. Acum, mai mult ca niciodată, ar trebui ca toți românii să-și dea mâna, să se unească și să pornească pe calea unui alt Centenar, care să asigure continuitatea, să perpetueze valorile și să deschidă calea spre un viitor demn și prosper pentru toată națiunea românească.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded