Profile cover photo
Profile photo
Yvonne Östman
1,852 followers -
Trädgårdstant, gift med Lennart, fyrabarnsmor, egen företagare.
Trädgårdstant, gift med Lennart, fyrabarnsmor, egen företagare.

1,852 followers
About
Yvonne's posts

Har roat mig med att sitta och kolla statistik, både för mina två bloggar och för nya albumet. Kan se att rätt många har lyssnat och läst, ljudboksversionen av "Huset som brann" är till exempel flitigt nedladdad, vilket känns väldigt glädjande. :)

En stor skillnad från hur det var för några år sedan är dock att ingen längre kommenterar på bloggarna, feedbacken har på det viset minskat, och jag inser att jag nog också själv har ändrat mitt beteende i det avseendet. Kommenterar jag så gör jag det på sociala medier, inte direkt på en blogg.
Hur gör du?

Post has shared content
Jag håller på att fundera över små videos för House of Yvonne. Dels information om företaget och de kläder jag syr, så klart, men också exempelvis sytips och idéer som skulle kunna vara till nytta för dig och andra.
Vad skulle du vilja veta mer om?
Photo

Varje fredag kväll vid ungefär den här tiden (kvart i nio) drabbas jag av "undrar-om-ungarna-tänker-gå-och-lägga-sig-någon-gång-så-att-jag-får-sova"-syndromet. Det var enklare att vara kvällstrött tant när de var små och somnade klockan åtta. 😴


Post has shared content
Jag är inte bara sömmerska utan också trädgårdsutbildad, även om jag de senaste åren inte har marknadsfört mina kunskaper. Nu har jag i alla fall gjort en sida om just trädgård, där du hittar mer info om vad jag kan hjälpa till med.


Post has attachment
Det här med att vara småföretagare är lite som att vara mamma - "hattarna" är många och det gäller att kunna byta snabbt. Igår var jag copywriter, sömmerska och städerska (på jobbet), idag är jag kamrer, copywriter, webansvarig och marknadsförare - och såklart städerska igen då. :)

Photo

Post has attachment
2015 började jag spela in.
Nu ligger äntligen det där albumet jag hållit på med i ett par år ute på iTunes/Apple music! Det här är sånger som ligger nära mitt hjärta och som jag under flera år ofta har sjungit i gudstjänster och andra sammanhang.

Åtta sånger blev det, sex av dem skrivna av amerikanska Sally de Ford, en av Jean Sibelius och en av Edward Brown. Texterna är översatta till svenska av mig.

Musikerna är Patrik Norman, piano, Johan Dereborn, bas och Thomas von Wachenfeldt, violin och viola. Inspelningen är så klart gjord i Johans fantastiska studio. Håll till godo!

Jag uppdaterar med länkar till Spotify och de andra när jag får dem, för er som inte är äppleägare.

Jag hade ett samtal tidigare om varför det tar så lång tid att bli fri från tröttheten när man gått i väggen. Ungefär så här kan det vara:
Om jag har en vattenslang ansluten till en brunn som är full med vatten, så kan jag reglera trycket när jag vattnar och låta det komma mycket eller lite vatten efter behov. Om brunnen däremot är i stort sett tom och det vatten som sipprar in just då är vad jag har att använda så kan jag inte reglera - allt som kommer in måste ut direkt och brunnen förblir tom.

När alla gränser har passerats och kraftreserverna i en människa är slut så är hon som den tomma brunnen - nattvilan, som tidigare räckte som återhämtning, räcker bara till en tunn sipprande rännil av kraft för dagen och det finns inget utrymme för att anpassa kraftuttaget efter behov. Det tar tid, lång tid, att fylla brunnen igen, och så länge du fortsätter att låta vattnet sippra ut i samma takt som det kommer in så byggs inga reserver upp.

Liksom brunnen behöver få stå orörd tills vattnet fyllts upp efter torkan behöver du fyllas på länge när dina kraftreserver tagit slut. Det är alldeles logiskt och egentligen självklart, men ack så svårt att acceptera när man är där och bara vill tillbaka till sitt gamla jag, det som orkade.


Post has shared content

Det blev en väldigt stillsam julhelg i år, på grund av magsjukan, större delen av den tillbringade jag i soffan. Tack och lov drabbades inte riktigt hela familjen, Lelle och femtonåringen höll ställningarna, så julgranen kom in, ett minimum av julmat fanns att tillgå och julklapparna delades ut i god ordning till ungarnas glädje.

Det enda jag egentligen saknade var möjligheten att delta i julens gudstjänster, varken midnattsmässa eller julotta blev det i år, det kändes tomt.

Post has attachment
Den kommande julhelgen varken sjunger eller predikar jag någonstans, så det här får bli min julhälsning till er. Med mig har jag de fantastiska musikerna Patrik Norman och Johan Dereborn. Håll till godo! 
Wait while more posts are being loaded