Profile cover photo
Profile photo
Drugtext
About
Posts

Post has attachment
Public
Drugtext.nl - Informatief over drugs, medicijnen en gezondheid klachten

Wat is de premenopauze?

De overgang wordt ook wel de premenopauze genoemd en is de eerste fase van de menopauze. Dit is de periode voordat je laatste menstruatie optreedt. De premenopauze is de fase per uitstek waarin je hormonen flink schommelen. In de premenopauze beginnen de eierstokken steeds minder vrouwelijke hormonen te produceren. Daarmee neemt de hoeveelheid oestrogeen in het lichaam langzamerhand af. Vooral naarmate je dichter bij de daadwerkelijke menopauze komt, zal je hier meer van gaan merken. De fase waarin je dichtbij de menopauze bent, wordt ook wel de peri-menopauze genoemd. De premenopauze kan tot 6 jaar duren. Sommige vragen merken in hun dertigste jaren al dat zij in de premenopauze terecht komen. Andere vrouwen komen pas in deze fase wanneer zij tegen de 50 jaar zijn. Niet alle vrouwen ervaren het begin van de overgang op dezelfde manier. Wat kun je allemaal merken in deze periode?

Hulp nodig om de overgang te overwinnen?

Lichamelijke verschijnselen

In het begin van de premenopauze kan je nog een regelmatige menstruatie hebben. Al naar gelang je dichter bij de menopauze komt, worden de veranderingen in je menstruatiepatroon duidelijker. De tussenpozen kunnen veranderen: zo kan de periode tussen twee menstruaties korter of juist langer worden. Hierbij kun je denken aan een menstruatie om de 25 dagen in plaats van om de 28 dagen. Ook kun je lichter of zwaarder ongesteld zijn dan je gewend bent. Meer bloedverlies is een veelvoorkomend verschijnsel. Een heftigere menstruatie kan ook betekenen dat je meer pijn ervaart. Het kan na verloop van tijd ook voorkomen dat je menstruatie uitblijft. Deze verschijnselen kunnen schrikken zijn, maar het hoort nou eenmaal bij de overgang en de premenopauze. Maak je je toch zorgen, dan kun je een afspraak maken bij de huisarts.

Premenopauze en opvliegers

Opvliegers, je hebt andere vrouwen er vast over horen praten. Maar nu krijg je er zelf mee te maken. Tijdens de overgang schommelen je hormonen. Door deze ontregeling krijgen ook de klieren in je hersenen verkeerde signalen. Één van deze klieren is de hypothalamus. Dit is een soort ‘thermostaat’ die de temperatuur in je lichaam regelt. Bij een opvlieger is deze ‘thermostaat’ en daarmee je lichaamstemperatuur ontregeld. Je lichaam wil vervolgens afkoelen, waardoor je gaat zweten. Opvliegers kunnen gedurende de hele dag voorkomen. Krijg je ’s nachts opvliegers, dan wordt dit ook wel nachtzweten genoemd.

Geestelijke klachten

Tijdens de premenopauze kun je stemmingswisselingen gaan ervaren. De kan is hierdoor groot dat je anders op situaties en mensen reageert. Vaak worden je reacties heftiger. Zo kun je sneller verdrietig, boos of angstig worden. De overgang kan ook voor veel vermoeidheid zorgen gedurende de dag. Als je moe bent, kun je meer prikkelbaar zijn. Dit werkt stemmingswisselingen in de hand. Als je je bewust bent van je stemmingswisselingen, kan dit zorgen voor een geruststelling. Misschien wist je niet waar deze stemmingswisselingen vandaan kwamen en had je hier een vervelend gevoel over. Het is echter heel normaal om stemmingswisselingen tijdens de premenopauze te ervaren. Heel veel vrouwen die in de premenopauze zijn ervaren dit. Het kan dan ook helpen om je stemming met anderen te bespreken. Zo kun je jezelf uiten en kom je erachter dat je zeker niet de enige bent.

Slank door de overgang gaan?

Bekijk deze video als je meer wilt leren over, overmatige transpireren:

Het bericht Premenopauze hoe herken je deze overgangsklachten? verscheen eerst op Reviews Expert.

Lees verder via deze link

Het bericht Premenopauze hoe herken je deze overgangsklachten? verscheen eerst op Drugtext.nl.
Add a comment...

Post has attachment
Public
https://ift.tt/2ELQ1Xn

Drugtext.nl - Informatief over drugs, medicijnen en gezondheid klachten

Juni is de maand waarin we speciaal de vaders in ons leven eren. June is ook 'Men's Health Month' – het perfecte moment om alle mannen waar we om geven te vieren, door gezonde keuzes en gedrag in levensstijl aan te moedigen. Ongeacht de leeftijd zijn er proactieve maatregelen die kunnen worden genomen om te zorgen voor welzijn en welzijn op de lange termijn voor de mannen om ons heen.

Throw out the Tobacco: Roken is een bekende oorzaak van erectiestoornissen bij mannen. Het draagt ​​ook bij aan oogaandoeningen, hartaandoeningen van kanker en diabetes. De levensduur van een roker is meestal tien jaar korter dan die van een niet-roker. Maar rokers die stoppen met hun 40e verjaardag kunnen verwachten dat ze bijna net zo lang leven als degenen die nooit de gewoonte hebben opgenomen. Stoppen voor de leeftijd van 55 kan herstellen tot 6 jaar. Tips om iemand te helpen stoppen, zijn lid worden van een steungroep, in plaats daarvan kauwgom kauwen, veel water drinken gedurende de dag en handen houden met een pen of tandenstoker. Gooi sigaretten weg en vermijd het roken van locaties en het roken van vrienden. Vind nieuwe hobby's of activiteiten, ga actief aan de slag en probeer te ontspannen met een diepe ademhaling wanneer stress binnen kruipt

Sleep Well & Move More : meer en meer onderzoek bewijst dat een gebrek aan slaap kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen , waaronder hart- en vaatziekten, diabetes, obesitas en depressie. Mannen hebben gemiddeld 7-9 uur slaap per nacht nodig. Bovendien moeten ze elke week minstens 2 ½ uur matige aerobe activiteit krijgen, inclusief spierversterkende oefeningen minimaal twee keer per week. Kleine dagelijkse stappen zijn net zo geldig als minder lange trainingen. Mannen die moeite hebben om in slaap te vallen, kunnen baat hebben bij het uitproberen van EnivaHealth Natural Sleep . Deze niet-verslavende, niet-bijwerkingen vloeibare formule helpt het lichaam voor te bereiden op slaap en helpt het tijdens de hele slaapcyclus in slaap te blijven. * Voor energie tijdens trainingen, moeten mannen proberen EnivaHealth UltraSHOT Healthy Energy – a natuurlijk supplement om het lichaam een ​​extra boost te geven zonder alle cafeïne, taurine, kunstmatige ingrediënten of suikers.

Eet gezond, blijf gezond : we hebben het allemaal al gehoord: fruit en groenten leveren de nodige vitamines en mineralen – en vooral antioxidanten – die nodig zijn om het lichaam op zijn best te laten presteren. Verse, biologische variëteiten zijn ideaal, maar als tijd, budget of drukke levensstijl het perfecte dieet niet mogelijk maakt, kunnen supplementen helpen. Een volledig vloeibare versie met veel antioxidanten, zoals EnivaHealth VIBE, kan deze voedingshiaten opvullen. Het vermogen om gezond DNA te ondersteunen is ook belangrijk voor mannen die mogelijk onder stress staan ​​of die fysieke problemen hebben. * Het elimineren van voedingsmiddelen en dranken met een hoog caloriegehalte, suiker, zouten, vetten en alcohol kan ook bijdragen aan gezondere resultaten.Stress- en monitorsignalen beheren : Stress kan soms een goede zaak zijn, maar voor het grootste deel een slechte zaak. Stress moet worden getemd zodat het niet leidt tot ongezonde gewoonten. De dag van tevoren plannen, minipauzes nemen voor diepe adem- of ontspanningsoefeningen en werken aan lichaamsbeweging om stress te verminderen, kunnen allemaal helpen. Wanneer stress het tol eist, hebben mannen de neiging om reguliere dokterscontroles te vermijden … geen goede zaak. Symptomen van pijn op de borst, kortademigheid, overmatige dorst of plassen of ernstige slaapproblemen zijn allemaal zaken die signaleren dat een bezoek op orde is.

Naarmate mannen ouder worden, zijn fluctuerende testosteronniveaus, dikke darmfunctie en hartprestaties gezondheidsfactoren die mannen moeten vooral regelmatig op de hoogte zijn van de monitor.

Referenties: https://ift.tt/1Pk0GrV, https://ift.tt/tWc42v,

* Deze verklaring is niet geëvalueerd door de Food and Drug Administration. Dit product is niet bedoeld om ziekten te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen. Bij EnivaHealth geloven we dat elk menselijk lichaam is ontworpen om gezond te zijn. Het werd ontworpen om energiek, slank, behendig en veerkrachtig te zijn bij genezing. Je bent gemaakt om een ​​overvloedig, gezond en levendig leven te leiden. EnivaHealth is er trots op pure vloeibare nutraceuticals te maken en te produceren zonder kunstmatige conserveermiddelen. Onze vloeibare supplementen zijn natuurlijke oplossingen om u te helpen voelen en er op uw best uit te zien.

Lees verder via deze link

Het bericht Vier de maand van de gezondheid van mannen enivacorp verscheen eerst op Drugtext.nl.
Add a comment...

Post has attachment
Public
https://ift.tt/2IW4rGW

Drugtext.nl - Informatief over drugs, medicijnen en gezondheid klachten

flickr.com/ photos / lynnfriedman / 8703242835

NIEUWE Aanbevelingen voor kankeronderzoek.

Om borstkanker te helpen diagnosticeren, stelt de American Cancer Society mammografie voor vanaf 45 jaar met jaarlijkse screening tot 54 jaar en vervolgens om de twee jaar na 54.

Om baarmoederhalskanker bij vrouwen en orofaryngeale kanker bij mannen te voorkomen, stelt ACS een vaccin met twee doses voor van HPV-vaccin beginnend met kinderen van negen tot 14 jaar oud. Patiënten die op de leeftijd van 15 (tot 26 jaar) het eerste HPV-vaccin krijgen, moeten het vaccinatieschema met drie doses blijven volgen.

Longkanker screening met een lage dosis CT-scan van de long moet worden uitgevoerd bij patiënten van 55 tot 74 jaar oud die huidige of ex-rokers zijn. Medicare heeft betrekking op longkanker screening met lage dosis CT-scan van de longen voor patiënten tot 77 jaar.

Er is geen aanbevolen eierstokkanker screening .

Voor baarmoederhalskanker, de screening hangt af van de leeftijd van de vrouw. Vrouwen tussen 21 en 29 moeten elke 3 jaar een pap hebben (zolang het normaal is). Vrouwen van 30 tot 65 jaar krijgen een uitstrijkje en dan kan hetzelfde monster ook op HPV worden getest. Als beide negatief zijn, gebeurt dit om de 5 jaar. Vrouwen van 66 jaar of ouder met drie of meer opeenvolgende negatieve uitstrijkjes of twee of meer opeenvolgende negatieve HPV- en pap-tests in de afgelopen 10 jaar moeten stoppen met screening op baarmoederhalskanker . Vrouwen die een totale baarmoederverwijdering hebben gehad om niet-kankerredenen hebben nooit een andere pap nodig.

Ik hoop dat dit helpt.

Over drlesliegreenberg

Ik oefen al meer dan 20 jaar als huisarts als zowel een opvoeder van artsen en clinicus. Van kleutertijd tot ouderen, ik verricht verloskunde en algemene geneeskunde. Ik hou van mijn carrière en ben gepassioneerd door mijn kennisgebied en mijn patiënten. Volg mij op Facebook op Leslie Md Greenberg Medical Disclaimer De inhoud van deze website is alleen bedoeld voor algemene informatieve doeleinden en is niet bedoeld als, en mag niet worden beschouwd als, een vervanging voor, professioneel medisch advies. Gebruik de informatie op deze website niet voor het diagnosticeren of behandelen van medische of gezondheidsproblemen. Als u een medisch probleem heeft of vermoedt, neem dan onmiddellijk contact op met uw professionele zorgaanbieder.

Dit bericht is geplaatst in Cancer, General Medicine – Adults, Uncategorized en tagged breast cancer, cancer, cervical cancer, Dr. Greenberg, Dr. Leslie Greenberg, Family Doctor, family physician, famiy medicine, HPV vaccine, mammogram, pap , Reno, Reno huisarts, University of Nevada, University of Nevada Family Medicine Residency Program, Universiteit van Nevada Reno School of Medicine, University of Nevada School of Medicine. Maak een bladwijzer van de permalink.

Meer Informatie

Het bericht NIEUW Aanbevelingen kanker screenen | Leslie Greenberg's Blog verscheen eerst op Drugtext.nl.
Flickr
Flickr
flickr.com
Add a comment...

Post has attachment
Public
Drugtext.nl - Informatief over drugs, medicijnen en gezondheid klachten

Sommige mensen die een aanvraag doen voor een invaliditeitsuitkering voor sociale zekerheid vragen zich af of ze nog in aanmerking komen als ze roken, drinken, drugs gebruiken of in de gevangenis zitten (of zijn). Hier bespreken we waar de sociale zekerheid naar kijkt om een ​​beslissing over een handicap te nemen.

Veel aanvragers roken en het kan uw bewering niet zo erg beïnvloeden. Als je handicap echter emfyseem of COPD is, of een andere ademhalingsstoornis die waarschijnlijk verband houdt met je rookgewoonte, zal de sociale zekerheid vragen of je hebt geprobeerd te stoppen. Degenen die de gewoonte hebben opgegeven of die drastisch hebben ingehaald op roken, hebben een veel betere kans om te worden goedgekeurd voor een handicap. Degenen die zich bewust zijn van de schadelijke effecten die roken heeft op hun lichaam, maar helemaal niet hebben bezuinigd, worden afgekeurd en kunnen hun claim worden ontkend tenzij er andere handicaps zijn.

Als het gaat om alcohol- en drugsverslavingen, sociale zekerheid heeft het systeem in het afgelopen decennium of zo compleet veranderd. Vroeger was er een lijst die toestond dat diegenen die verslaafd waren aan alcohol of drugs goedgekeurd werden, onder de redenering dat ze een oncontroleerbare verslaving hadden. De sociale zekerheid realiseerde zich echter dat deze ontvangers waarschijnlijk het geld van belastingbetalers of hun invaliditeitscontroles gebruikten om hun gewoonten aan te wakkeren. Dus de sociale zekerheid veranderde dingen. Nu, als wordt vastgesteld dat een aanvrager "enige materiële betrokkenheid" heeft met drugs of alcohol, worden ze geweigerd.

Dat gezegd hebbende, als een aanvrager een handicap heeft die mogelijk verband houdt met alcohol of drugs, maar het is twijfelachtig, is er nog steeds een kans om te worden goedgekeurd voor invaliditeit (bijvoorbeeld, leverfalen). Deze situaties zijn soms moeilijk te bewijzen, maar het gebeurt vrij vaak.

Als een aanvrager sociale voorzieningen voor arbeidsongeschiktheidsuitkeringen aanvraagt ​​terwijl hij in de gevangenis zit, zal deze waarschijnlijk niet van invloed zijn op zijn of haar handicap claim tenzij de periode van invaliditeit relatief de periode is dezelfde periode als de persoon in de gevangenis zat. Als een aanvrager bijvoorbeeld zegt dat hij drie jaar lang arbeidsongeschikt is geweest en een maand in de gevangenis heeft doorgebracht, zal de sociale zekerheid rekening houden met de tijd vóór en de tijd na de gevangenisstraf. Als een eiser zegt dat hij twee jaar lang is gehandicapt en het grootste deel van die periode in de gevangenis is doorgebracht, kan de sociale zekerheid de vordering weigeren. Over het algemeen komt een persoon niet in aanmerking voor een arbeidsongeschiktheidsuitkering terwijl hij of zij in de gevangenis of gevangenis zit.

Als een persoon die reeds een uitkering ontvangt tijd in de gevangenis doorbrengt en de tijd korter is dan een jaar, schort de sociale zekerheid de invaliditeitsvoordelen op alleen gedurende die periode. Wanneer de persoon wordt vrijgelaten, worden de voordelen automatisch opnieuw gestart. Als de periode echter meer dan een jaar duurt, moet de persoon zich opnieuw aanmelden en het proces opnieuw beginnen.

Nog een ding om op te merken is dat de ernst van het misdrijf waarvoor hij of zij is veroordeeld van invloed kan zijn over een beslissing inzake sociale zekerheid. Bijvoorbeeld, het gebruiken of verkopen van drugs zou waarschijnlijk resulteren in een ontkenning

Welke situatie je ook hebt en waar je ook bent in dit proces, veel succes.

Bronnen DoorBecca Rode

Het bericht Sociale zekerheid Handicap en roken, alcohol, drugs en gevangenis verscheen eerst op Drugtext.nl.
Add a comment...

Post has attachment
Public
Drugtext.nl - Informatief over drugs, medicijnen en gezondheid klachten

Overgang en menstruatie:

Tijdens de overgang passeren allerhande klachten de revue. Een aantal veelvoorkomende klachten zijn opvliegers, stemmingswisselingen en vermoeidheid. Maar ook overgang en menstruatie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij de overgang verandert de hormoonhuishouding. Het lichaam van de vrouw bereidt zich voor op het einde van de vruchtbare periode. Als je onvruchtbaar wordt, betekent dit dat het niet langer nodig is om te menstrueren. Als gevolg gaan je eierstokken minder vrouwelijke geslachtshormonen als oestrogeen en progesteron aanmaken. Vrijwel alle vrouwen die in de overgang komen, krijgen daarom te maken krijgen met een veranderend menstruatiepatroon. In de premenopauze kan je menstruatie nog redelijk regelmatig zijn. Maar hoe dichter je bij de daadwerkelijke menopauze komt, hoe duidelijker de veranderingen in je menstruatiepatroon worden. Als het moment van de menopauze aanbreekt, krijg je je laatste menstruatie. Er kunnen verschillende veranderingen optreden in de menstruatie.

Ook interessant: Handige tips voor in de overgang

Veranderingen lichaam:

Niet iedere vrouw ervaart dezelfde veranderingen in het menstruatiepatroon, maar de veranderingen die je kunt ervaren zijn de volgende. Eerst daalt de productie van het hormoon progesteron. Hierdoor wordt de menstruatie onregelmatiger. Menstruaties kunnen elkaar sneller opvolgen en kunnen tijdelijk lichter worden. Als reactie op de steeds lager wordende progesteron productie, bouwt je lichaam meer baarmoederslijmvlies op. Hierdoor wordt het slijmvlies dikker, wat gepaard gaat met meer bloedverlies. Dit menstruatiebloed kan tevens meer stolsels bevatten dan je gewend bent en de menstruatie kan een paar dagen langer duren. Het kan zijn dat je zo veel bloedverlies hebt, dat je niet in staat bent om dagelijkse bezigheden uit te voeren. Maak je zorgen over het bloedverlies of verstoort de overgang het dagelijks leven, maak dan een afspraak met de huisarts. Zodra de menopauze nadert, kom je terecht in de peri-menopauze. In deze periode worden menstruaties steeds langer, maar op den duur blijven de menstruaties volledig uit. Als je een jaar lang niet ongesteld bent geweest, pas dan kun je met zekerheid zeggen dat de menopauze heeft plaatsgevonden. Je bent nu door de overgang. De post menopauze is nu aangebroken.

Wat kun je zelf doen?

Bij overgang en menstruatie veranderingen verbruikt je lichaam veel energie aan dit proces. Daarom is het van belang om goed voor je lichaam te zorgen. Dit kun je doen door gevarieerd, voldoende en voedzaam te eten. Ook is het van groot belang om voldoende nachtrust te hebben. Word je ’s nachts vaak wakker door opvliegers en slaap je onrustig? Dan kun je hier gelukkig het een en ander door doen. Kies bijvoorbeeld voor katoenen beddengoed en slaap niet in een te warme ruimte. Ook is het aan te raden om voldoende te bewegen en te sporten. Een actieve levensstijl kan met name de mentale verschijnselen van overgang en menstruatie beperken. Hierbij kun je denken aan vermoeidheid, stress en een prikkelbaar gevoel. Vergeet niet dat de overgang en menstruatie een natuurlijk en biologisch proces is. Klachten, zoals een veranderend menstruatiepatroon, kun je niet voorkomen. Het is dan ook de kunst om jezelf bij dit proces neer te leggen en er het beste van te maken. Het opvolgen van bovenstaande adviezen kunnen je door deze periode heen helpen.

Afvallen tijdens de overgang?

Het bericht Onregelmatige menstruatie tijdens de overgang? Tips! verscheen eerst op Reviews Expert.

Bronnen

Het bericht Onregelmatige menstruatie tijdens de overgang? Tips! verscheen eerst op Drugtext.nl.
Add a comment...

Post has attachment
Public
https://ift.tt/2qf0vKw

Drugtext.nl - Informatief over drugs, medicijnen en gezondheid klachten

Uw schildklier … Een piepkleine klier die een groot werk doet

U bent misschien een van degenen die niet weten hoe belangrijk uw schildklier is. Net onder uw voicebox bevindt uw schildklier zich in synergie met een hele reeks klieren om uw lichaam naar behoren te laten functioneren. Zijn primaire taak is het produceren van speciale hormonen die bijna elk orgaan, weefsel en cel in uw lichaam beïnvloeden. Het signaleert de cellen om verschillende kritieke functies uit te voeren en te reguleren.

Hormonen gegenereerd door de schildklier vertellen de cellen of ze meer zuurstof en voedingsstoffen zouden moeten consumeren – ook bekend als de 'snelheid van het metabolisme'. Hormonen spelen ook een belangrijke rol :
• Stimuleer de hartslag en cholesterol benutting en energieproductie
• Steun spierkracht en gewrichten
• Helpt het calciumgehalte in uw lichaam in goede balans te houden
• Ondersteunt de normale regulatie van uw b ody-temperatuur
• Reguleer vrouwelijke menstruatiecyclus
• Impact hersenen functie en zenuwfunctie
• Ondersteuning darmregelmaat
• gezonde huid promoten

Controlelijst: werkt mijn schildklier goed?

Wanneer uw schildklier niet optimaal functioneert, raakt het lichaam uit balans: een schildklier die niet op volle toeren presteert, kan bijdragen naar je gevoel:
• Af en toe vermoeid
• Vergeetachtig
• "Blauw" en traag
• Ervaar droog haar, nagels en huid
• Af en toe wallen
• Onregelmatighedenstints
• De interne thermostaat van uw lichaam lijkt misschien schamel
• Licht ongemak of zwakte in gewrichten en spieren
• Cholesterolspiegels fluctueren meer dan normaal

” width=”509″ height=”552″ /> 19659003] Vaak storten de resultaten van uw schildklier onder zijn optimale niveau zich op en is het een langzaam vorderende situatie. Je hebt misschien wat meer moeite om de dag door te komen, of je kunt in de spiegel kijken en ouder worden dan eerst. U kunt een lichte pijn of af en toe vermoeidheid in uw spieren of gewrichten opmerken, zelfs na een korte afstand lopen. De meeste mensen zeggen dat ze zich gewoon niet als hun vroegere zelf voelen.

Wees gerustgesteld dat er tests zijn voor een onderpresterende schildklier en dat er een aantal opties beschikbaar zijn. Zoals altijd moet u advies inwinnen bij een arts om te worden geëvalueerd en voor doorlopende zorg indien nodig. I In sommige zeldzame gevallen kan een persoon een overdreven actieve schildklier ervaren. Deze situatie zou ook moeten worden geëvalueerd door een medische professional.

Mineralen kunnen voedingssteun bieden *

Voor individuen die op zoek zijn naar proactieve manieren om een ​​gezonde schildklier te ondersteunen en te behouden, laat onderzoek zien dat mineralen kan een voedingsstimulans bieden. * Eniva-schildklierverzorgingsformule is een in water oplosbare mineraalmengeling die het normale, gezonde functioneren van de schildklier kan ondersteunen. * Schildklierzorg bevat deze mineralen om de lichaamsbalans en optimale prestaties te ondersteunen: *
• Kalium • Jodium • Zink • Selenium • Koper • Mangaan

OPMERKINGEN:
– Schildklierzorg is NIET ontworpen om de unieke voedingsbehoeften te bieden aan personen met hyperthyreoïdie. Als u hyperthyreoïdie heeft, zoals bij welke medische aandoening dan ook, dient u onder de reguliere zorg van een arts te staan.
– Mensen die allergisch zijn voor jodium mogen NIET kaliumjodide innemen producten.

Bezoek www.eniva.com voor meer informatie.

* Deze verklaring is niet geëvalueerd door de Food and Drug Administration. Dit product is niet bedoeld om ziekten te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen.

* Deze informatie is bedoeld om ondersteuning te bieden bij de mogelijkheid van stralingsverontreiniging en het effect ervan op een gezonde schildklier. Een goede voedingssuppletie kan helpen bij het ondersteunen van een gezonde schildklier en een door de FDA goedgekeurde orale profylaxe zal helpen bij het beschermen tegen en / of het minimaliseren van stralingsbesmetting.

Bij EnivaHealth geloven we dat elk menselijk lichaam werd ontworpen gezond zijn. Het werd ontworpen om energiek, slank, behendig en veerkrachtig te zijn bij genezing. Je bent gemaakt om een ​​overvloedig, gezond en levendig leven te leiden. EnivaHealth is er trots op pure vloeibare nutraceuticals te maken en te produceren zonder kunstmatige conserveermiddelen. Onze vloeibare supplementen zijn natuurlijke oplossingen om u te helpen voelen en er op uw best uitzien.

Gevonden op

Het bericht De schildklier- en hormonenverbinding verscheen eerst op Drugtext.nl.
Add a comment...

Post has attachment
Public
Drugtext.nl - Informatief over drugs, medicijnen en gezondheid klachten

AARP Bulletin met medische tips van ondergetekende! Disclaimer: Praat met uw arts over uw specifieke kniepijn. Als u rondloopt met bot-op-been artritis, heeft u wellicht een totale knievervanging nodig (en GEEN kandidaat zijn voor conservatief management). En als uw kniepijn niet binnen 2 maanden beter wordt of als u een voorgeschiedenis van nierproblemen heeft, overleg dan met uw arts over de juiste behandeling.

Over drlesliegreenberg

Ik oefen al meer dan 20 jaar als huisarts – als zowel opvoeder van artsen als clinicus. Van kleutertijd tot ouderen, ik verricht verloskunde en algemene geneeskunde. Ik hou van mijn carrière en ben gepassioneerd door mijn kennisgebied en mijn patiënten. Volg mij op Facebook op Leslie Md Greenberg Medical Disclaimer De inhoud van deze website is alleen bedoeld voor algemene informatieve doeleinden en is niet bedoeld als, en mag niet worden beschouwd als, een vervanging voor, professioneel medisch advies. Gebruik de informatie op deze website niet voor het diagnosticeren of behandelen van medische of gezondheidsproblemen. Als u een medisch probleem heeft of vermoedt, neem dan onmiddellijk contact op met uw professionele zorgaanbieder.

Dit bericht is geplaatst in General Medicine- Adults, Uncategorized and tagged AARP, AARP Bulletin, Dr. Greenberg, Dr. Leslie Greenberg, Family Doctor, Family Medicine, huisarts, kniepijn, knie-operatie, meniscus, Nevada, Reno , Universiteit van Nevada, Universiteit van Nevada Family Medicine Residency Program, Universiteit van Nevada Reno School of Medicine, University of Nevada School of Medicine. Maak een bladwijzer van de permalink.

Bron

Het bericht AARP Bulletin met medische tips van jou echt! verscheen eerst op Drugtext.nl.
Add a comment...

Post has attachment
Public
Drugtext.nl - Informatief over drugs, medicijnen en gezondheid klachten

Afvallen in de overgang handige tips:

De overgang is een periode die vele klachten met zich mee kan brengen. Eén van de meest voorkomende klachten is gewichtstoename. De oorzaak van deze gewichtstoename is vaak een gevolg van de veranderende hormoonhuishouding. Tijdens de overgang gaat je lichaam minder vrouwelijk hormonen aanmaken. Hierbij kun je vooral denken aan de hormonen progesteron en oestrogeen. Door een lager niveau van progesteron in je lichaam, gaat je stofwisseling minder hard werken. Je lichaam verbrandt daardoor tot wel 20% minder calorieën. Vet dat niet wordt verbrandt, vindt zijn weg naar de buik. Dit terwijl vet voorheen eerder bij de heupen en benen ging zitten. Gewichtstoename hoeft dus niet te betekenen dat je meer calorieën tot je hebt genomen. De calorieën die je tot je neemt, worden alleen minder snel verbrand. Dit kan erg frustrerend zijn voor vrouwen in de overgang, met name als je altijd slank bent geweest. Veel vrouwen willen dan ook afvallen overgang. Helaas is het in de overgang lastiger om af te vallen, maar je kunt het een en ander doen om je stofwisseling een handje te helpen bij afvallen overgang.

Eet en drink bewust

Gewichtstoename tijdens de overgang is bijna onmogelijk volledig te voorkomen. Misschien is je eerste reactie om heel weinig calorieën tot je te nemen. Te weinig eten is echter niet aan te bevelen, zeker niet tijdens de overgang. Je lichaam is druk bezig met de veranderende hormoonhuishouding en kan hierbij wel wat energie gebruiken. Daarom is het zaak om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen en niet minder dan 1500 calorieën te eten. Bij afvallen overgang kun je het beste voor voedzame en gevarieerde maaltijden kiezen die veel vitaminen, vezels en mineralen bevatten. Hierbij kun je denken aan het eten van volkoren producten, noten, zaden, pitten en vooral veel groenten en fruit. Er zijn voedingsmiddelen die je beter kunt laten staan als je wilt afvallen overgang. Zo dien je te stoppen met het eten van (veel) snelle koolhydraten. Snelle koolhydraten zorgen er namelijk voor dat er meer vet wordt opgeslagen in je buik. Vermijd daarom onder andere geraffineerde suikers en wit meel. Zo voorkom je grote pieken in je bloedsuikerspiegel. Voorbeelden van producten met geraffineerde suikers, zijn frisdrank, koekjes en taarten. Vervang frisdrank zo veel mogelijk door water en minder met zoete snacks. Voorbeelden van producten met wit meel, zijn witte pasta en wit brood. Kies daarom liever voor volkoren brood.

Beweeg je slank

Tijdens de overgang verbrand je minder calorieën dan voor de overgang. Dit betekent dat je langzaam maar zeker in gewicht aankomt als je hetzelfde blijft eten in dezelfde hoeveelheden. Wil je dus afvallen overgang, dan moet je dus een tandje bijzetten. Daarom kan het erg helpen om aan voldoende lichaamsbeweging te doen. Met een simpele wandeling, verbrand je al meer calorieën dan je denkt. Ook kun je jezelf andere gezonde gewoontes aanleren. Neem bijvoorbeeld te trap in plaats van de roltrap of de lift. Stress is bovendien een grote boosdoener bij afvallen overgang. Lichaamsbeweging kan helpen om te ontspannen, wat zorgt voor een betere vetverbranding. Dat betekent dat bewegen echt kan helpen bij afvallen overgang.

 

Het bericht Handige tips die je zullen helpen om door de overgang te komen verscheen eerst op Reviews Expert.

Meer lezen op deze link

Het bericht Handige tips die je zullen helpen om door de overgang te komen verscheen eerst op Drugtext.nl.
Add a comment...

Post has attachment
Public
Drugtext.nl - Informatief over drugs, medicijnen en gezondheid klachten

Afvallen in de overgang

Als je in de overgang bent, kan het zo zijn dat je in gewicht aankomt. Veel vrouwen ervaren dit als zeer onprettig. Ook balen zij er vaak van, wanneer de oorzaak van die extra kilo’s onduidelijk is. Gewichtstoename tijdens de overgang komt lang niet altijd doordat je meer eet dan voorheen. Dit komt door het volgende. Tijdens de overgang verandert je hormoonhuishouding. Je geslachtshormonen maken minder vrouwelijke hormonen aan, waardoor de spijsvertering minder snel gaat werken. Een vertraagde spijsvertering, betekent dat je lichaam minder calorieën verbrandt. Je lichaam verbrandt minder vet, wat tot gevolg heeft dat je enkele of tientallen kilo’s aankomt. Dit kan dus ook gebeuren als je even veel eet als voordat je in de overgang kwam, wat kan voelen alsof je geen grip hebt op je lichaam en op je gezondheid. Hierdoor zien veel vrouwen tegen de overgang op. Gelukkig is er wel het een en ander dat je kan doen voor afvallen in de overgang.

Val niet te veel af in de overgang

Misschien ben je niet blij met je figuur tijdens de overgang en wil je graag veel afvallen. Toch is het doorgaans niet aan te raden om zeer veel af te vallen tijdens de overgang. De overgang is bij uitstek een periode in je leven waarin je lichaam veel voedingsstoffen, vitaminen en mineralen goed kan gebruiken. Een streng dieet, waarbij je grote groepen voedingsmiddelen weg moet laten, is dan ook niet aan te bevelen. Nu je lichaam aan het veranderen is, kan je alle gezonde voedingsstoffen goed gebruiken. Natuurlijk is het voor een gezond lichaam belangrijk om niet te veel overgewicht te hebben en weinig bewerkte producten te eten, maar vind een goede balans tussen afvallen in de overgang en gezond leven. Maak het je lichaam niet te moeilijk en kies er liever voor om je lichaam juist sterk te maken. Zo kom je waarschijnlijk prettiger door je overgang heen.

Afvallen in de overgang: weet wat je eet

Voeding is een zeer belangrijke factor als je wil afvallen in de overgang. Het is hierbij essentieel om voldoende te variëren, zodat je veel voedingsstoffen binnenkrijgt. Eén van de gezondste keuzes die je kunt maken is om meer groenten en fruit te eten. Groenten en fruit bevatten veel vitaminen, mineralen en vezels, waar je lichaam erg blij van wordt. Ook noten en peulvruchten zijn zeer gezond. Noten bevatten gezonde vetten en peulvruchten bevatten voornamelijk hoogwaardige plantaardige eiwitten en vezels. Dit zorgt voor een verzadigingsgevoel, waardoor je minder snel naar dat pak koekjes, die reep chocola of de zak met chips wilt grijpen. Daarnaast is het als je wilt afvallen in de overgang, van groot belang om veel water te drinken gedurende de hele dag. Populaire drankjes als koffie, alcohol en frisdranken kunnen ongemerkt enorme hoeveelheden suiker bevatten en kunnen tevens leiden tot verzuring van je lichaam. Probeer hier dus mee te minderen en vervang deze drankjes zo vaak mogelijk met water. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

Beweeg en blijf fit

Veel vrouwen voelen zich tijdens de overgang vaak lusteloos en ervaren vervelende klachten als hoofdpijn of hebben een onrustig gevoel. In zulke gevallen heb je als vrouw in de overgang vaak geen zin om activiteiten te doen. Je blijft liever lekker op de bank zitten. Dit zal je echter niet helpen, omdat je helaas alleen maar minder energie krijgt als je bij de pakken neer gaat zitten. Weinig frisse lucht zorgt er tevens voor dat je ’s nachts slechter slaapt, waardoor je hiermee in een neerwaartse spiraal terecht komt. En te weinig nachtrust staat afvallen in de overgang in de weg. Het is het daarom waard om van die bank af te komen en te gaan bewegen. Hierbij kun je al denken aan een simpele wandeling of aerobics oefeningen. Ook kun je voldoende beweging in je dagelijks leven implementeren, door vaker de trap te nemen of de fiets te pakken. Als je dit doet, zul je ervaren dat je meer energie krijgt om dingen te ondernemen. Hierdoor zul je je een stuk fitter en prettiger voelen. Afvallen in de overgang hoeft geen kwelling te zijn. Door te bewegen, kom je lekkerder in je vel te zitten, omdat beweging nét die extra calorieën verbrandt. Mooi meegenomen dus.

Het bericht Hoe kan je het beste afvallen in de overgang? verscheen eerst op Reviews Expert.

Meer informatie is te lezen hier

Het bericht Hoe kan je het beste afvallen in de overgang? verscheen eerst op Drugtext.nl.
Add a comment...

Post has attachment
Public
Drugtext.nl - Informatief over drugs, medicijnen en gezondheid klachten

Vitamine D is essentieel voor de botten en je beendergestel. Recente studies hebben echter uitgewezen dat deze bijzondere vitamine ook andere voordelen heeft zoals ons beschermen tegen verkoudheden, depressies vermijden en onze cholesterol op peil houden. Allemaal mooi en wel en ook goed om te weten dat de meeste mensen genoeg van deze vitamine hebben, maar wat als je toch een tekort aan vitamine d hebt? Waar zit vitamine d in? Hier zijn 12 manieren om extra vitamine d op te nemen:

Zonlicht: Hoewel te veel zon het risico op huidkanker verhoogt, is je af en toe blootstellen aan de stralen van de zon de ideale manier om je lichaam extra vitamine d te laten aanmaken. Geniet dus van de zon en met de nodige bescherming… maar met mate. Ter info: zonlicht door een raam is niet effectief.

Vette verse vis: Vette vis een goede bron van vitamine d. Populaire vissen zijn in dit geval zalm, forel, makreel, tonijn en paling. Daarnaast levert deze vis ook het gezonde omega-3 op.

Tonijn in blik: Je hoeft niet per se verse vis te eten om vitamine d binnen te krijgen. Je kunt ook vis in blik eten. Tonijn en sardienen in blik bevatten ook vitamine d en zijn meestal veel goedkoper dan verse vis.

Sommige paddenstoelen: Net zoals bij mensen maken paddenstoelen vitamine d aan als ze aan ultraviolet licht worden blootgesteld. Het probleem is dat slechts sommige paddenstoelen vitamine d bevatten aangezien de meeste paddenstoelen in het donker groeien.

Supplementen: Vitamine d supplementen kunnen natuurlijk ook helpen en het risico op huidkanker is nihil. Deze supplementen hebben bovendien het voordeel dat je de gehele hoeveelheid in 1 keer kan nemen. Niet zoals bij vitamine c waar je elke keer slechts een kleine dosis mag nemen.

Eigeel: Eigeel is ook een manier om vitamine d binnen te krijgen. Zorg er wel voor dat je zowel het eiwit als het eigeel opeet. Aangezien eieren ook cholesterol bevatten, moet je dit wel met mate eten.

Rundslever: Hoewel misschien niet de meest aantrekkelijke voedingsbron levert een rundslever heel wat vitamine d op. Bovendien krijg je ook heel wat andere nuttige en belangrijke voedingsstoffen binnen zoals vitamine A, ijzer en proteïne. Bespreek het wel met je dokter want rundslever bevat ook cholesterol.

Koude kabeljauwleverolie: Terwijl de naam misschien niet echt smaakvol klinkt, wordt kabeljauwleverolie vaak op smaak gebracht met munt of citroen en wordt het in capsules verkocht. Met 1 lepel kabeljauwleverolie heb je het dubbel van je dagelijks aangeraden hoeveelheid vitamine d binnen.

Ultraviolet lampen: Mensen met een groot risico op vitamine d tekort kunnen ook beroep doen op ultraviolet lampen. Ze lijken een beetje op zonnebanklampen maar dan kleiner. Omdat ze dezelfde risico’s op huidkanker dan zonnebanklampen hebben, worden ze eigenlijk enkel gebruikt op aanraden van de dokter bij mensen die echt problemen hebben om vitamine d op te nemen.

Het bericht Vitamine d waar zit dat in? verscheen eerst op Drugtext.nl.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded