Profile cover photo
Profile photo
kembara murni travel
1 follower -
No Hidden Cost-No Worry-No Problem
No Hidden Cost-No Worry-No Problem

1 follower
About
Posts

Post has attachment
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
3/26/17
6 Photos - View album

Post has attachment
Aceh + Sabang 4h3m
Group Sekolah Tahfiz, Machang
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
28/02/2017
28 Photos - View album
Add a comment...

Aishah, Johor Bharu
------------------------------
Salam, En. Zailir kami sekeluarga ingin mengucapkan ribuan terima kasih dan syabas atas komitmen serta perkhidmatan yg diberikan oleh pihak tuan serta contact person tuan disana sepanjang kami berada  di aceh. Alhamdulillah kami selamat kembali ke tanah air pd tgh hari semlm. Secara keseluruhannya perkhidmatan serta pakej yg disertai amatlah memuaskan. Kami juga dapat byk manfaat serta  ilmu trip ke aceh ini. Semoga kembara murni travel ini dpt menjadi kembara murni utk trip yg lain akan dtg buat kami. Sekali lg kami ucapkan terima kasih serta syabas atas perkhidmatan yg diberikan.

Anis
-----
Alhamdulillah, percutian saya ke Bandung menggunakan khidmat Kembara Murni sangat memuaskan hati..

En Zabidi Ghazali
--------------------------
Saya dan isteri secara pribadi sangat2 berpuas hati dgn hasil lawatan kita tempuh hari... ia nya bermula dr tempat kita mula menunggu bus. di sambut samasa ketibaan dan seterus nya dengan pengisian agenda lawatan ziarah cukup memuaskan. Begitu juga dgn tenaga kerja pembatu egensi di aceh ramah dan sentiasa bekerjasama dgn peserta rombongan membuatkan kita rasa di hargai... wallahualam dan salam kemaafan dr kami suami isteri

En Baharom
-----------------
..Alhamdulillah bagus dan berpuas hati. Hajat untuk bertemu dengan anak-anak yatim pun berjalan lancar dgn bantuan en.Ismail. Terima kasih. InsyaAllah saya panjangkan kpd kawan2 yg berhajat ke sana. Syabas Kembara Murni.

Hilda John, Sabah
---------------------------
Slmt petang En. Zailir, kami sekeluarga baru balik bercuti dari Bandung. Percutian yang sangat menyeronokkan. Terima kasih kepada Agen Kembara Murni dan Pak Ade yang telah menyupiri kami dengan begitu setiaselama beberapa hari ini..

Maifuza
-----------
Alhamdulillah. Semuanya bagus. Makan OK. Hotel OK. Pengurusan masa pun bagus. Pendek kata, kami semua sgt berpuas hati..

En Mohd Zaki, Johor
-------------------------------
Alhamdulillah. Sangat OK. Semua puas hati. 

Terima kasih SBB arrange Tour guide Dan driver yg sangat memuaskan hati sanggup jugak bawak kami ke Batu Malim Kundang tu salah jalannya agak.licin lepas hujan. Yg bestnya..no extra charge pulak. Lega hati saya SBB dapat capaikan hajat Mak nak.ke situ

Tahun depan kami plan nak ke Vietnam. Insya Allah.. Kita akan berurusan lagi ye

Nur Najmi
--------------
Yeah trip ok. Supir pun datang on time dan kami boleh pergi ke tempat yang dituju dengan selamat. Terima kasih

Nurul Hidayu, PJ
------------------------
Alhamdulillah trip bru ni sangat OK. Supir pun OK. 

OK, semua sangat OK.
Dari transport, hotel bgai. Sangat3 OK.
The best part bila tertinggal feri n kami naik beca motor tu nak g last muzium yg lalu sawah padi Pengalaman yg ohsem even xda dlm list. Bla lg nk merasa,kan.

Puan Anita Shah Alam
----------------------------------
Sume ok xde mslh..inshaallah next time blh book dr en. lagi

Roshaniza Zulkiflee, Ampang
---------------------------------------------
Wsalam.. setakat ni mmg best! 
makan paling best.. sume sedap2 makanannye..
semua ok, mane tau next time nk trip ke mane2 bleh la kte deal lg ye..
paling sy suke tempat2 makan.. best
makan sedap, tempat cantik

Siti Julizah Sani
------------------------
Assalamualaikum dan salam sejahtera,^_^
terima kasih kepada kembara murni kerana memberi kenangan percutian yang sangat bermakna dan sangat memudahkan segala perancangan buat kami ketika berada di bandung..bersesuaian dan menepati dengan taglinenya We are not the best, but we do the best to our client" tenaga kerja yang sangat baik dan ramah. penginapan yang cantik dan selesa serta pemilihan tempat makan yang sangat sedap. for as the kembaramurni the best and i will give to 10 star..terbaik

Zaidi Julaidi, Sabah
-----------------------------
Salam en Zailr...Terima kasih atas pakej yang kamu sediakan..Saya dan isteri sdangat2 enjoi sewaktu di Bali..In Shaa Allah...nanti saya rekemen dengan kawan2...Terima kasih en. Zailir...Kembara Murni terbaik

En Zulkifli
--------------
Percutian kali ini agak berlainan dengan percutian kami yang terdahulu..Kali ini kami merasakan yang kami memang dilayan sepuas hati kerana layanan dari pihak Kembara Murni.
Add a comment...

Post has attachment
Pakej joint group Padang+Bukittinggi
4h3m RM590 - Ground Cost Fullboard
Minima peserta: 20 orang
Tiket anda boleh beli sendiri atau minta kami yang beli. Whatsapp: 019-3058047
http://www.kembaramurni.com
#kembaramurnitravel
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Promosi pakej lawatan joint group
Padang+Bukittinggi 4h3m
Pakej terhad kepada 20 orang sahaja
http://www.kembaramurni.com
#kembaramurnitravel
Photo
Add a comment...

PAKEJ 5H4M KOREA (MUSIM SEJUK) (4 - 8 DECEMBER 2017)

MAKLUMAT PENERBANGAN (AIRASIA)
KUL 0100 - ICN 0820
ICN 1625 - KUL 2155

MAKLUMAT PENGINAPAN
Mate Hotel or similar

ATURCARA PERJALANAN

PERJUMPAAN (3 Dec)
> Bertemu dengan wakil Flynn Good Holiday di KLIA2
> Proses daftar masuk dibantu oleh Tour Leader
> Mendengar taklimat ringkas
> Berlepas ke Seoul.

HARI PERTAMA (4 Dec - INFLIGHT MEALS, LUNCH & DINNER)
> Berjumpa tour guide selepas proses immigration
> Menaiki bas (private) ke Pulau Nami
> Menikmati keindahan pulau Nami
> Melawat Gunung Seorak menaiki cable car
> Melawat Pasar Ikan Daepohang
> Bermalam di Mount Seorak

HARI KEDUA (5 Dec - Ski Resort - Seoul)
> Fullday di Ski Resort (Ski equiment - USD40)
> Kembali ke Seoul
> Bermalam di Seoul

HARI KETIGA (6 Dec - Lotte World, Seoul)
> Melawat & membuat kimchi
> Bergambar didalam pakaian tradisi Korea - Hanbok
> Bermain di taman tema Lotte World - Fullday pass
> Mengunjungi Hard Rock Cafe


HARI KEEMPAT (7 Dec - Seoul)
> Melawat Gyeongbokgung Palace
> Shopping di Pine tree center, cosmetic store, amethyst factory, Lotte duty free dan Ginseng
outlet.
> Membeli belah di Myeongdong atau Namdaemun Market

HARI KELIMA (8 Dec - Seoul - Kuala Lumpur)
> Free at leisure
> Dihantar ke Airport untuk penerbangan pulang ke Malaysia
*Jadual penerbangan dan perjalanan boleh berubah mengikut kesesuaian waktu, cuaca dll

HARGA
Dewasa: RM3100 (TWIN)
Child With Bed: RM2850
Child No Bed: RM2650
Bawah 2 tahun: RM600
Deposit: RM500. Full payment 45 hari sebelum tarikh pelepasan

PAKEJ TERMASUK
> Penerbangan pergi balik (Luggage 20kg)
> Penginapan: Hotel & sarapan
> Makan seperti dalam aturcara perjalanan
> Lawatan seperti dalam aturcara.
> Pengangkutan dan pemandu.
> Pemandu Pelancong
> Tour Leader

TIDAK TERMASUK
> Apa2 yg tidak dinyatakan diatas seperti; Tipping (USD25), Travel insurance, Duit belanja 

Hubungi / Whatsapp +6019-3059047
Add a comment...

Post has attachment
PAKEJ SNORKELING KE PULAU REDANG 3H2M
Stadard Room / Twin Sharing / Normal Season / Weekday
* Harga untuk seorang (Normal season / weekday)

Redang Lagoon Chalet - RM 310
Redang Mutiara Beach Resort - RM 318
Delima Redang Resort - RM 350
Redang Holiday Beach Villa - RM 389
Redang Pelangi Resort - RM 430
Redang Bay Resort - RM 448
Redang Island Resort - RM 450
Redang Beach Resort - RM 497

Whatsapp: 019-3059047 Zailir Othman
Add a comment...

Post has attachment
Surabaya
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
04/02/2017
20 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Brastagi
Photo
Add a comment...

PAKEJ 5H4M KOREA (MUSIM SEJUK) (4 - 8 DECEMBER 2017)
===============================
MAKLUMAT PENERBANGAN (AIRASIA)
KUL 0100 - ICN 0820
ICN 1625 - KUL 2155

MAKLUMAT PENGINAPAN
Mate Hotel or similar

ATURCARA PERJALANAN

PERJUMPAAN (3 Dec)
> Bertemu dengan wakil Flynn Good Holiday di KLIA2
> Proses daftar masuk dibantu oleh Tour Leader
> Mendengar taklimat ringkas
> Berlepas ke Seoul.

HARI PERTAMA (4 Dec - INFLIGHT MEALS, LUNCH & DINNER)
> Berjumpa tour guide selepas proses immigration
> Menaiki bas (private) ke Pulau Nami
> Menikmati keindahan pulau Nami
> Melawat Gunung Seorak menaiki cable car
> Melawat Pasar Ikan Daepohang
> Bermalam di Mount Seorak

HARI KEDUA (5 Dec - Ski Resort - Seoul)
> Fullday di Ski Resort (Ski equiment - USD40)
> Kembali ke Seoul
> Bermalam di Seoul

HARI KETIGA (6 Dec - Lotte World, Seoul)
> Melawat & membuat kimchi
> Bergambar didalam pakaian tradisi Korea - Hanbok
> Bermain di taman tema Lotte World - Fullday pass
> Mengunjungi Hard Rock Cafe


HARI KEEMPAT (7 Dec - Seoul)
> Melawat Gyeongbokgung Palace
> Shopping di Pine tree center, cosmetic store, amethyst factory, Lotte duty free dan Ginseng
outlet.
> Membeli belah di Myeongdong atau Namdaemun Market

HARI KELIMA (8 Dec - Seoul - Kuala Lumpur)
> Free at leisure
> Dihantar ke Airport untuk penerbangan pulang ke Malaysia
*Jadual penerbangan dan perjalanan boleh berubah mengikut kesesuaian waktu, cuaca dll

HARGA
Dewasa: RM3100 (TWIN)
Child With Bed: RM2850
Child No Bed: RM2650
Bawah 2 tahun: RM600
Deposit: RM500. Full payment 45 hari sebelum tarikh pelepasan

Hubungi / Whatsapp +6019-3059047

PAKEJ TERMASUK
> Penerbangan pergi balik (Luggage 20kg)
> Penginapan: Hotel & sarapan
> Makan seperti dalam aturcara perjalanan
> Lawatan seperti dalam aturcara.
> Pengangkutan dan pemandu.
> Pemandu Pelancong
> Tour Leader

TIDAK TERMASUK
> Apa2 yg tidak dinyatakan diatas seperti; Tipping (USD25), Travel insurance, Duit belanja
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded