Profile

Cover photo
Péter Tóth
Lives in Makó
40,972 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

 
Listen to Techno by Dj Pety #np on #SoundCloud
https://soundcloud.com/dj-pety/techno
Listen to Techno by Dj Pety #np on #SoundCloud
1
Add a comment...

Péter Tóth

Hol jártam? (Picture detective)  - 
 
Na hova megyünk?

35
1
Peter Szabo-Weinacht's profile photoPéter Tóth's profile photoÉva Tengi's profile photoLaila Jannat's profile photo
13 comments
 
+Péter Tóth értem én hogy gőzgép,de mi hajtja? 😀. Google a barátom rákerestem azért és megnéztem 😃.Jó hely lehet.
 ·  Translate
Add a comment...

Péter Tóth

Tartışma  - 
 
Explore the largest community of artists, bands, podcasters and creators of music & audio
1
Add a comment...
 
Listen to Dj Pety Mini Techno Mix by Dj Pety #np on #SoundCloud
https://soundcloud.com/dj-pety/dj-pety-mini-techno-mix
Listen to Dj Pety Mini Techno Mix by Dj Pety #np on #SoundCloud
1
Add a comment...
 
Techno mix 
Listen to Dj Pety Podcast Vol5 by Dj Pety #np on #SoundCloud
1
Add a comment...

Péter Tóth

Shared publicly  - 
 
Dj Pety
Dj Pety Podcast Vol1
1
Add a comment...

Péter Tóth

Discussion  - 
 
Explore the largest community of artists, bands, podcasters and creators of music & audio
1
Add a comment...

Péter Tóth

Discussion  - 
 
Explore the largest community of artists, bands, podcasters and creators of music & audio
1
Add a comment...

Péter Tóth

Обсуждение  - 
 
Explore the largest community of artists, bands, podcasters and creators of music & audio
1
Add a comment...

Péter Tóth

Discussion  - 
 
Explore the largest community of artists, bands, podcasters and creators of music & audio
1
Add a comment...

Péter Tóth

Shared publicly  - 
 

 
NYÍLT LEVÉL MAGYARORSZÁG MINISZTERELNÖKÉNEK

Kedves Viktor!
Mint jóérzésű ámde nem NER kompatibilis magyar polgár írok neked, két gyermek édesapjaként úgy érzem itt az ideje annak, hogy kifejezzem aggodalmam. Nem tudom tétlenül nézni azt, ami hazánkban történik. Szeretnék segíteni, mert úgy gondolom, rád fér. Ahogy én látom a környezetedben nincs olyan személy, aki kritikával merészel illetni téged, s mint egy hisztis kisgyerekre a gyenge szülők ráhagynak mindent, mert ha nem az történik, amit a kétéves szeretne, akkor jön toporzékolás.

Viktor, van egy rossz hírem: nem vagy már kétéves, remélem a hisztit is kinőtted, egyes szakemberek szerint négyéves kor után a hiszti már jellemhiba. Szerintem hagyjuk az udvariaskodást, a jelenlegi helyzetben teljesen szükségtelen a kötelező köröket teljesíteni. Én leszek a kritikus hang, de én nem kinyilatkoztatásokat vetek eléd. Igaz, pár hónapig minden plakát a tiszteletről szólt, bár úgy vettem észre sajnos vajmi kevés fogalmad van a tiszteletről, annak természetéről.

A tisztelet nem jár alanyi jogon, a tiszteletet ki kell vívni, sőt a tiszteletre méltónak kell lenni. Nem elég megüzenni a haldokló nyugatnak, az új Moszkvának, hogy több tisztelet. Ez egyfajta szegénységi bizonyítvány, inkább vált ki szánalmat semmint tiszteletet, elismerést. Ha lenne valami elképzelésed a tiszteletről, akkor ma nem is írnék levelet neked, és talán nem zúgna az Orbán takarodj a parlament előtt. Na? Milyen érzés? Szerencsére megtudtuk hogy ez a demokrácia, mert nem verik be a Révész fejét, meg nem lőnek gumitölténnyel… hiába no, a 2006-os hősök…

Nem kioktatlak, ne érts félre, csak üzenek neked én is, mint egy afféle másodrangú állampolgár. Igen mert, saját hazámban vagyok már-már hontalan, sőt most már hazaáruló is (meg cinikus is). Nagyon messziről tudnám indítani a történetet, de legyen elég annyi, hogy rosszkor voltam rossz helyen, mikor elindítottam a vállalkozásomat rögtön adócsaló lettem a hivatal szemében, mindeközben kihúztátok a talajt a lábam alól. Igen ezzel vagyunk így páran. Pedig 2010-ben még arról beszéltél, - mint az az ember, aki még soha sem hazudott -, hogy senkit nem hagytok az út szélén. Most értettem meg, hogy ebben mi volt az igazság. Aki elesik, azt tényleg nem hagyjátok az út szélén, mert nemes egyszerűséggel berugdossátok az árokba, lehetőleg oda, ahol legnagyobb a gaz, hogy senki ne lássa. Ami nem látszik, az nem létezik, és tudjuk jól: Magyarország vagy így, vagy úgy jobban teljesít! A szegény emberekre pedig semmi szükség a NER-ben, legyen az hajléktalan, fogyatékkal élő, vagy mondjuk asztmás gyerek.

Sok kérdés merült fel bennem, s megannyi észrevétel. Például, nagyon szeretném tudni, hogy melyik az igazi Orbán Viktor? A 89-es rendszerváltó, vagy a mostani diktátorokat magasztaló, illiberális munkástársadalmat vizionáló szélkakas? Szeretném hinni, hogy a 89-es Viktor az szembeköpné a mostanit, és nem a 89-es Viktor volt a hazugság. Pedig úgy néz ki, hogy a Kádár rendszert restaurálod éppen és Putyinhoz dörgölőzöl. Mit ígért neked? Szabadságon levő katonákat, ha kell? Kérlek, cáfolj meg, de nem elégszem meg annyival, hogy nincs igazam, azt már többé nem engedheted meg magadnak, hogy minden kérdést elháríts.

Kiherélted alkotmánybíróságot, új torzszülött választási rendszert kreáltál, szétverted az oktatást, pártkatonák mindenütt a hivatalokban, a felsőoktatásban újra megjelennek levitézlett embereid, kvázi politikai komisszárként. Még a kínossá vált embereidnek is jut egy-egy jó állás, gondolok itt például a hegyvidéki polgármesterre, nem tudom elfelejteni a kamerák előtt kisgyermekként hüppögő, zokogó Pokornit…
Nem tudom, hogy mit és miért teszel, nem értelek? Teljesen következetlen lépésekkel tetéztek eleve kellemetlen helyzeteket. És kérlek, ne takarózz a kétharmaddal, nem túl elegáns. A diplomácia pedig kifejezetten nem erős oldalad, szerintem élő politikus nem okozott ennyi kárt (bóvli) hazánk nemzetközi megítélésében, mint te meg a haverjaid. De hogy’ is felejthettem el, ez egy világméretű, háttérhatalmi, nyugati, brüsszelita összeesküvés, ellenünk. Szegény norvégok is szűkölve, habzó szájjal remegnek a fjordok között, hogy nem tudnak titeket megbuktatni. A Lázár tényleg ennyire súlyos? Vagy csak az, aki súg neki?

Nemzeti demagóg? Vagy netán fogalmi zavaraid vannak? Teljes foglalkoztatottság? Még az egymillió új (valódi) munkahely megteremtésével sem tudtatok megbirkózni. Rengeteg lehetőségetek lenne valódi rendet tenni, hiszen nyolc évig készültetek a kormányzásra. Úgy tűnik csak a közös pénztár kifosztásáig jutottak a felkészülésben. Arra is gondoltam, hogy ez valami pitiáner bosszú a részedről, azért mert a nép nyolc évig ellenzékben parkoltatott? Megjegyzem, ott sem voltál túl konstruktív. Igaz kellett, egy öszödi beszéd, meg díszletként néhány lángoló autó, néhány szabadságharcos huligán. De egy kicsit fel is emellek, Gyurcsányék inkompetenciája is legalább akkora bűn, mint az az ámokfutás, amit ti műveltek. De tudod, az elmúltnyolcév már elmúlt, és remélem megérted, hogy az elmúltnyolcévből már négy éve ti kormányoztok, (tehát nem ártana a rádió szpotokat is átgondolni egy kicsit) ha még nem vetted észre.

Első nagy nekibuzdulásotokban megírtatok egy új alaptörvényt, ami nem több mint egy nemzeti színű pántlikával átkötött kolbászos böfögés. Nem tudom, hogy hol volt az a pont, amikor valóságtól teljesen elszakadtál? Vagy csak annyira gyenge és gyáva lettél, hogy nem tudsz nemet mondani a rossz tanácsadóidnak? Miért ilyen hígfos emberekkel veszed körül magad? Soroljam? Varga, Lázár, Szíjjártó, Deutsch, Kövér, Rogán, Schmitt ex álamfő, Semjén, Harrach, Budai, L. Simon, Bayer, Széles, Habony. Egy biztos köztük még te is jobb színben tündökölhetsz. Tudod te, hogy hány harcostársad önéletrajzában szerepel az MSZMP, vagy KISZ mozaikszó? És kiében hányszor? Milyen titulusokkal? A te állambiztonsági múltaddal mi van? Ez természetesen alapvetően nem lenne nagy baj, ha nem ők komcsiznának a leghangosabban. De ha nem komcsiznak, akkor fennen hangoztatják saját butaságukat, jó hangosan, hogy messzire hallatsszék (postán elveszet levél, nem jó a napenergia, mert éjszaka nem süt a nap, sajnos lehetne még sorolni, tolmácsot kérek), vagy véleménynek álcázott trágárságokkal piszkolják tele a Magyar Nemzet lapjait.

Apropó, csak így magunk között, azt is mondd már el, hogy tudtál ennyi szorgalmas ámde roppant mód buta és szervilis lakájt magad köré gyűjteni? Ki kit zsarol? És mivel? Szegény NAV elnök, hány év börtönt próbál menteni, akkor, amikor az egész világ előtt leégeti, megalázza önmagát és hivatalát? És még a HírTV stábját is viszi magával. Pedig lehetőséged lett volna egy jobb országot megteremteni, de csak arra voltál képes, hogy elszard az egészet.
Kérlek, áruld el azt, hogy mikor lettünk G20 tagország? Te is ott voltál Ausztráliában, csak kiretusáltak? Vagy Putyin eléd állt? Vagy ravasz módon mögé kerültél? Atomnagyhatalom lettünk az elmúlt négy évben? Hol a van az atombőrönd Viktor? Csak ez igazolná azt, amit és ahogy teszel a nemzetközi politika porondján, így tudnám valamelyest elfogadni azt a stílust, amivel nap mint nap megnyilvánultok. Félek attól, hogy a legnagyobb fegyver a kezedben csak egy óriásplakát… Több tiszteletet. Azt mondják a nevetségesség öl, te pedig egy ideje közröhej tárgya vagy, „ezer halált halsz” naponta, az embereid úgyszintén.

Bízom abban, hogy a lelkiismereted egy szikrája még valahol ott bujkál mélyen. És még van annyi önbecsülésed, hogy megtedd azt, amit a helyzet megkövetel tőled (csak hogy tisztán értsd, ideje letenni az óriásplakátot, és a rezsidémon is csak lázálom volt).
Kíváncsi vagyok, velem mit kezdtek? Nem vagyok komcsi, se ballib, vagy álbalaoldali, csak kisdobos voltam, mert muszáj volt. Nem voltam, és nem vagyok egy pártnak sem tagja. Nem vagyok újságíró sem, de még csak elvakult nyugatimádó sem. Tehát nekem válaszolhatsz, még elvi aggályod sem lehet. Szóval ne legyél gyáva, válaszolj! Nem a Havasi, te saját magad avass be a nagy tervekbe, titkokba. Mikor lesz egy élhető Magyarország Európában? Miért szeretnéd még a gyermekeim jövőjét is ellopni?

Apropó, tudsz egy jó svájci iskolát az én lányaimnak is? Nem szeretném, hogy az oktatási rendszered csak a munkássorban taszítsa őket. Ha itt minden ennyire flottul megy, miért nem jönnek az angol, német, holland vendégmunkások tömegével dolgozni? Mi a forgatókönyved, azok után, hogy kiderült, Gyurcsány dróton rángatja az Egyesült Államokat? Obama mint Gyurcsány bábja, szerintem standup comedyt kellene csinálnotok nem nagypolitikát. Mire készüljünk?
Várom a válaszodat, ahogy a művelt francia mondja: as soon as possible. Csak nehogy kifuss az időből!
Üdvözlettel:
Nagy Gábor Zoltán sk.
magyar állampolgár
 
 ·  Translate
116 comments on original post
1
Add a comment...

Péter Tóth

Shared publicly  - 
Peter Forasi, better known as Peppelino in the electronic music industry, was born in 1985 in Hungary. He got hooked on techno music in '98 and in 2005 finally got his own production going. As Peppe was spending long hours working hard in the studio, the following two years quite quickly started to bring him success. His tracks were getting released on digital labels such as Prozak Records, Techment, Egotraxx and others. In 2008, his tracks start...
1
Add a comment...