Profile cover photo
Profile photo
Echt Gezond Afvallen
48 followers -
Ontdek de geheimen over echt gezond afvallen
Ontdek de geheimen over echt gezond afvallen

48 followers
About
Posts

Het Pioppi dieet is op de eerste plek binnengekomen in de boeken top 10! Wat is het Pioppi dieet?

Er zijn een aantal plekken in de wereld waar mensen gemiddeld ouder worden dan in de rest van de wereld. Die plekken worden de Blue Zones genoemd. Het zijn meestal vrij afgelegen plaatsen, waar de inwoners nog een traditioneel en rustig leven leiden.

Pioppi behoort officieel niet tot de Blue Zones, maar het voldoet met gemak aan de criteria. Men wordt hier gemiddeld 10 jaar ouder en dat vrijwel zonder chronische aandoeningen zoals diabetes, kanker en hart- en vaatziekten. Geen wonder dat cardioloog Dr. Aseem Malhotra onderzoek ging toen in dit Zuid-Italiaanse dorp naar de manier waarop deze mensen leven. En zo ontstond het Pioppi dieet.

Is het Pioppi dieet daadwerkelijk revolutionair, of is dit weer één van de vele hypes die komen en gaan? In dit artikel leg ik je uit wat het Pioppi dieet is, waar je op moet letten en of het verstandig dit dieet te volgen.

https://echtgezondafvallen.nl/pioppi-dieet/
Add a comment...

Post has attachment
Hoe vaak hoor je wel niet dat het belangrijk is om je hormonen in balans te krijgen wanneer je wilt afvallen. Vooral van de hormonen ghreline, leptine en insuline wordt beweerd dat deze een belangrijke rol bij het hongergevoel, de verzadiging en snackgedrag.

Zolang deze hormonen niet in balans zijn, zul je al snel moeten terugvallen op wilskracht. Helaas is deze wilskracht geen bodemloze put en winnen je hormonen vroeg of laat altijd.

In dit artikel zal ik je uitleggen hoe het honger hormoon ghreline werkt, waarom deze invloed heeft op je gewicht en hoe je dit hormoon onder controle kunt houden.

https://echtgezondafvallen.nl/ghreline/
Add a comment...

Eet je heel weinig? Sport je enorm veel? En lukt het je maar niet om af te vallen? Dan is een veelgehoorde verklaring dat je lijf in de spaarstand staat. Dit wordt ook wel de verhongeringsmodus genoemd.

Op internet zijn veel artikelen te vinden die beweren dat de spaarstand helemaal niet bestaat en dat het onmogelijk is om niet af te vallen bij een laag calorisch dieet. Helaas zijn mensen geen machines en ligt het niet zo simpel, ondanks dit soms wel wordt beweerd.

In dit artikel zal ik uitleggen wat er wel en niet waar is van de spaarstand en geef ik je 3 tips bij een vertraagd metabolisme.

https://echtgezondafvallen.nl/spaarstand/
Add a comment...

Inmiddels wordt het steeds duidelijker dat diabetes type 2 grotendeels wordt veroorzaakt door een ongezond voedingspatroon. Het aanpassen van het voedingspatroon is daarom essentieel om diabetes type 2 te verminderen en om te keren.

Een diabetes dieet bestaat uit het eten van voeding ten gunste van de bloedsuikerspiegel en de insulinegevoeligheid. Hierdoor is het mogelijk om helemaal te genezen van diabetes type 2. Ook is een diabetes dieet effectief gebleken bij het voorkomen van deze suikerziekte en bij het verlies van overtollige kilo's.

In dit artikel ga je meer te weten komen over d e relatie tussen diabetes type 2, overgewicht en voeding, welke voeding geschikt is en wat je nog meer kan doen om diabetes type 2 om te keren.

https://echtgezondafvallen.nl/diabetes-dieet/
Add a comment...

Een gezond vetpercentage is een belangrijke graadmeter voor je algehele gezondheid. Een veelgestelde vraag is dan ook: hoe weet je of je een gezond vetpercentage heb?

Het vetpercentage is in ieder geval niet af te lezen op een analoge weegschaal, omdat het aantal kilo's weinig zegt over het percentage lichaamsvet.

https://echtgezondafvallen.nl/gezond-vetpercentage/
Add a comment...

Veel vetrijk voedsel eten, geen calorieën tellen en gezond afvallen. Dat is kort gezegd waar het Low Carb High Fat dieet (afgekort LCHF dieet) voor staat!

Er is steeds meer bewijs dat suggereert dat een LCHF dieet een enorme positieve bijdrage kan leveren aan gewichtsverlies, hoge bloeddruk, HDL cholesterol en de bloedsuikerspiegel. Toch blijft het voor veel mensen moeilijk te bevatten dat vetrijk eten niet hoeft te zorgen voor meer vetopslag en zelfs heel gezond kan zijn.

Daarom leg ik in dit artikel uitgebreid aan je uit hoe het LCHF dieet werkt, welke risico’s dit dieet kent en waarom de juiste vetten veel gezondheidsvoordelen hebben. Ook krijg je een LCHF weekmenu om je een zetje in de goede richting te geven.

https://echtgezondafvallen.nl/lchf-dieet/
Add a comment...

Post has attachment
Buikvet wegtrainen vraagt veel discipline. Het vet rondom de buik is namelijk één van de moeilijkste soorten vet om weg te krijgen. Zelfs als je een gezond gewicht hebt, kan een sixpack nog een lange weg te gaan zijn.

Gelukkig is het ook niet nodig om een buik als een topsporter te hebben voor een goede gezondheid. Wel verlaag je het risico op welvaartsziektes door overtollig buikvet weg te werken.

In dit artikel geef ik je daarom 8 effectieve oefeningen en 4 voedingsadviezen waarmee je buikvet kunt wegkrijgen.

https://echtgezondafvallen.nl/buikvet-wegtrainen/
Add a comment...

Post has attachment
Een detox kuur (detox dieet) staat steeds meer in de belangstelling. De claims hierover zijn dan ook niet mis, want wie wil nou niet zijn lichaam ontgiften met daarbij gelijk een paar kilo's gewichtsverlies in korte tijd.

Hoe mooi sommige uitspraken over detox kuren ook zijn, is het nog maar de vraag in hoeverre je je lichaam hiermee een plezier doet.

In dit artikel ga ik je uitleggen wat een detox kuur is en welk gevaar een detox kuur met zich mee brengt. Ook leg ik je uit wat de beste manier is om te detoxen (ontgiften) en wat de vetverbranding er mee te maken heeft.

https://echtgezondafvallen.nl/detox-kuur/
Add a comment...

Post has attachment
Wil je afvallen, maar kamp je met telkens hongerdips en vreetbuien? Dan is de kans groot dat je vast zit aan een koolhydraat- of suikerverslaving. Minder eten wordt dan erg lastig, want je brein blijft vragen om meer suiker dan goed voor je is.

Om minder te kunnen gaan eten en afvallen is het daarom van belang dat je gaat afkicken van suiker, hoe moeilijk dat ook is.

In dit artikel leg ik uit wat een suikerverslaving is, welke afkickverschijnselen hiermee gepaard gaan en hoe je kan stoppen en afkicken van suiker.

https://echtgezondafvallen.nl/suikerverslaving/
Add a comment...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded