Profile cover photo
Profile photo
firzz duka
15 followers
15 followers
About
firzz duka's posts

Post has attachment
Tak Pernah Pakai Baju Putih
Kalau korang perasan, kebanyakkan gambar-gambar yang aku upload di Instagram dan Facebook, boleh kata semuanya berwarna gelap ataupun hitam. Memang jarang la aku upload gambar aku pakai baju berwarna putih atau warna terang ni. Sebabnya, aku suka dengan war...

Post has attachment
Guna STEEVYA Pemanis Sebagai Pengganti Gula
STEEVYA PEMANIS GANTI GULA YANG BAIK UNTUK KESIHATAN Stevia atau nama saintifiknya Stevia Rebaudiana merupakan tumbuhan herba yang berasal dari Paraguay. Stevia telah lama digunakan oleh masyarakat di sana sebagai pemanis semula jadi dalam makanan, minuman ...

Post has attachment
Tak Payah La Nak Sentap Sangat
Dua tahun dah aku rasa, bila masuk bulan puasa atau dekat-dekat nak raya, mula la keluar atau jawapan balas terhadap soalan-soalan cepumas yang mungkin akan ditanya oleh orang yang dah berkahwin kepada orang bujang. Kalau tengok dekat Facebook atau Twitter,...

Post has attachment
Kesedaran Sivik Rakyat Malaysia Masih Kurang
Percaya atau tidak, kesedaran sivik rakyat Malaysia masih lagi kurang terutamanya bila melibatkan kebersihan. Memang tak dapat dinafikan sekali tentang perkara ni. Bab kebersihan, orang kita masih ketinggalan kalau nak dibandingkan dengan negara-negara lain...

Post has attachment
Cerita Di Sebalik Aidilfitri 2017
Assalamualaikum... SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR BATIN kepada semua yang sudi membaca blog picisan aku ni. Heheheh... tahun ni dah masuk tahun ketiga aku memberi duit raya kepada mak abah dan anak-anak buah aku..  dan untuk tahun ni jugak, aku cum...

Post has attachment
Nasi Mamak Sedap Di Damansara
Adoiii...susah betul jadi aku ni yang suka makanan kampung dan mamak. Nak mencari makanan kampung dan mamak yang sedap dekst area Damansara ni cukup susah. Kalau makanan kampung aku boleh terima lagi la sebab kedai-kedai kat kawasan tempat kerja aku masih a...

Post has attachment
Dah Hilang Mengidam
Akhirnya setelah dekat tiga bulan aku menahan rasa mengidam dalam hati, malam ni baru dapat aku puaskan 'nafsu' aku dekat Ipoh. Lama ooo rasanya menunggu nak dapat makanan ni. Dekat kawasan aku kerja sekarang memang tak ada yang sesedap nasi vanggey Greento...

Post has attachment
Baju Melayu Atau Kurta?
Pejam celik pejam celik, dah lebih seminggu dah puasa. Tak lama lagi dah nak raya dah. Bagi orang perempuan, masa ni la sibuk nak cari tudung raya untuk disesuaikan dengan baju raya yang berpasang-pasang. Yang lelaki pulak, tak berapa nak ambil tahu pasal r...

Post has attachment
Berniaga Biarlah Betul Caranya
Gambar Google Bila masuk bulan puasa ni, bermacam benda yang kita jumpa di media sosial tentang juadah yang dibeli di bazar Ramadhan. Ada yang bagus, ada yang tak bagus. Betul tak? Tapi,, tak kira la yang bagus atau tak, kedua-duanya akan tetap viral di med...

Post has attachment
Rambang Mata Di D'Kayangan Steamboat
Kadang-kadang bila bulan puasa ni, mesti ada masanya kita dah bosan makan dekat rumah kan? Yang suami kalau ke bazar Ramadhan, tak tahu nak beli lauk apa dah. Si isteri pulak, bila suami beli barang basah, mesti sampai tak tahu nak masak apa. Jadi, apa kata...
Wait while more posts are being loaded