Profile cover photo
Profile photo
rafeah sahari
109 followers
109 followers
About
rafeah's posts

Post has attachment
Cadar skirting & sarung bakul sampah
Cadar skirting vs sarung bakul sampah. Assalamualaikum. Rindu nak bersiaran dlm blog. Memandangkan sibuknya si tukang jahit smpai x sempat nak bersiaran. Slalunya jahit cadar fitted je,. kali ni nak belanja cadar skirting n sarung bakul sampah plak.. Sarung...

Post has attachment
Cadar skirting & sarung bakul sampah
Cadar skirting vs sarung bakul sampah. Assalamualaikum. Rindu nak bersiaran dlm blog. Memandangkan sibuknya si tukang jahit smpai x sempat nak bersiaran. Slalunya jahit cadar fitted je,. kali ni nak belanja cadar skirting n sarung bakul sampah plak.. Sarung...

Post has attachment
Jahitan langsir,comforter,sarung kerusi,sarung tilam & sarung bantal
Assalamualaikum. Lama sungguh rasanya saya tak update blog. Seblum ilmu yang ada ke laut..saya akan mulakan cara berdikit2. Kerja harian saya dipenuhi dgn menjait. Tu yg tak sempat nak jengah blog. Rugi klu dibiarkan sepi blog saya ni. Ok tak nak celoteh pa...

Post has attachment
Kelambu Moden
Kelambu Moden. Jom beli kelambu moden..elak nyamuk..elak denggi.. Cegah denggi cara mudah. Kelebihan : senang lipat dan simpan tidak perlu gantung atau paku pada dinding selesa dan tidak rasa panas  berzip, mudah untuk keluar masuk pilihan warna pink,purple...

Post has attachment
Roti Bun
Assalamualaikum. Da lama rasanya nak buat roti. Tapi masih ragu2 bimbang tak menjadi. Tapi dengan berkat kesabaran dan kesungguhan alahamdulillah menjadi roti airtangan saya. Keluarga saya memang suka roti. Jadi tak rugi rasanya saya mencubanya. Insyallah l...

Post has attachment
Kek Gulung
Assalamualaikum. Bertemu lagi dilaman alam maya. Kesibukan masa menjahit itu sebabnya kurang bercerita diblog. Setelah menyiapkan sebahagian tempahan jahitan baru rasa selesa bercerita. Masak dan menjahit keduanya saya suka. Jadi buatnya pun seiring. Penat ...

Post has attachment
Hasil kerja tangan saya
Assalamualaikum. Alhamdulillah rezeki Allah turunkan kepada hambanya. Inilah kerja sambilan (ABDR) saya selain surirumah dan berniaga. Sebahagian tempahan dari pelanggan. Terima kasih semua.. Maaf jika ada kekurangan hasil kerja tangan saya. Kepada sesiapa ...

Post has attachment
Alas Peti Sejuk Dan Alas Oven
Kepada sesiapa yang berminat dengan alas peti sejuk dan alas oven boleh hubungi saya. Menggunakan kain yang bermutu tinggi ( heavy cotton) Alas Peti Sejuk - rm60.00 (20"L x 55"T) + 8.00 (postage) Alas Oven - rm35.00 (12"L x 35"T) + 6.00 (postage) pm/tele./w...

Post has attachment
Alas Peti Sejuk
Kepada sesiapa yang berminat dengan alas peti sejuk boleh hubungi saya. Pemilihan kain bergantung pada contoh kain yang telah disediakan sahaja. Menggunakan kain yang bermutu tinggi ( heavy cotton) Alas peti ais - rm60.00 (20"L x 55"T) + 8.00 (postage) pm/t...

Post has attachment
Apron & Glove Oven
Assalamualaikum, Hasil jahitan yang terbaru dari saya. Kelengkapan sut memasak yang cantik, corak yang menarik, jahitan yang kemas dan kain yang bermutu tinggi (heavy cotton) Bagi yang berminat hubungi saya : Price : RM36.00 (glove & apron) Postage : RM6.00...
Wait while more posts are being loaded