Profile cover photo
Profile photo
Thermaikos Greece
214 followers -
all about Thermaikos...
all about Thermaikos...

214 followers
About
Communities and Collections
View all
Posts

Καταγραφή ζημιών από θεομηνία και υποβολή αιτήσεων-δηλώσεων από πληγέντες

Ο Δήμος Θερμαϊκού επλήγη τα τελευταία εικοσιτετράωρα από ακραία καιρικά φαινόμενα, με συνέπεια να προκληθούν εκτεταμένες καταστροφές σε δημόσιες υποδομές και υπηρεσίες, όπως και σε νοικοκυριά και επαγγελματικούς χώρους. Η περιοχή του Δήμου, μετά από αίτημα του Δημάρχου, τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Με όλες του τις δυνάμεις ο Δήμος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία , αλλά και με εθελοντές δημότες αγωνίζονται για την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη αποκατάσταση των ζημιών.
Συγχρόνως άρχισε να γίνεται πλήρης καταγραφή των ζημιών, για την οποία ο Δήμος Θερμαϊκού κάλεσε τους κατοίκους που υπέστησαν υλικές ζημίες να προσέλθουν στις υπηρεσίες του Δήμου και να υποβάλουν αίτηση – δήλωση, στην οποία θα περιγράφονται οι καταστροφές που υπέστησαν (σε κτίρια, σε νοικοκυριά, σε εξοπλισμό επιχειρήσεων). Επιπλέον, οι αγρότες του δήμου μας που έχουν υποστεί ζημιές στις καλλιέργειές τους πρέπει να προσέλθουν εντός 15 ημερών στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΟΓΑ προκειμένου να υποβάλουν αναγγελία ζημιών.
Σημεία υποβολής των αιτήσεων – δηλώσεων είναι: 1) για την Περαία και τους Νέους Επιβάτες, στο γραφείο Κοινωνικής Υπηρεσίας (Δευκαλίωνος 23, Περαία), 2) για την Αγία Τριάδα, στο Δημοτικό Κατάστημα Αγίας Τριάδας, 3) για την Επανομή, στο Δημοτικό Κατάστημα Επανομής και 4) για τη Ν. Μηχανιώνα – Κερασιά - Αγγελοχώρι, στο Δημοτικό Κατάστημα Ν. Μηχανιώνας. Οι αγρότες θα προσέρχονται στα γραφεία των ανταποκριτών ΟΓΑ.
Τηλ. επικοινωνίας και πληροφοριών:
Περαία, κα.Καρακώστα Β. - 23920 22341
Αγία Τριάδα, κα.Κατσαρίδου Χ. – 23920 52400
Επανομή, κα.Συροπούλου Ε. - 23923 30104
Ν.Μηχανιώνα, κα.Ορμυλιώτου Δ. - 23923 30344.

Περαία, 8-9-2016
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment

"Τεχνικό Επιτελείο Thermaikos Triathlon 2016"

750 μέτρα στη θάλασσα των Νέων Επιβατών, 20.700 μέτρα στους δρόμους των Ν. Επιβατών και της Περαίας και 5.000 μέτρα στον παραλιακό πεζόδρομο των ίδιων περιοχών καλούνται να διανύσουν οι αθλητές την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου. Τριαθλητές και μη, άνδρες και γυναίκες, σε ατομική ή ομαδική συμμετοχή, αμιγής ή μικτή ομάδα των δύο ή τριών αθλητών, θα αγωνιστούν δίπλα στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Χρήστο Γαρέφη, υπό την καθοδήγηση του κορυφαίου Έλληνα Τριαθλητή Βασίλη Κρομμύδα.
Ο Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα Βασίλης Κρομμύδας θα συνεργαστεί με τρεις διακεκριμένους αθλητές οι οποίοι θα έχουν την επιμέρους εποπτεία:
Ο Νικόλας Ρεπανάς Υπεύθυνος της κολυμβητικής διαδρομής
Ο Σταμάτης Γιαννόπουλος Υπεύθυνος της ποδηλατικής διαδρομής
Ο Δημήτρης Κασίμης Υπεύθυνος του δρόμου αντοχής
Ο Χρήστος Γαρέφης, Πρεσβευτής του Thermaikos Triathlon 2016 σας προτρέπει να λάβετε μέρος και να αγωνιστείτε μαζί του, καθώς θα τιμήσει τον αγώνα και με την συμμετοχή του!

Πληροφορίες μπορείτε να λάβετε αν επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα 2392076011 fax 2392076040, αν μας επισκεφτείτε στο γραφείο μας στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Περαίας στο τέρμα της οδού Κύπρου στην Άνω Περαία, αν στείλετε e-mail στο info@thermaikostriathlon.com ή αν μας επισκεφτείτε ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις www.thermaikostriathlon.com, www.facebook.com/thermaikosthriathlon
Add a comment...

Γιορτή Τρύγου στην παραλία Αγίας Τριάδας (28 - 31 Ιουλίου 2016)Είκοσι ένα χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Αγίας Τριάδας συμπληρώνει η Γιορτή του Τρύγου, που πραγματοποιείται φέτος στις 28, 29, 30,31 Ιουλίου
Τις τετραήμερες εκδηλώσεις που αποτελούν θεσμό για την περιοχή , αλλά και το σύνολο του Δήμου οργανώνει και φέτος ο Σύλλογος Προσφύγων Ανατολικής Θράκης, υπό την αιγίδα του Δ.Η.Π.Π.Α.ΚΥΘ και του Δήμου Θερμαϊκού.
Χώρος συνάντησης κατοίκων και επισκεπτών στο πλαίσιο της Γιορτής του Τρύγου, είναι η παραλία της Αγίας Τριάδας με ώρα έναρξης όλων των εκδηλώσεων στις εννέα το βράδυ και ελεύθερη είσοδο.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το εξής:

Πέμπτη 28/07/16

Λαϊκή Βραδιά με τους Χρήστο Προβατάρη (μπουζούκι και φωνή), Γιώργο Γρηγοριάδη (αρμόνιο και τραγούδι) και Βαγγέλη Μπέτζιο (κλαρίνο)

Παρασκευή 29/07/16

–Beach party με τον γνωστό τραγουδιστή Πασχάλη και την μπάντα του
Πασχάλης Αρβανιτίδης, κιθάρα και τραγούδι
Stelios Mak, κιθάρα και τραγούδι
Αντώνης Πιτσολάντης, μπάσο
Μιχάλης Λιάμης, Drums
Παναγιώτης Τσαλόπουλος, Keyboards

Σάββατο 30/07/16
Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί (:από Μέγαρα, Χαλκιδική, Λέρο, Ανατολική Ρωμυλία, Αλεξάνδρεια, Σαμοθράκη και Έβρο) από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Προσφύγων Ανατολικής Θράκης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Επανομής (παρουσίαση χορών Μακεδονίας και τον Χορευτικό Λαογραφικό ΣύλλογοςΝέας Μηχανιώνας “Παναγία Φανερωμένη” (παρουσίαση χορών Δράμας).

Κυριακή 31/07/16

Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί ,(από Κόνιτσα, Κάρυστο, Μαύρη Θάλασσα, Θεσσαλονίκη, Βαμβακόφυτο, Σαλαμίνα, Προποντίδα Κωνσταντινούπολη) από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Προσφύγων Ανατολικής Θράκης , τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θρακιωτών και Μικρασιατών Δήμου Κοζάνης (Ελλήσποντος) (χοροί από την Κωνσταντινούπολη και την Καλλίπολη)
και το Σύλλογο Φίλων Θερμαϊκού “Ο Απόλλων” (χοροί Καστοριάς)


Συμμετέχουν οι μουσικοί: Λιοκάτης Ανδρέας, κλαρίνο, Τράκας Αστέριος, βιολί, Κόκκορης Αργύρης, λαούτο και τραγούδι, Νταβλιάκος Γεώργιος, γκάιντα και ακορντεόν, Σπύρος Τζιάτζιος, κρουστά
Ζιάκα Μαρία, τραγούδι, Ψαθάς Δημήτριος, ζουρνάς Αλεξάνδρεια, Ψαθάς Ευάγγελος, νταούλι Αλεξάνδρειας, Μάλαμας Γιάννης, ζουρνάς Βαμβακόφυτου, Μάλαμας Χρήστος, ζουρνάς Βαμβακόφυτου, Δημάνος Ηλίας, νταούλι Βαμβακόφυτου.
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ – ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. - ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΜΑΙΟΣ 2016 : ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Σάββατο 28/05

«Τα Μυστικά της Θάλασσας ξεχνιούνται στο ακρογιάλι»… Γ.Σεφέρης

Άμμο κατασκευές

Το Σάββατο το απόγευμα, η παραλία των Νεων Επιβατών γέμισε από μικρούς και μεγάλους καλλιτέχνες που με μεγάλη χαρά δημιούργησαν και διασκέδασαν στην άμμο. Δημιουργήθηκαν πολλές μικρές ομάδες από τους φίλους μας που με ζήλο κατασκεύασαν πολύ όμορφα γλυπτά.
Στο τέλος τα παιδιά παίξανε παιχνίδια με τους ναυτοπροσκόπους της Περαίας και θαύμασαν μοντέρνο χορό στην άμμο από την ομάδα του Συλλόγου Αθλοκίνηση και Πολιτιστικού Συλλόγου Αγγελοχωρίου «ο Φάρος».
Στις άμμο κατασκευές υπήρχε μια χαρούμενη διάθεση από όλους κάτω από τις μουσικές επιλογές της δεκαετίας του 60 που επιμελήθηκε το studio ΗΧΟΡΑΜΑ.
Στο ηλιοβασίλεμα τεράστια χταπόδια, καλαμάρια, καρχαρίες,χελώνες, γοργόνες, κοχύλια , πύργοι και καρδιές άφηναν το δικό τους μυστικό στο ακρογιάλι του Μπαξε.
Μια δράση που είχε στόχο να αφυπνίσει την ευαισθησία του πολίτη μέσα από μια καλλιτεχνική προσέγγιση, μια ειρηνική διαδήλωση για την προστασία της Θάλασσας.

Οργάνωση και συντονισμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Θάλασσας 2016:

Ανδρονίκη Ράπτη, υπάλληλος του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. και Αγγελική Ταβάγειου, μέλος του Δ.Σ. του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
30/5/16
18 Photos - View album
Add a comment...

Γαλάζιες Σημαίες σε τέσσερις ακτές

Με την απόλυτη επιβράβευση της πιστοποίησης για τις καθαρές θάλασσες και ακτές που δίνει τα τελευταία χρόνια η Γαλάζια Σημαία, βραβεύτηκαν και για τη καλοκαιρινή περίοδο 2016 τέσσερις παραλίες του Δήμου Θερμαϊκού. Είναι η παραλία Αγ. Τριάδας/ΠΙΚΠΑ, η παραλία Νέων Επιβατών, η παραλία Περαίας και η παραλία του Ποταμού στην Επανομή. Οι σχετικές ανακοινώσεις για τη φετινή περίοδο έγιναν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της( www.eepf.gr).
Συνολικά σε ολόκληρο το νομό Θεσσαλονίκης δόθηκαν δώδεκα(12) Γαλάζιες Σημαίες εκ των οποίων το ένα τρίτο στο Δήμο Θερμαϊκού.
Είναι μια σημαντική επιτυχία για το Δήμο , καθώς για να κερδίσει μια ακτή τη Γαλάζια Σημαία πρέπει να πληροί αυστηρά κριτήρια που σχετίζονται με την ποιότητα των νερών κολύμβησης και ελέγχονται με συνεχείς δειγματοληπτικές μετρήσεις, τον τακτικό καθαρισμό της ακτής και την οργάνωση των υποδομών εκείνων που θα παράσχουν άνεση και όλες τις αναγκαίες ευκολίες στους λουόμενους.(επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής, δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, κάδοι απορριμμάτων, αναψυκτήρια δίοδοι πρόσβασης ΑΜΕΑ,) καθώς και ασφάλεια με την ύπαρξη εκπαιδευμένων ναυαγοσωστών, σωστικών εφοδίων και ετοιμότητα για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Σημειωτέον ότι στο πλαίσιο της ετοιμότητας του Δήμου, όλες οι ακτές είχαν καθαριστεί και ήταν έτοιμες για να υποδεχτούν τους τουρίστες και τους επισκέπτες από τις αρχές Απριλίου!
«Είμαστε πολύ υπερήφανοι ως Δημοτική Αρχή γιατί οι προσπάθειες που καταβάλλουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και τα έργα που κάνουμε για την ανάδειξη των ακτών της περιοχής μας στέφονται από επιτυχία. Οι πολίτες όχι μόνο μπορούν άφοβα να τις επιλέγουν, αλλά και να διαπιστώσουν ότι διαθέτουν όλες τις απαραίτητες υποδομές για να ένα ευχάριστο, ξεκούραστο κι ασφαλές μπάνιο γι’ αυτούς και τα παιδιά τους. Εμείς επιμένουμε στην αυστηρή τήρηση των κανόνων και προετοιμαζόμαστε από τώρα για να καταστήσουμε υποψήφιες για Γαλάζια Σημαία το 2017, τρεις ακόμη ακτές, την παραλία Αγγελοχωρίου, την κοινοτική πλαζ Επανομής (κτήμα Καραγκιόζη) και την παραλία της Περαίας στο τμήμα της μπροστά από το δημοτικό πάρκινγκ», δήλωσε ο Δήμαρχος. Γιάννης Μαυρομάτης.
Add a comment...

Νέα διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ


Στην τρίτη διανομή τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής προχωρά ο Δήμος Θερμαϊκού , την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» (ΤΕΒΑ/FEAD).
Η νέα διανομή αφορά σε 1.262 ωφελούμενους του προγράμματος, που οι αιτήσεις τους υπαγωγής σ΄ αυτό έχουν γίνει δεκτές και θα πραγματοποιηθεί στην Περαία, από τις 10.00 π.μ. έως τις 16.00 μμ στο χώρο του πρώην SUPER MARKET DIA (Φιλίππου και Μουσών 24) .
Στους δικαιούχους θα διανεμηθούν ελαιόλαδο, κοτόπουλο, τυρί, φρούτα - λαχανικά καθώς και απορρυπαντικά ρούχων και πιάτων.
Οι δικαιούχοι είναι αναγκαίο να προσκομίσουν το δελτίο ταυτότητας τους ή το διαβατήριό τους, την αίτηση ΗΔΙΚΑ-ΤΕΒΑ, ενώ σε περίπτωση που δεν θα παραλάβουν τα είδη αυτοπροσώπως, απαιτείται σχετική εξουσιοδότηση.
Επισημαίνεται, ότι μόλις εκδοθούν τα αποτελέσματα των ενστάσεων και οριστικοποιηθούν από την Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος ΤΕΒΑ, οι πίνακες των δικαιούχων, θα τους διατεθούν τα είδη και των δύο προηγούμενων διανομών.
Add a comment...

Post has attachment
Το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δήμου Θερμαϊκού διοργανώνει το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Θερμαϊκού, μια μεγάλη διήμερη γιορτή χορωδιακής μουσικής που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή 28 & 29 Μαΐου 2016 στο Θέατρο ΚΑΠΠΑ2000 στην Περαία του Δήμου Θερμαϊκού, με τη συμμετοχή 20 χορωδιών και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Στόχος είναι το “Χορωδιακό Φεστιβάλ Θερμαϊκού” να εδραιωθεί ως θεσμός στο Δήμο Θερμαϊκού. Η μουσική ως η πιο άμεση μορφή τέχνης μπορεί να συμβάλλει με ουσιαστικό τρόπο στην απάλυνση της κρίσης που βιώνουμε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Παράλληλα, μπορεί να συντελέσει στην ανάδειξη και εξέλιξη του χορωδιακού τραγουδιού στην περιοχή μας, καθώς και στην καλλιέργεια καλών σχέσεων και δεσμών μεταξύ των χορωδιών και των φορέων που αυτές εκπροσωπούν, στο πλαίσιο ενός δημιουργικού πολιτισμικού δικτύου.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ευρυάνθη Παπαδοπούλου

Με την ευγενική υποστήριξη του κ. Νικόλαου Αργυρόπουλου

ΣΑΒΒΑΤΟ, 28/5/2016

12:00 - 13:30

20:00 - 21:30

ΚΥΡΙΑΚΗ, 29/5/2016

11:00 - 13:00

20:00 - 21:30
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
26/5/16
6 Photos - View album
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded