Profile cover photo
Profile photo
Rossana Dimitrova Stouraiti
124 followers
124 followers
About
Posts

Post has shared content
Social Media Design Sizing Blueprint 2015 [Infographic]
Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube GooglePlus

The importance of a social media cover photo can be described when someone understands the importance of cover letter with a resume; time is money here, say quickly and say all. Your cover snap presents a great detail about you, your brand, and anything, within a pinch. These cover photos put a great and accurate impact upon the visitor’s mind regarding your product or mindset. 

However, designing social media cover photos have gone pretty tricky these days, especially for those who use it in a professional way. In fact, needless here is to mention about the habit of social media platforms to revamp their layout patterns that certainly involves something with works like cropping, resizing, etc. 

And, each time you can't spend huge money with designers for the purpose. Hence, the best way is to go through the cheat sheet for social media cover photo dimensions. The #infographic below, created by +CoversHub, presents a nice cover photo cheat sheet that holds most upgraded cover picture dimension for major social platforms - #Facebook#Twitter#LinkedIn#YouTube and #google + - that can be really useful for you on this regard.

See the complete and larger image here: http://www.digitalinformationworld.com/2015/01/social-media-design-specs-blueprint-2015-infographic.html

#socialmedia   #socialmediatips   #googleplustips  
Photo

Post has attachment
Photo

Post has attachment
wooohooooo AMAZING!!!!

Post has shared content

Post has attachment

Post has shared content

Post has shared content
 *Творческо бизнес лого*

 Вашето лого е едно от първите неща, които потенциални ви клиенти ще видят. Независимо дали става дума за вашия уеб сайт, визитка или друг маркетингов материал, това е първият ви шанс да направите впечатление. За стартиращи и малки фирми, мечтите могат да бъдат големи, но бюджетите обикновено са ограничени. С творческа искра и малко въображение, проектирането на фирменото лого и изграждането на марката, могат да бъдат много по-лесни и ценово ефективни, отколкото си мислите, особено разполагайки с днешните уеб и дигитални инструменти.
Логото е това, което ви  различава от конкурентите, така че е жизнено важно то да се откроява от останалите. В много случаи, имитацията е най-добрата форма на ласкателство, обаче с дизайна на логото това не е така.  Помислете как искате да си направите лого, различно от това на конкуренцията.
Фокусирайте се върху посланието.  Типография, очевидно стои в центъра на лого дизайна. Целта на логото е да направи вашия бизнес или име на продукт познати на клиента. Това може да се случи само, ако вашата целева аудитория може да го разчете бързо и лесно и да го запомни.
Изберете цветовата схема за логото си, така че да е приятна за окото, изчистена, елегантна и да изглежда професионално. Всеки цвят има различно отражение, нюансът може да подчертае вашето послание. Логото е публичното лице на вашата марка, така че то трябва да подхожда на всяка среда ,независимо дали ще се показва в автопарк, канцелария, онлайн реклама, социални мрежи др. Разгледайте логото си в няколко цветови варианта. Направете го, така че да  може да бъде отпечатано в черно и бяло, за да може да се изпрати и по факс, да се фотокопира или използва в черно-бяла реклама, толкова ефективно, колкото и цветното.
Използвайте вашето лого навсякъде. Всеки лист хартия, който излиза от офиса ви -  фактури и писма трябва да показват вашето лого. 
На всички лога е нужно време за да спечелят популярност, дори и да  имат най-красивия дизайн, повторението е това, което ги прави разпознаваеми за съществуващите и потенциалните клиенти.
http://webfusion.bg/

#webdesign‬   #services   #webdevelopment‬   #consultations‬   #advertise    #graphicdesign  
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2015-03-30
9 Photos - View album

Post has shared content
Как да достигнем до повече потребителите в социалните мрежи

По темата някои хора говорят за показатели, като например, най-подходящото време да публикувате, перфектната дължина на един пост, или най-добрият начин за публикуване на линк. Нищо от това не е толкова важно, колкото съдържание което да е интересно на аудиторията. Да, има стратегии, които работят по-добре за подобряване на видимостта, но ако се фокусирате върху осигуряването на  добро съдържание, ще забележите как вашата аудитория започва да ви търси сама.

1. Оптимизирайте на вашата бизнес страница.
Снимката на корицата ви е първото, което вашите посетители виждат. Ако е възможно, трябва лозунгът да стои на снимката, а тя да изразява ясно основната идея на страницата. Така посетителите ще разберат веднага дали би им харесала тази страница. 
Следващото нещо, което трябва да оптимизирате е раздел си "За нас". Добавете основните си ключови думи там, защото този раздел се индексира в Google. Поставете линк към специални места на вашия уеб сайт, които искате да подчертаете. Добавете и някои препоръки от доволни клиенти в този раздел.

2. Направете си стратегия за създаване на съдържание.
Най-добрият начин за потребителите да взаимодействат с вашата страницата, е чрез вашите публикации. Така че трябва да планирате какво и колко често публикувате. Най-добре е да има от всичко -  бизнес новини, съвети, снимки, линкове, както и чувство за хумор. Хората посещават социалните мрежи  и за да се забавляват. Ако имате някои хумористични публикации за вашата бизнес ниша, то тези публикации ще получат коментари, харесвания и споделяния, които  ще са ви от полза.
Част от стратегията за създаване на съдържание е да решите колко често да публикувате.  Добре е да организирате във вид на календар вашите публикации за седмицата. Например, можете да публикувате полезен съвет в понеделник, новини във вторник и нещо хумористично в сряда. Това е лесно, ако се организира добре.

3. Взаимодействието с другите.
Един от най-добрите начини да се развивате в социалните мрежи е да се свържете и да коментирате други подобни бизнес страници. Можете да харесвате други страници като вашата и след това да коментирате техните публикации. Тогава публиката на тези страници вижда вашето име в коментарите на този пост. Това не е единственото  предимство, когато се създават контакти с други подобни страници, те могат да бъдат по-склонни да споделят и коментират вашите публикации.

4. Използвайте личния си профил
Използването на личния профил, ако е възможно, помага да споделите новостите във вашия бизнес, ако сте лицето на бизнеса си, хората ще могат да се свързват с вас лично. Вашият личен профил е по-видим за приятелите от бизнес страницата ви. Ако от време на време споделяте  новини, свързани с вашата дейност, на личната си страница, това повишава възможността вашите най-важни бизнес събития да бъдат забелязани.
Photo

Post has shared content
Още за успешният маркетинг в социалните мражи

16. Споделете данни от статистика
Чели ли сте напоследък интересна статистика, или ново проучване, което е свързано с вашата индустрия и смятате, че хората биха се интересували? Споделете го! Статистиката привлича вниманието на хората и е чудесен начин за споделяне на съдържание.

17. Направете видео, с участието на хора, или продукти от бизнеса ви
Споделянето на видеоклип никога не е било по-лесно, благодарение на социалните медии.
С телефона си  можете да направите кратък видеоклип, и автоматично да го споделите в  социалните мрежи, или дори да използвате видео функцията на Instagram за създаване на споделен 15-секундно видео от вашия магазин или офис.

18.Споделете интересен имейл бюлетин или обява
Вашият бизнес изпраща ли имейл бюлетини или обяви редовно? Ако е така, значи вече сте свършили работата за създаване на хубаво съдържание. Споделете най-новия си бюлетин в социалните медии.

19. Пуснете линк с информационна графика, която смятате, че вашата аудитория ще хареса
Вече можете да намерите информационни графики за всичко. Потърсете подходяща за вашата дейност. (Пример: restaurant infographic).

20. Редактирайте и споделете снимки
Можете да направите, така че  изображението да се откроява, като го редактирате онлайн. С инструменти като PicMonkey можете да редактирате изображения, да добавяте текст, филтри, в рамките на няколко минути. Можете да използвате инструмент като Canva, за да добавяте нови дизайни за снимки, или да ги преоразмерявате, за да паснат на размерите на специфични социални платформи.

21.Поправете често срещано, погрешно схващане, което се отнася за вашата дейност
Образованието е мощен инструмент за изграждане на взаимоотношения онлайн. Опитайте се да научите вашата аудитория на нещо, което те не са знаели, или е погрешно разбрано за вашата индустрия. Това е един лесен начин да споделите вашия опит и да се надяваме, ще предизвика разговор с фенове и последователи.

22. Споделете любимата си книга или нещо, което е във вашия списък за четене
Чели ли сте нещо добро напоследък? Говорете за това в социалните медии. Това е чудесен начин да се свържете с фенове и последователи, извън темата за продуктите, които продавате или услугите, които предлагате.
Съвет: Помислете за създаване на списък за четене, който смятате, че вашата аудитория ще хареса. Тези списъци са лесни за създаване и винаги можете да попитате служители и клиенти, за да добавите нови заглавия към списъка!

23. Покажете своя опит чрез полезен съвет
Сигурно знаете много съвети и трикове, които вашата аудитория ще се радва да прочете. Напишете списък с полезни съвети, свързани с даден продукт или услуга, която предоставяте. Може дори да използвате съвети от клиенти. Споделете ги и се уверете, че споменавате клиента в публикацията си.

25. Изразете благодарността си към вашите клиенти за тяхната подкрепа
Те го заслужават! Това никога не е лоша идея. Кажете им какво означават те за вас и те ще ви покажат същото с тяхната по-нататъшна работа.
http://webfusion.bg/
#webdesign   #onlinemarketing   #webdevelopment   #onlinemarketingtips  
Photo

Post has shared content
Най-добрите социални мрежи за туристи

С помощта на някои от социалните мрежи можете да превърнете следващото си пътуване в едно незабравимо преживяване. Там ще откриете невероятни места и много полезни съвети. А кой не би искал да прекара живота си в пътуване? Въпреки че е сложно да се планира едно пътуване, тук ще откриете много неща, които да ви помогнат да го организирате.
От къде да купите самолетни билети или къде предлагат най-хубавата храна? Няма по-надежден източник от споделения опита на други, които са посетили мястото. Представете си че трябва да планирате пътуване, но не знаете от къде да започнете. Списъкът от социални мрежи за туристи, описани по-долу може да ви помогне да се насладите на пътуването още повече. Освен това повечето от тях имат мобилни приложения, така че ще бъде много по-лесно да останете във връзка навсякъде.

Trip Advisor е най-популярната и там е най-лесно да планирате пътуването си. Тя предлага съвети от други пътешественици, голямо разнообразие от туристически възможности за избор и идеи за  планиране на пътуването, които ви помогнат да намерите най-добрите хотели и места за настаняване. Източникът на информация са препоръките и мненията на потребители, които вече са посетили тези места, така че ще имате възможност да общувате с тях, докато се уверите, че сте намерили най-доброто обслужване.

Airbnb
Може би един от най-големите разходи по време на пътуването е настаняването. И ако това е проблемът, то Airbnb е решението. Общността на регистрирани потребители на тази социална мрежа се състои от домакините, които предлагат настаняване на туристи. Сред публикуваните обяви можете да намерите къщи или стаи с широк диапазон на цените. В допълнение, потребителите, които вече са се установили на едно място могат да напишат коментари за бъдещите гости, създавайки един кръг от доверие и сигурност.


Foursquare
Foursquare е социална мрежа, която вече познавате и безопасно използвате, но по отношение на пътуванията може да бъде много полезна, предоставяйки информация за забележителности, хотели, ресторанти, или съвети от потребители. Благодарение на новия редизайн на интерфейса й вече е много по-лесна за използване. Тя може да бъде много интересна, когато искате да проследите маршрута по време на пътуването и да споделите впечатленията си от посетените местата.

Trover
Причината за създаването на тази социална мрежа са именно трудностите, с които са се сблъсквали създателите й по време на пътуванията си, както и от споделените истории и приключения, които са преживели. Мрежа е създадена посредством туристическа фото галерия, която дава възможност да се споделите своите преживявания и да се свържете с други хора със сходни интереси. Trover е като Pinterest за пътувания. Там ще намерите вдъхновение и ще вдъхновите другите да открият нови места.

HeyLets
HeyLets е социална мрежа, предназначена за препоръки, снимки и видеоклипове с описания, които потребителите от 90 различни държави публикуват. Просто конфигурирайте списъкът с предпочитания, спрямо вашите интереси, за да получавате препоръки от други потребители. Изберете дестинация, или дейност, която искате да осъществите и приложението ще ви покаже всички препоръки и коментари от потребители, които са били там и преди, чрез красиви снимки и видеоклипове.Така планирането може да се превърне в най-забавната част от пътуването. Ако посочите текущото си местоположение ще можете да откриете невероятни дестинации и да намерите най-добрите места, за хранене, престой или забавления за деца, препоръчани от хора като вас.

Everplaces
Everplaces е социална мрежа, която обединява блогове, фирми, и граждани, които споделят своите знания за определено място. Създадена е за хора, които обичат да пътуват и да изследват интересни и необичайни места в градовете. По време на пътуванията си, можете да правите снимки, да си водите бележки, да направите свой собствен пътеводител и да публикувате всичко това във вашия профил. Въпреки, че Everplaces е по-фокусиран върху хората, има и версия насочена към фирмите, наречена Triptale

Trippy
Тя функционира на принципа въпроси и отговори. Trippy е уеб сайт, който има голяма общност от потребители, които взаимно си изясняват съмненията и така пътуват по-сигурно. Trippy помага на хората, които търсят съвети, предлага инструменти за съставяне на маршрути, интерфейсът й е в стил "пътни табла" съхраняващ колекции от снимки на местата, които харесвате или сте посетили.
http://webfusion.bg/
#onlinemarketing #social_media #social_networks #traveling  
Photo
Wait while more posts are being loaded