Hangout on Air

I dag var jag med och testade en Hangout on Air med +Social Media Club Göteborg. Det var en workshop i webbstrategier. Vi var på Rock Room Café på Vrångö i Göteborgs södra skärgård. Det var en spännande och improviserad upplevelse. 

Funderingar

Bitvis blev det extremt dåligt ljud och dålig bild. Det gissar jag beror på att det fanns ett gäng sociala medie-nördar som försökte bambusra och sända samma innehåll samtidigt i olika kanaler. Fast lite konstigt är det att det långa perioder var riktigt bra kvalitet. 

Upplägg

Vi får fundera på upplägg och förbereda oss bättre. Nu var det en ensam tapper deltagare i hangouten, som mest fick agera som lyssnare. (Tack +Martin Lindeskog, dina fina kommentarer och feedback i chatten gick tyvärr inte ut i hangouten.) 

Involvera deltagarna

Ska man använda hangouter i framtiden tycker jag vi borde komma på ett sätt att involvera dessa deltagare bättre. Dessutom få dem som visat intresse att verkligen dyka upp i hangouten. De får gärna känna att det är viktigt att de kommer och att de känner sig utvalda. De borde vara särskilt inbjudna på något sätt.

Synlig eller fristående

Vad gäller tekniken är frågan om hangouten ska kopplas upp på storbild med bättre ljud ut, så de som är på plats hör och ser själva hangouten. Hangouten kan annars vara mer "fristående" från live-eventet med kloka människor som kommenterar ämnet. 

Om man inte råkar ut för dåligt ljud ser jag många spännande möjligheter med hangout-tekniken. Tack för detta utmärkta tillfälle att prova +Maria Gustafsson ! :)

 Fritt fram för reaktioner!
Social Media Club Göteborg umgicks med 3 personer. #hangoutsonairAnna Forsberg, Social Media Club Göteborg och Martin Lindeskog
Shared publiclyView activity