Profile cover photo
Profile photo
Daniel Karlsson
4,959 followers -
Mitt valspråk: nu!
Mitt valspråk: nu!

4,959 followers
About
Posts

Post has attachment
Appen #SleepCycle säger 100% kvalitetssömn för första gången på år och dar. Så jag har tydligen semester bland skrikande bebisar och tjoande nattkatter i Mariestad.

(Note to self: Klaga inte på sömnbrist när du umgås med småbarnsföräldrar!)

#sova #semester #ios
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Gå på i ullstrumporna. Vad betyder det egentligen?
-
votes visible to Public
27%
Inte låta sig hejdas.
64%
Bete sig försiktigt.
9%
Vara otydlig eller tveksam.
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Gissa tjecken? Har tecknade jag av tre öl med olika färg. Det är tre fjärdedelar av en beer flight på Barleys (Kvilletorget i Göteborg). Tyvärr saknades min favoritfärg - svart! (Men de här var ju roligare att måla.)

Tecknat med #iPadPro, #ApplePencil och appen #ProCreate. Jag använde ett foto som förlaga.

Jag blev riktigt nöjd! #antiperfektionsimprojektet #dagensteckning2017-179
Photo
Video
2017-07-08
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Finns det en allmän uppfattning att skriftlig kommunikation (via mejl, till exempel) oftast är ett sämre alternativ än muntlig? Med argument som att nyanser försvinner och att man inte har direktkontakt och kan plocka upp reaktioner, återkoppling och frågor under samtalets gång.

Då menar jag frågor som inte är helt rutinmässiga utan handlar om jobb eller uppdrag av olika slag där det förekommer regelbundna fysiska möten. Det finns inget fysiskt eller tidsmässigt som hindrar att vänta till ett möte.

Jag hamnade i ett sammanhang där flera personer tyckte att man ska ta saker öga mot öga istället för via mejl. Det tycker inte jag. Förutom vid specialfall håller jag inte med. Använder man skriftlig kommunikation väljer man själv när man läser, man får tid att fundera och kan svara i lugn och ro.

Och även i specialfallen - när det känns bäst med ett fysiskt möte - vill jag ha informationen skriftligt i förväg, för att vara förberedd. Är jag i minoritet tro?

Några plussare som har någon klok input?

#mejl #skriftligt #kommunikation
-
votes visible to Public
67%
Skriftligt
33%
Muntligt
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Oh, så klokt. Ett citat från Sting plockat ur dagens GP:
"Vi alla begår misstag. Men det är hur vi reagerar på dessa synbarliga misstag, det som följer, som definierar vår mänsklighet, vår förmåga att anpassa oss, improvisera och utvecklas."
Photo
Add a comment...

Post has attachment
"En icke-dömande medvetenhet kring tankar och känslor"

När jag började min må bra-resa för cirka tjugo år sedan använde jag metoden "inre fokusering" en period. Det fungerade och jag lärde mig viktiga saker om mig själv. Sedan rann det ut i sanden och jag har försökt börja igen vid några tillfällen, men aldrig hittat tillbaka.

Nu ska jag göra ett riktigt seriöst försök igen. Jag har precis anmält mig och betalt för en sexveckors online-kurs.

Den som känner mig vet hur förtjust jag är i sådant som är vetenskapligt grundat och hur skeptisk jag är mot alternativmedicin, kristallterapi och "hokus pokus". Jag inser att inre fokusering vid en första anblick kan se flummigt ut.

Jag funderar på att dela med mig lite av processen här. Blir du nyfiken finns mer information på https://focusingresources.com Det är där jag hittade kursen "Shift" som jag nu deltar i sedan några dagar. Där finns även en hel del gratisinformation tillgängligt.

Så här beskriver fokuseringsläraren Ann Weiser Cornell "Focusing" (som jag översätter till "inre fokusering").

Inre Fokusering är ett annorlunda sätt att uppmärksamma känslor, tankar och reaktioner som uppkommer när du lever ditt liv.

Med inre fokusering tar du en paus och vänder dig mot någonting i dig själv med medkännande nyfikenhet.

Med hjälp av en icke-dömande medvetenhet får du tillgång till en lugn inre intelligens. Du kan frigöra emotionella reaktioner, du kan få hjälp med beslutsfattande, ändra förhållningssätt till din inre kritiker, få en bättre relation till dina känslor, komma över uppskjutande och blockeringar av olika slag, till exempel i kreativa processer.

Inre fokusering är en process där du i nuet skapar en icke-dömande medvetenhet kring tankar och känslor och hur allt det påverkar din kropp.

Visst verkar det intressant?

#focusing #inrefokusering #annweisercornell
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded