Profile cover photo
Profile photo
Издателство "Анарес"
26 followers -
Радикално книгоиздаване за действие и мисъл
Радикално книгоиздаване за действие и мисъл

26 followers
About
Posts

Post has attachment
Брошурата можете да намерите от днес (15.09.2014 г.) в социален център "Аделанте“ в София на ул. Ген. Й. Гурко 27 или можете да я поръчате като се свържете с нас. Закупувайки тази брошура, вие не само ще надникнете в съдържанието и идеите на предстоящата ни книга "Проектът за автономия", но и ще помогнете финансово за отпечатването ѝ.
Add a comment...

Post has attachment
Социален център „Аделанте“ и издателство „Анарес“ имат удоволствието да Ви поканят на представянето на книгата „Съвременен поглед върху анархизма“ на двама млади автори – Александър Ангелов и Светлин Тачев, идната сряда, 30-ти април, от 19 часа. След представянето ще има дискусия, на която авторите ще отговарят на Вашите въпроси, а след това събитието ще продължи с приятна музика. Заповядайте в сряда, 30 април, от 19 часа в социален център „Аделанте“ в София на ул. „Ген. Й. Гурко“ 27 (сградата във вътрешния двор). Вход свободен, както винаги!
Add a comment...

Post has attachment
Феминистката работилница е платформа за дискусии, действия и социално ангажирано изкуство, обърнати към проблемите на жените в капиталистическа България. Надеждата е, че тази платформа ще покаже необходимостта от организирани действия в нашето общество за видимост на проблемите на жените (както на хетеросексуалните, така и на представителките на ЛГБТ обществото) и за защита на техните права, в солидарност с представители на другите полове.
Add a comment...

Post has attachment
Социален център "Аделанте" и Издателство "Анарес" имат удоволствието да Ви поканят на представяне на първата книга от серия Тера* - "Завръщането на общественото водоснабдяване". Сряда, 15ти януари 2014 г., от 19:00. в Социален център "Аделанте" (София, ул. Гурко 27, сградата във вътрешния двор). Вход - свободен (както винаги). Лектори ще бъдат Георги Медаров (редактор и преводач на изданието) и Петър Пиперков (от издателство "Анарес"). Представянето ще бъде последвано от дискусия.
Add a comment...

Post has attachment
Както беше обявено, сборникът Автономизъм и марксизъм: от Парижката комуна до Световния социален форум освен печатно издание ще има и онлайн издание, което вече е факт.
Add a comment...

Post has attachment
За разпространението на "Автономизъм и марксизъм"!
Add a comment...

Post has attachment
Книгата вече може да бъде намерена в мрежата на Хеликон в цялата страна и в книжарници Нисим, Български книжици и Алтера в София, а също и в Социален център "Аделанте" и Социален център "Хаспел" в София.
Add a comment...

Post has attachment
След десетилетия провалена приватизация, градове като Париж връщат водоснабдяването обратно в обществени ръце. Градове по целия свят преживяват провалите на приватизацията на водните ресурси. Неравният достъп, неспазените обещания, опасностите за околната среда и скандалните печалби на концесионерите подтикват цели общини да си върнат контрола над тази толкова важна услуга. Пътешествието към по-добро водоснабдяване илюстрира ползите и предизвикателствата през обществената собственост, подчертавайки същевременно задушаващата хватка на международните финансови институции и наспедството от корпоративния контрол. Книгата анализира това развитие в по-широкия контекст на „алтернативите на приватизацията“ и показва уроците, които могат да са от полза за демократизацията на публичните услуги.
Add a comment...

Post has attachment
Заповядайте в сряда (13 ноември 2013), от 18:30 в Хеликон - Витоша на бул. Патриарх Евтимий 68, на представяне на сборникa "Пряката демокрация на 21 век" със съставител Явор Тарински.
Add a comment...

Post has attachment
Препоръчваме горещо този филм! Съучастници и виновници за него са и част от хората, участващи в издателството ни.
ПРЕМИЕРА! Четвъртък, 14ти ноември 2013 г., 19:00 в Дома на киното в София!
https://www.facebook.com/events/649690551738204/
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded