Profile cover photo
Profile photo
Берхел Тур
98 followers
98 followers
About
Communities and Collections
View all
Posts

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Много малко места по света са по-красиви на живо, отколкото на подбрана професионална снимка. Малдивите са един от най-добрите примери. Според много хора, пътешествали по цял свят, Малдивите са най-красивото място на Земята.Красотата на това място е поразителна.
Интересен факт е, че Малдивите са най-ниската държава в света - най-високата точка на територията й достига едва 3 метра. Според някои прогнози има вероятност в близко бъдеще островите да потънат или станат трудни за обитаване, ако продължава покачването на океанското равнище. Това е едно от най-застрашените места в света.
Разположени са почти по средата на Индийския океан, като най-близката континентална част е Индия, на около 1000 км. от тях. Малдивите се състоят от 1192 миниатюрни острова, групирани в 26 атола сред необятната шир на Индийския океан. 100 от тях са курортни острови.
Тук говорят на малдивски език, който принадлежи към индоиранското езиково семейство.
Малдивите са безвизова страна. Туристическата виза се поставя в паспорта безплатно при пристигане и действа 30 дни от момента на влизане в страната. При излитане от аерогара Хулуле се вземат такси в размер на 14 долара на човек. Аерогарата Хулуле е разположена на отделен остров недалече от Мале, столицата на Малдивската Република.

Менюто на болшинството курорти на Малдивите включва както местна азиатска кухня, така и европейска. Местната обикновено включва ориз, рибно къри, приготвено с добавяне на кокосово мляко. Пикантност на блюдата придават лаймът, чилито и дребният лук. Много популярен е местният хляб Roshi, който се яде заедно с mashuni - рибен коктейл, подправен с кокос, лук, чили и лайм. Обядът може да завършите със suji - много вкусна местна напитка. Малдивците имат и друго традиционно питие, приличащо на пунша - raa. То се приготвя от ферментирало мляко.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Посетете Истанбул с Берхел Тур!
Всеки четвъртък с тръгване от Варна!
- 3 дни/ 2 нощувки със закуски
- Транспорт с комфортен автобус
- Цена 195 лв.
Add a comment...

Post has attachment
Берхел Тур Ви предлага да се насладите на един тропически рай- Доминикана!!! Земя, надарена с вечно лято, невероятна тропическа природа, дълги искрящо бели плажни ивици и изумителни коралови рифове. Тя любезно ни приветства чрез гостоприемните си местни жители, пренася ни в богатата си древна история и с усмивка ни разкрива своята неповторима култура. Първокласните курорти и хотели предлагат изобилие от екстри и вискокачествени услуги, които в съчетание с чудесното обслужване, ни карат да се чувстваме като крале по време престоя си. Широки златисти плажове, изобилие от водни спортове, вкусна карибска кухня и бушуващи нощни латино ритми – това са само част от удоволствията и емоциите, които очакват всеки, решил да се докосне до едно от най-екзотичните кътчета в света.
Берхел Тур изготвя индивидуални програми за почивка на острова, съобразени с желанията на клиента!
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded