Profile cover photo
Profile photo
Brossa
www.brossa.fi
www.brossa.fi
About
Posts

Public
Organisaatioissa on paljon erilaisia tiimejä. Menestyvän tiimin tunnistaa työn laadusta ja sujuvasta yhteistyöstä, jossa on huippua työskennellä. Ei ihme, että tällaisessa tiimissä huippuammattilaiset pysyvät ja työskentelevät mielellään.

#työelämä #tiimi #työntekijäkokemus
Add a comment...

Post has attachment
Public
Nyt on aika panostaa työntekijäkokemukseen!

"Vain neljä kymmenestä (43 %) suomalaisesta kokee työnantajansa ymmärtävän työntekijöidensä tarpeita.

Tulosten mukaan yrityksissä ei ymmärretä riittävän hyvin, että työntekijäkokemukseen panostaminen houkuttelee uusia osaajia taloon ja sitouttaa nykyiset työntekijät paremmin.

Työntekijäkokemus korreloi tutkimuksen mukaan asiakastyytyväisyyden kanssa, joten vaikutukset liikevaihtoon voivat olla merkittävät. Vahva työntekijäkokemus takaa, että ihmiset pystyvät tekemään parasta jälkeä omassa työympäristössään."

Rohkea ja intohimoinen edelläkävijä tietää, että arjen työ, menestyvä tiimi ja työntekijäkokemus ratkaisee. Kysy meiltä, miten näitä voidaan menestyksekkäästi johtaa ja kehittää! Onnistutaan yhdessä!

#työntekijäkokemus #johtaminen #esimies #hr #jobdesign #työnantajakuva #asiakastyytyväisyys

https://tyopaikat.oikotie.fi/tyontekijalle/artikkelit/kyselytutkimus-tyontekijakokemus-suomalaisissa-yrityksissa
Add a comment...

Post has attachment
Public
Tavoitteena menestyvä työorganisaatio? Mahtavaa, niin meilläkin!

Brossan perustaja Kati Rautio piti tällä viikolla webinaarin talous- ja palkkahallinnon esimiehille job designista. Webinaarin aikana jaettiin tietoa, ajatuksia ja vinkkejä, miten arjen työtä, tiimejä ja työntekijäkokemusta voi menestyksekkäästi johtaa ja kehittää nykypäivän muuttuvassa toimintaympäristössä tieto- ja asiantntijatyössä.

Menestyvä työorganisaatio syntyy menestyvistä tiimeistä. Menestymiseen tarvitaan uudenlaista ajattelua ja osaamista. Tinkimättömän ja kovan työn, kehitystyöstä kerättyjen kokemusten ja tutkimustiedon avulla meillä on nyt mahdollisuus jakaa tietoa ja käytännön vinkkejä asioista, joilla on merkitystä menestyvän tiimin, sujuvan työn ja yhteistyön, työhyvinvoinnin ja sitä kautta menestyvän palveluliiketoiminnan rakentamiseen arjessa.

Palveluliiketoiminnassa menestys syntyy ihmisten työssä. Rohkea ja intohimoinen edelläkävijä tietää, että arjen työ, menestyvä tiimi ja työntekijäkokemus ratkaisee!

#työelämä #johtaminen #esimies #tiimi #työntekijäkokemus #hr #jobdesign
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Public
Kestävä kehitys alkaa oikean ongelman tunnistamisesta. Erinomainen artikkeli työhyvinvoinnista ja ratkaisuista, joita siihen usein tarjotaan. Mitä jos työn ulkopuolisten ja yksilökeskeisten trendien sijaan kehitettäisiin arjen työtä ja tiimejä, joissa työtä tehdään?

#työelämä #työhyvinvointi #johtaminen #hr #työntekijäkokemus #jobdesign

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005614919.html?share=3a5d55e9660064eac5d9705c24af176b
Add a comment...

Post has attachment
Public
Add a comment...

Post has attachment
Public
Esimies: Tiesithän, että job designilla arjen työtä ja tiimin toimintaa kehitetään niin, että työ ja yhteistyö sujuu, tavoitteet saavutetaan ja ihmiset voivat hyvin?

Menestyvissä työorganisaatioissa työntekijöille luodaan edellytykset ja olosuhteet liiketoiminnan tavoitteiden saavuttamiseen. Arjen työ toimii, työtä tehdään laadukkaasti ja hyvällä fiiliksellä asiakkaiden tarpeisiin.

Työntekijöiden tarpeet huomioidaan myös uudistuksissa ja muutoksissa. Muutoksesta viestimisen lisäksi oleellista on uuden toiminnan suunnittelu niin, että arjen työ ja tiimin toiminta sujuu, uudistuu ja ihmiset voivat hyvin uudessa toimintaympäristössä.

Haluatko saada arjen työn sujumaan omassa tiimissä? Onko meneillään uudistus tai muutos, jonka läpivientiin kaipaisit ajatteluapua tai tukea tarvittavan kehitystyön toteuttamiseen?

Ota yhteyttä - onnistutaan yhdessä!

#työelämä #johtaminen #esimies #tiimi #muutos #uudistus #työ #työntekijäkokemus #työhyvinvointi #jobdesign #viestintä #hr

http://www.brossa.fi/
Add a comment...

Post has attachment
Public
Palveluliiketoiminnassa menestys syntyy ihmisten työssä. Nykypäivän tieto- ja asiantuntijatyössä korostuvat ihmisten toiminnan, arjen työn, tiimien ja verkostojen johtaminen.

Lue, mitkä kolme asiaa tulisi olla kunnossa kaikilla työpaikoilla, jotta työ ja yhteistyö sujuu, tavoitteet saavutetaan ja ihmiset voivat hyvin. Muista nämä myös uudistuksissa ja muutoksissa, jotka vaikuttavat työn sisältöön, tekemiseen ja työorganisaatioon arjessa!

#työelämä #johtaminen #tietotyö #tiimi #kehittäminen #hr #viestintä #jobdesign


https://opinahjo.fi/vieraskynassa-kati-rautio/
Add a comment...

Post has attachment
Public
Helsingin Sanomissa julkaistiin aiemmin artikkeli teknostressistä ja sen
taltuttamiseen esitettiin kolme keinoa. Ne painottuvat yksilön tapaan käyttää laitetta. Uskallamme väittää, että näillä toimenpiteillä ei teknostressin juurisyitä poisteta.

Mitä me ehdotamme ratkaisuksi? Lue kirjoituksemme aiheesta!

T. Kati ja Niko

Ps. Autamme mielellämme! :)

http://www.brossa.fi/blogi/tyoelaman-suurimmat-ongelmat-ratkaistaan-arjen-tyota-ja-viestintaa-kehittamalla

#työelämä #viestintä #digitalisaatio #työhyvinvointi #hr
Add a comment...

Post has attachment
Public
Autoimme asiakastamme sisäisen viestinnän kehittämisessä. Yksi menestyvän työorganisaation perusteista on selkeä ja oikea-aikainen viestintä, joka tukee työn tekemistä arjessa.

Haluatteko nostaa sisäisen viestinnän uudelle tasolle? Ota yhteyttä, onnistutaan yhdessä!

#viestintä #työyhteisöviestintä #sisäinenviestintä #intranet #jobdesign

http://www.brossa.fi/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Public
Tässä on yksi tietotyön ja työelämän suurimmista ongelmista:

"Tietotyöläisen työpäivä katkeaa jopa 70 kertaa sähköpostin, puhelimen tai jonkun muun härvelin piippaukseen. Palautuminen yhdestä keskeytyksestä kestää 1–24 minuuttia, ja keskimäärin kolmannes työpäivistä menee keskeytyksistä palautumiseen.

Taustalla on it-käytön paradoksi. Laitteet helpottavat meidän työntekoamme, mutta niiden käytöstä aiheutuu tahattomia haittapuolia: burnouteja, ja tuottavuuden heikentymistä ja uniongelmia. Nämä ovat asioita, joita tunnistetaan useilla toimialoilla.

Isoin kysymysmerkki on ehdottomasti se, miten näitä haittavaikutuksia voidaan ennaltaehkäistä tai vähentää, jos niitä ilmenee.”

Tätä ongelmaa ei ratkaista yksilön tavalla käyttää laitteita tai sovelluksia. Tarvitaan sisäisen viestinnän, työssä tarvittavan päivittäisviestinnän systemaattista kehittämistä työn tekemisen ja ihmisten toiminnan näkökulmasta. Teknologialähtöisen kehittämisen sijaan tämä vaatii uudenlaista ajattelua ja osaamista viestinnän kehittämiseen työpaikoilla.

Mikäli tunnistat haasteet omassa organisaatiossasi, ota yhteyttä, autamme mielellämme!

#viestintä #johtaminen #työelämä #digitalisaatio

https://www.hs.fi/teknologia/art-2000005575309.html?share=b10e4252820409e37a3fffe0ee23b9bd

Add a comment...
Wait while more posts are being loaded