Profile cover photo
Profile photo
Noor Nadira Mahidan
12 followers -
Wifey & Mummy with 2 cheeky sons! Psychologist to be, Full Time Blogger
Wifey & Mummy with 2 cheeky sons! Psychologist to be, Full Time Blogger

12 followers
About
Noor Nadira's posts

Post has attachment
Kemudahan LRT di Putra Height: Satu Rahmat
Rutin harian terbaru sekarang adalah
menghantar sang suami ke LRT station untuk pergi kerja. Sejak Putra Height dah
ada station LRT, ianya memudahkan dan menjimatkan perbelanjaan kami dari segi
peruntukan petrol dan tol ke tempat kerja. Jika dulu peruntukan...

Post has attachment
Cabaran Pertama perjalanan Master di UPM
Sambil tulis ni tengah menonton cerita
Suri hati Mr. Pilot. Wah! Aku bukan jenis melayan cerita-cerita novel ini. Tapi
tengok si Naelofa dan Fattah Amin berlakon, alahai so sweet pulak. Yang bagusnya, Naelofa takda bersentuhan
kulit pun dengan si Fattah, wh...

Post has attachment
Bisikan Hati: Milestone Master Research Proposal
Kali ini ku memaksa diriku untuk menulis 500
patah perkataan setelah mendengar saranan Dr. Vijay untuk memulakan penulisan
sebanyak 500 patah perkataan setiap hari dan mengikut petua pomodoro style
iaitu 25 minit kita focus kepada kerja yang ingin kita laku...

Post has attachment
Birthday Zikry yang ke 4 tahun
Esok adalah hari jadi Zikry, anak
sulungku yang tercinta yang akan memasuki usia 4 tahun. Ia bersamaan 1460 hari
anakku hidup bersamaku di dunia ini termasuk dengan 9 bulan berada di dalam
rahimku.  Satu kurniaan yang mana bagiku adalah satu keajaiban yang ...

Post has attachment
Bisikan Hati: Milestone Master Research Proposal
Kali ini ku memaksa diriku untuk menulis 500
patah perkataan setelah mendengar saranan Dr. Vijay untuk memulakan penulisan
sebanyak 500 patah perkataan setiap hari dan mengikut petua pomodoro style
iaitu 25 minit kita focus kepada kerja yang ingin kita laku...

Post has attachment
Resepi Donut with Strawberry Jam Topping and Dairy Whipping Cream
Seronok
nak menulis  malam ini. Ada rasa aura
yang berlainan pula. Anak dah cukup makan dah tidur pun mereka pukul 8.30 tadi.
Jadi inilah masanya kita offkan handphone dan on kan laptop dan pena menari! Hari
ini entri nak merekodkan tentang pembikinan donut...

Post has attachment
Dah masuk April dah!
Hai, sekejap betul masa berlalu.  Waktu menulis ni , dah masuk 2 April dah. Semalam, lepas dapat baucer Buku 1 Malaysia tu, kononnya pergi lah ke Popular Book Store dekat AEON Shah Alam. Nilaian voucher tu RM250, maka pilihlah buku-buku yang berkaitan denga...

Post has attachment
Buntu bila gigi anak berkarat?
Lama sudah tak menulis di blog ni. Bukannya tiada reader atau pun follower, entahlah kemalasan yang teruk membuatkan blog ni berhabuk. Last entry pun bulan 4 tahun lepas. Haiyaa! Manyak teruk ooo! Tahun 2016 ni memandangkan aku pun dah bergelar Master candi...

Post has attachment
Kembali Menulis di alam maya
Melihat lagi 1 hari nak habis bulan Mac dan April is coming over. Maknanya dah setahun aku tidak menulis di tinta tanpa dakwat ini. Entahlah, bukan tak ada benda nak tulis, tapi itulah banyak benda yang terbuku saja dihati tanpa berkongsi di alam maya.  Wal...

Post has attachment
Potty Train Anak 2.6 tahun Hanya 72 jam ?
Wow! Tajuk memang hype habis ya! 3 hari nampak macam mudah kan tetapi proses yang memakan masa 72 jam itu penuh persoalan dan hipotesis dari minda sendiri. Nak tahu, sila baca seterusnya. Al kisahnya, aku memang bercadang untuk membuat potty train sewaktu u...
Wait while more posts are being loaded