Det bedste skriveri om Pingvin Opdateringen fra Google, som jeg har læst endnu! (Og 3 konkrete tips til hovedrengøring fra mig længere nede her i indlægget)

Den interessante konklussion fra analysen af data hos Microsite Masters er, at vi simpelthen her ser starten på Googles nye fokus på relevans i stedet for ankertekster.

Vi har alle i mange år undret os over hvorfor Google lagde så meget vægt på ankerteksterne i links. Det gav ingen mening fordi ægte redaktionelle links ankertekster næsten aldrig er i skabet i forhold til keywords - og så stod vi tilbage med en let mulighed for at fremme rankings kunstigt via brug af ankerteksterne.

Nu er der altså meget der tyder på, at disse ankertekstlinks enten er blevet devalueret eller medfører en slags straf.

Den anden del af konklussionen fra Microsite Masters dataanalyse er, at mange af de pingvinslagne sites får alle deres links fra andre sites, som ikke er relevante for deres niche.

Med andre ord: Ankertekster ud - Relevans ind.

Jeg ved ikke om de har ret, men det er en interessant tanke, og det skulle faktisk ikke undre mig om det er sandt. Bliver spændende at se når mere af sløret løftes med tiden.

Men jeg tør godt at sige så meget nu, at jeg tror det er på tide med en hovedrengøring, hvis du har link buildet lidt smart (ikke noget galt i det!)

1- Hvis du fx har købt en 200 forumprofillinks med gode ankertekster, kunne du smutte forbi og slette dem eller i hvert fald gøre dem mindre skarpe.

2- Hvis du har 35 links fra blognetværk, hvor ankerteksterne er lidt for perfekte, kunne du også prøve at få en god del af dem gjort mere partial match, som det hedder

3- Hvis du har 50 perfekte ankertekstlinks fra danske linkkataloger, så kunne du lige forsøge at få ændret en flok af dem.

Ovenstående råd kan være kontroversielle fordi nogle vil mene at man skal passe på at lave for store ændringer på en gang. Det er et spørgsmål om tro i denne situation. Ingen ved det endnu.
Personligt ville jeg ikke være bange for de 3 punkter fordi de alle sammen handler om lavt profilerede links

Hvad mener du om det?
Og hvad har jeg glemt på min liste med 3 ting til hovedrengøringen?
(jeg har med vilje glemt mindst 2 oplagte punkter - lidt debat skal der jo skabes! :-) )

http://www.micrositemasters.com/blog/penguin-analysis-seo-isnt-dead-but-you-need-to-act-smarter-and-5-easy-ways-to-do-so/
Shared publiclyView activity