Den sande historie om den græske krise:

Prøv lige at se en artikel som denne: http://greece.greekreporter.com/2011/11/07/greece%E2%80%99s-biggest-tax-evader-owes-118-million/

Og husk så at det kun er de få rige som faktisk har indberettet skattepligtig indtægt som er på den liste over skatteskyldnere. Langt de fleste - fx advokater og læger i Athens dyreste kvarterer har aldrig indberettet mere årsindtægt end en gadefejer.

For et par år siden var der indregistreret flere Porche Cayennes i Grækenland end der var grækere med en indberettet årsindtægt på over 50.000 euro.

Se, det er derfor lønarbejdere og pensionister som får skåret i deres 400 euro pension er vrede og bitre hernede: Det er de forkerte der rammes igen igen.

Grækenland er styret af en ikke-voldelig kriminel overklasse, som alle har beskidte hænder og alle beskytter hinanden. Ingen kommer nogensinde bag tremmer for noget som helst af alt det her.

Der lægges ikke så meget vægt på den del af historien i danske og andre udenlandske medier, men jeg er sikker på at du forstår hvad sådan en uretfærdighed og kriminalitet blandt spidserne i samfundet betyder for den almindelige grækers lyst til at ofre sig for fællesskabet.

Som dansker siger man så: Jamen de har jo selv stemt på deres politikere. Og det er rigtigt. Men der har ikke været andre partier at vælge imellem end de beskidte - med mindre man ville stemme på kommunister eller fascister på fløjene.

Jamen så skulle de have startet det rene parti i midten, vil du sige. Og ja, det skulle de. Men det er bare ikke sket. Folk har måske for travlt med at klare sig og sikre deres familier osv. til at overkomme også at kaste sig ud i den slags usikre projekter. Husk at vi jo heller ikke alle sammen kan påstå at det var vores morfar, som tog initiativet til modstandskampen. De fleste følger strømmen og klarer sig på bedste beskub.

Er der så en vej ud af krisen for Grækenland? Ikke foreløbig. Der er stadig ingen rene partier at stemme på. Begge store partier (socialdemokrater og konservative) er dybt sølet ind i korruptionssager for mange mange millioner euro, og ingen af dem kunne drømme om at begynde at indkræve skatter og retsforfølge deres velhavende venner. De siger at de vil gøre det, men det kommer aldrig til at ske.

Måske hvis troikaen (EU, ECB og IMF) begyndte for alvor at stille konkrete krav omkring skattesnyd og retsforhold, kunne noget tvinges igennem, men det kommer nok heller ikke til at ske. Fokus er mere på det overordnede (kortsigtede) budgetunderskud. Ikke på en langsigtet løsning til gavn for den græske befolkning.
Shared publiclyView activity