Profile cover photo
Profile photo
Nabilah Rahim's
nabilahrahims.blogspot.com
nabilahrahims.blogspot.com
About
Communities and Collections
Posts

Post has attachment
TAUBAT DI AKHIR WAKTU
Di dalam lena. Aku terjaga, Dikejutkan dengan mimpi  buaian fana. MIMPI ? Kelihatan huru hara, Semua ketakutan, Masing-masing menyelamatkan diri, Tiada siapa peduli antara satu sama yang lain. "Nabilah, kau sahaja diberi peluang untuk bertaubat sebelum bumi...

Post has attachment
MEMECAH KESUNYIAN BLOG
Aku mengambil pena dan sebuah buku nota kecilku. Lalu aku menyinggah duduk di kerusi dan meja belajar yang telah tersedia di dalam bilikku. Aku memutar-mutar pen di jari ku. Lama aku berfikir.. "Serious wey! Tak tahu nak tulis apa!" Assalamualaikum sahabat ...

Post has attachment
**
Aku mengambil pena dan sebuah buku nota kecilku. Lalu aku menyinggah duduk di kerusi dan meja belajar yang telah tersedia di dalam bilikku. Aku memutar-mutar pen di jari ku. Lama aku berfikir.. "Serious wey! Tak tahu nak tulis apa!" Assalamualaikum sahabat ...

Post has attachment
"Aku nak berubah, tapi.."
"Kenapa susah sangat nak berubah?" Baiklah, sebelum ini saya ada kongsi berkenaan tajuk yang lebih kurang sama ( Nak Move On Tapi Kemain Payah ), tapi kali ini, ada sikit kelainan dari segi point dan penyampaian. Boleh dikatakan majoriti yang luah dekat say...

Post has attachment
Dimana Islam Dihati Kita?
29 Zulhijjah 1438H. Sekian lama aku menyepi dari berkarakter disini. Kekangan masa dan kekeringan idea membuat aku terhenti dan menyepi seketika. Namun kini, aku muncul kembali untuk menulis bagi penutup akhir tahun dalam bulan Islam. Aku bawakan sedikit co...

Post has attachment
Nak Move On Tapi kemain Payah?
“Nak Move on tapi kemain payah.” Cuba kalian muhasabah diri, atau check atau dalam bahasa
melayunya adalah semak. Semak kenapa? Sebab? Punca susah nak move on atau erti
kata lain, berhijrah, ataupun berubah, ataupun Aiman Banna kata Henshin. Saya bukanlah
s...

Post has attachment
Sahabat Khianat ??
"Kau tak sakit hati ke ?" "Kenapa ?" "Dia sahabat kau kot" "So ?" "Weyy.. Dia dah khianat kau lahh" "Biarlah dia" ****** "Seorang Muslim adalah saudara muslim lainnya, ia tidak menzaliminya, merendahkannya, menyerahkan (kepada musuh) dan tidak menghinakan...

I've change my link blog . Visit here !

Post has attachment
Cerpen Pendek: Ainur dan Hana
Assalamualaikum.. Dakwah itu bukan terlalu mudah dan bukan juga terlalu sukar. Mudah atau sukar, kita adalah khalifah Allah dimuka bumi ini. Jangan sesekali putus asa apabila kita menjalankan tugas dan tangungjawab sebagai khalifah. Berikutan kisah Ainur da...

Post has attachment
Cik Bunga dan Encik Tahi
Mula dengan bismillah dan di ikuti dengan Assalamualaikum.... Noted: Ini bukan cerita bunga tahi ayam tau Kalau kita bagi bunga orang balas tahi, tapi kita tetap bagi bunga, at least kita tak adalah kena tempias bau tahi tu.. “Apalah Nabilah ni pengotor mai...
Wait while more posts are being loaded