Profile cover photo
Profile photo
Universitatea Hyperion din Bucureşti
59 followers -
Suntem Aici pentru Tine!
Suntem Aici pentru Tine!

59 followers
About
Posts

Post has attachment
Hyp TV vă invită să vizionați vernisajul expoziției „România 160. Unirea Principatelor Române” organizat de Muzeul Naţional Cotroceni, dedicat rememorării evenimentelor care au marcat anii de domnie ai lui Alexandru Ioan Cuza, care prin politica sa reformatoare a dus la unificarea legislativă și administrativă a Principatelor, la modernizarea societății românești, deschizând calea realizării dezideratelor de independență și unitate deplină a românilor.
#hyptv #MuzeulNationalCotroceni,#vernisaj #160deani #UnireaPrincipatelorRomâne #studenthyperion #UniversitateaHyperion
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Muzeul Naţional Cotroceni și Unitatea Arhive Diplomatice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe organizează miercuri, 23 ianuarie 2019, ora 18:00, în Apartamentul Cuza, vernisajul expoziției „România 160. Unirea Principatelor Române”. Epoca lui Alexandru Ioan Cuza și rememorarea evenimentelor care au marcat anii de domnie ai acestuia sunt centrul expoziției pe care organizatorii o propun publicului, cu prilejul împlinirii a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. În decurs de numai șapte ani, politica sa reformatoare a dus la unificarea legislativă și administrativă a Principatelor, la modernizarea societății românești și a deschis calea realizării dezideratelor naționale majore: independența și unitatea deplină a românilor.

Expoziția cuprinde documente inedite și obiecte valoroase, precum firmanul prin care se recunoștea de către Poarta Otomană unirea administrativă și legislativă a celor două principate, sabia de paradă dăruită domnitorului A.I.Cuza de către Principele Serbiei, Mihail Obrenović, aflată în patrimoniul Muzeului Național Cotroceni, și sabia de învestitură oferită lui Cuza de sultanul Abdul Medjid, în anul 1860, cu prilejul vizitei la Constantinopol, din patrimoniul Arhivelor Diplomatice a Ministerului Afacerilor Externe.

Expoziția este realizată de Muzeul Național Cotroceni și Unitatea Arhive Diplomatice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, în colaborare cu Arhivele Naționale ale României, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, Muzeul Național de Istorie a României, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Colecția Daniel Obreja.

Această expoziție va fi deschisă publicului în perioada 24 ianuarie – 24 martie 2019, în Apartamentul Cuza. În ziua de 24 ianuarie, Muzeul Național Cotroceni își așteaptă vizitatorii, iar copiii cu vârsta de până în 14 ani beneficiază de intrare gratuită.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
„ESP32 Programming for the Internet of Things” - autor prof. univ. dr. Sever Spânulescu, Rectorul Univ. Hyperion, este prima carte apărută în România despre #IoT (Internet of Things).
Despre volum, pe larg în Revista Economistul.
#lansare #universitateahyperion #hyperionuniversity
Add a comment...

Post has attachment
Daniel Nițoiu, unul dintre prezentatorii rubricii Meteo de la PRO TV, vine la Seratele Jurnalistice, joi, 17 ianuarie, ora 17:00. Întâlnirea cu studenții de la Facultatea de #JurnalismHyperion are loc în Sala 8.2, etaj 8, corp B. 😊
Absolvent al Facultății de Teatru din cadrul UNATC, Daniel este fost prezentator al știrilor Sport.ro, prezentator al Știrilor ProTV de la ora 13:00 și prezentator al emisiunii „Ninja Warrior”.
De asemenea, a fost concurent la emisiunea „Dansez pentru tine” și a avut un rol în telenovela „Regina”.
#PROTV este primul lui loc de muncă și este recunoscător colegilor din redacție pentru tot ceea ce știe și modul în care l-au sprijinit și ajutat în toți acești ani.
#seratelejurnalistice #universitateahyperion #hyperionuniversity
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Facultatea de Litere și Limbi Străine din cadrul Universității Hyperion organizează marți, 15 ianuarie 2019, de la ora 14:00, în Sala de Conferințe (etaj 6, corp A), evenimentul dedicat Zilei Culturii Naționale.
„Ar fi meritat un Nobel pentru literatură, dar acest premiu nu se acordă postum”, afirma despre Mihai Eminescu academicianul Eugen Simion, fostul preşedinte al Academiei Române, care a militat şi a reuşit, cu sprijinul Academiei, ca ziua de 15 ianuarie să devină Ziua Culturii Române.
Versurile poetului au fost citite în aproape toate colţurile lumii pentru că Eminescu a fost tradus în 60 de limbi de pe toate continentele.
Intrarea este liberă!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Cu ocazia Zilei Culturii Naționale și în contextul instituirii anului 2019 ca fiind Anul Cărții în România, Muzeul Naţional Cotroceni lansează luni, 14 ianuarie, la ora 16:00, volumul „Stat și societate în vremea Marelui Război”.

Publicația, dedicată Centenarului Marii Uniri, cuprinde lucrările Colocviului Național de Istorie, ediția a XX-a. Studiile de specialitate au cercetat cu atenție acțiunile militare, transformările economice și sociale care au avut loc pe parcursul anilor de război și în perioada imediat următoare.

Evenimentul de lansare se va desfășura în Spațiile medievale care găzduiesc, până pe 27 februarie 2019, expoziția Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari. Cu acest prilej, Muzeul invită publicul la un tur ghidat special în spațiul expozițional, începând cu ora 15:30. Istoricii Muzeului Național Cotroceni îi vor însoți pe vizitatori și le vor împărtăși informații inedite despre o perioadă însemnată a istoriei moderne.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Vineri, 25 ianuarie 2019, ora 17:00, în Sala de Conferințe a Universității Hyperion (etaj 6, corp A) va avea loc lansarea volumului „Impactul discursului politic asupra comportamentului social”, autor Alexandra Enescu, lector univ. dr. la Facultatea de Jurnalism Hyperion.

Volumul realizează o radiografie fină a modului în care politicienii aleg să transmită mesajele către alegători, în momente sociale cheie, precum și tehnicile de influențare a comportamentului acestora în vederea obținerii puterii și/sau anumitor beneficii de imagine și ascensiune profesională.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
„ESP32 Programming for the Internet of Things” este noua carte publicată de Rectorul Universității Hyperion, prof. univ. dr. Sever Spânulescu.

În ultimele decenii, din ce în ce mai multe obiecte din industrie, comerț, infrastructură și chiar consum au fost dotate cu diverse aplicații de automatizare, electronică și informatică, care includ deja procesoare cu un grad de inteligență în creştere. Tot mai multe dintre aceste subsisteme au fost interconectate, în special în mediul industrial, schimbând informații și îmbunătățind considerabil productivitatea prin astfel de comunicații de la mașină la mașină (M2M).

În același timp, rețeaua globală de comunicații – Internetul – a crescut și s-a dezvoltat, conectând dispozitive desktop, laptop, tablete, dispozitive smartphone, destinate în special utilizatorilor umani.

Următorul pas a fost, desigur, fuziunea tuturor acestor schimburi de informații într-un nou nivel – Internetul Lucrurilor – IoT. Prin aceasta, dispozitivele inteligente au căpătat acces la comunicaţiile globale prin intermediul Internetului, iar utilizatorii umani au căpătat acces la monitorizarea și comandarea acestora la orice distanță.

Conform statisticilor, începând cu anul 2009 numărul dispozitivelor cu acces la Internet l-a depăşit pe cel al utilizatorilor umani şi continuă să crească accelerat. Se estimează că numărul componentelor IoT va ajunge la 12 trilioane în 2030, ceea ce va genera probabil o a patra revoluție industrială, numită deja „Industry 4.0”. O sarcină uriașă, care necesită specialiști cu înaltă calificare și soluții simple și cât mai puțin costisitoare.

Lucrarea de faţă face o prezentare cursivă, practică, a utilizării celei mai noi apariţii de succes în arena IoT, microcontrolererul WiFi Esp32, permiţând calificarea rapidă şi independentă a celor care au deja cunoștințe clasice de IT și doresc să facă parte din acest proces.

Cartea poate fi deja cumpărată atât în format fizic, cât și în format eBook, de pe site-uri importante precum Amazon – amzn.to/2QuoUe7 și Lulu – bit.ly/2RXnIww.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Universitatea Hyperion urează Sărbători Fericite tuturor profesorilor, studenților, masteranzilor, partenerilor și colaboratorilor săi! 😊
Vacanța de Crăciun și Anul Nou începe pe 22 decembrie 2018 și se încheie pe 6 ianuarie 2019.
#universitateahyperion #hyperionuniversity
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded